Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti megtartanátok így a babát?

Ti megtartanátok így a babát?

Figyelt kérdés

Sajnos megtörtént a "baj". Nagyon, de nagyon szeretnék már babát, de még nincs itt az ideje. Ezért természetesen védekeztem is, de fogamzásgátló mellett estem teherbe. 3 teszt is pozitív lett.

Az a helyzet, hogy én most nem dolgozom. Vagyis már 8 hónapja nem dolgozom. Tavaly októberben felmondtam, mert nagymamám rákos lett, és segítenem kellett anyukámnak ápolni, gondozni, főzni rá, takarítani, stb. Munka mellett erre nem lett volna időm. Hétfőtől szombatig dolgoztam, a mamának meg folyamatos felügyeletre volt szüksége. Pénzünk nem lett volna felvenni ápolónőt, és senki nem segített. De nem is ez a lényeg. Januárban sajnos meghalt, és azóta nem találok munkát. A párom jól keres, 3 éve élünk együtt, már jegyesek vagyunk. De egy baba sok pénz, és anyagilag nem bírnánk. Kettőnket eltart, de egy baba már nem menne. És támogatást sem kapnék, mert már hosszú ideje nincs munkaviszonyom. De olyan régóta vágyom babára. És most beleőrülök ebbe a helyzetbe. Azon agyalni, hogy megtartsam e vagy sem. Csak az én szüleimre számíthatunk, de anyagilag nem használhatom ki őket. Természetesen nem ti fogtok helyettem dönteni, csak szeretném más emberek véleményét is tudni. Hogy más hogyan cselekedne. Ha csak arra gondolok, hogy abortuszra kell mennem, beleőrülök. De anyagilag meg nem bírnánk. Kérlek ne támadjatok le, és ne írjatok bunkó válaszokat, mert így is lelkileg a béka s.egge alatt vagyok. És még mielőtt valaki megvádol azzal, hogy kamu a kérdésem, arra kérem őt, hogy akkor ne is fáradjon a válaszával. Aki értelmes választ ír, annak köszönöm előre is!

2012. júl. 31. 18:59
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:
Én nem így terveztem ezt. Ezért is vagyok elkeseredve. Szeretnék a babának mindent megadni, de így nem tudnánk. Köszönöm a válaszaitokat, mindenkit felpontoztam!
2012. júl. 31. 19:15
 12/53 anonim ***** válasza:
77%

Azért az nem igaz, hogy semmit nem fogsz kapni, mert a gyes és a családi pótlék alanyi jogon jár, ahhoz nem kell, hogy munkaviszonyod legyen. Nem nagy összeg, pár forint híján 38000 Ft a kettő, de a semmitől több.

De ez valóban a ti kettőtök döntése. Ha a párod fizetése elég kettőtökre, akkor ezt tapasztalatból mondom, hogy a havi 38000 Ft elég a gyerekre is. Legalább is, nekünk mindig is elég volt. Ahogy nőtt, úgy még inkább, mert egyre kevesebb dolog kellett neki.

Én pont szerződéskötés előtt álltam, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, tehát munkanélküliként mentem szülni, csak gyest és családit kapok, de nem kell nélkülöznie, mindene megvan a kisfiamnak, pedig a férjem sem keres túl jól. Mindig keressük az akciókat és csak azt vesszük meg, amire valóban szükségünk van.

De ezt tényleg ti tudjátok.

2012. júl. 31. 19:17
 13/53 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Babakocsi lenne, barátnőm fiának már nem kell. Csak olyan rossz ez így. Ilyen hirtelen, semmi előkészület, tervezés nélkül. Azt hiszem, ha hétvégén átmegyünk szüleimhez, négyesbe mindent átbeszélünk.
2012. júl. 31. 19:19
 14/53 wartburg353s ***** válasza:
46%
Tudom, hogy nehéz most neked, de érdekel, mi lesz a kicsi sorsa. Kérlek, írd majd meg, hogy döntöttél!
2012. júl. 31. 19:20
 15/53 A kérdező kommentje:
Albérletbe nem akartam szülni. Mert bármikor mondhatják azt, hogy mennünk kell. De ha más meg tudta oldani, akkor mi is meg fogjuk! Mindent át kell gondolnunk, mert a párom munkája még nem végleges, nincs még bejelentve. Próbaidőn van.
2012. júl. 31. 19:21
 16/53 anonim ***** válasza:
53%
Ugyan már, ahol két ember megél, ott egy pici baba is elfér! Hidd el, hogy nincs olyan biztos helyzet, ami nem változhat, emiatt eszedbe ne jusson elvetetni, borzasztóan megbánnád később!
 17/53 A kérdező kommentje:
Rendben, hétvégén, ha beszéltünk a szüleimmel, írok!
 18/53 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom,hogy elolvasod amit írtam,de talán segít az én döntésem.

Én 20 évvel ezelőtt 20 évesen pár év munkaviszonnyal rendelkeztem. Nem volt se lakásom,se félretett pénzem, semmim. Viszont volt egy párom aki szeretett,és mellettem volt mindig. Amikor terhes lettem, én is azon agyaltam,hogy miből tartjuk el a babát? Hol fogunk élni?? Az én szüleim eleve kiestek,mert örültem hogy 18 évesen megszabadultam mindkét alkoholista szülőtől. A párom szülei is kiestek,mert az apósom is ivott,és anyósom gonosz volt.

Semmink nem volt, még családi támogatás sem. 2 hétig csak azt soroltuk,hogy miért tartsuk meg,és miért vettessük el. Végül a párom mondta,hogy tartsuk meg,mert nem tudhatjuk mit hoz a jövő. Az ember ha rá van kényszerülve képes,és tud lemondani olyan dolgokról amiről azt hiszi fontos,és így a gyereknek több jut. Megtartottuk. Nem volt könnyű. Előbb albérletben élni,és sok mindenről lemondani. De a fiam mindig szép ruhában volt,mindig volt mit enni,és amikor óvodás lett,én voltam mindig az első anyuka aki szó nélkül kifizette a gyümölcspénzt. Amikor iskolás lett, nekem sosem kellett külön szólni a tanároknak hogy osztálypénzzel elmaradtam mert mindig befizettem. Valahogy úgy alakult,hogy mindig tudtunk a gyerekre pénzt fordítani. Pedig az évek elteltével voltam munkanélküli,sőt válóperünk is volt. Hazudnék ha azt mondanám,hogy sosem szenvedett hiányt, mert bizony volt,hogy nem tudtam megvenni a 20 ezres autót, de kapott másikat ami szintén tetszett neki. Biztos volt olyan amire vágyott, ha nem is azonnal de később igyekeztem megadni neki. Ma már 20 éves. Angliában tanul. Büszke vagyok rá,mert okos,értékeli a pénzt, és tudja mit akar az életben. Ma 20 évvel később nagyon örülök hogy nem mondtunk le róla..

Neked kell eldönteni,hogy mennyit tudtok vállalni,miről tudtok lemondani,mert abban igazad van,hogy egy baba még segítség mellett is pénznyelő.

Egyébként mi a nyaralásokról ,és az állandó ruha vásárlásról mondtunk le.

2012. júl. 31. 19:24
 19/53 anonim ***** válasza:
40%

Ha a párod kettőtöket el tud tartani, akkor nem annyira vészes a baba-bevállalás. Persze, hogy kell neki ez meg az, de a mi helyzetünk azért volt rosszabb, mert a férjem csak minimálbért kapott, gyakorlatilag én tartottam el a családot és minket nagyon hazavágott a GYED-es időszak. (de túléltük :-) )

Szóval szerintem ez menni fog, ha a családban/barátnők között van még anyuka, akkor nagyon sok cuccot kaphattok és fölösleges kiadásokat is megúszol. Ügyesnek kell lenni.

Ha a szüleid nem is anyagilag, de időben támogatnak, pl. tudnak vigyázni a picire, az sokkal de sokkal többet számít, mintha odalök valaki egyszer-kétszer 5-10 ezer Ft-ot. Egy példa: én a GYED alatt elmentem hajmodellnek, így mindig csinos frizurám volt, ingyen. De persze ez mázli, mert olyan a hajam, hogy sokszor hívhattak, de anyukám ilyenkor tudott vigyázni a gyerekre. Nélküle ezt nem tudtam volna megtenni, és sok hasonló esetben segített. Szóval ha ebben számíthatsz a családra, plusz azért ahogy írod nem vagytok olyan vészesen sz.r anyagi helyzetben, hogy várjátok már a végrehajtókat, én a megtartásra szavazok. Nem vagyok abortuszellenes, nem vagyok a híve sem, sajnos néha jobb, ha egy baba nem születik meg. De az alapján amit írtál, szerintem jó helyre pottyanna. Ráadásul nagyon akarod is. Ha a párod is a megtartás felé hajlik, akkor jobb lenne ha bevállalnátok, mert ahogy írod ezt az egész helyzetet, szerintem te nagyon akarod ezt a babát (lehet, hogy ezért is fogant meg a fogamzásgátló ellenére :-) ) és nagyon a padlóra küldene lelkileg az abortusz.

2012. júl. 31. 19:34
 20/53 anonim ***** válasza:
0%

22, 29... még nagyon fiatalok vagytok, főleg te.

Most azzal hiába jönnék, hogy felelősebben kellett volna gondolkodni, mert ilyen helyzetben nem szabad gyereket vállalni, mert már késő.

Továbbá érződik a leírásodból, hogy talán nem is véletlen az a baba.

MOndanám, hogy 22 évesen jobb lenne elvetetni, de én magam is tartanék attól, hogy mi van, ha aztán nem lehet többé gyereked, tehát ebből a szempontból nem javaslom.

Ha eldöntötted, hogy megtartod, inkább abban kellene tanácsot adjunk, hogy miket csinálj annak érdekében, hogy el tudd látni a gyereket, és a pároddal is együtt maradjatok, meg szüleiddel is megmaradjon a jóviszony...

Ilyen fiatal párok manapság nagyon könnyen veszik az életet, és simán egyik napról a másikra szakítanak, új partnert keresnek, még azon se problémáznak, ha gyerek van. Az pedig egy gyerek lelki fejlődésének a legrosszabb, ha nincs nyugodt családi élet... Az anyagi gondoskodás mellett erre is oda kell figyelni! Ezt mindig elfelejtik, és gyereküket egyedül nevelő szülők teljesen természetesnek veszik ezt a helyzetet, azt képzelik, hgoy a gyereküknek is jó a csonka család, vagy a pótszülő, de ez ritka esetben van így... Ezt kellene megelőznöd.

Hát a tanácsaim:

-Leírásodból az derül ki, hogy a párodtól függsz. A családoddal meg feltehetően jó a kapcsolatod, és segítettél te is sokat nekik, talán megérdemled, hogy egy ideig ők is segítsenek. Végülis ápoltad a nagyit. Pedig dolgozhattál is volna, és akkor most lenne pénzed az államtól.

Na szóval a szüleid segítségét kérhetnéd a nagyidra hivatkozva.

A párod meg... Hát ő is tehet arról a gyerekről, tudta mit csinál, tudta, hogy nincs munkád, stb. Akarja ő is megtartani? Azért azt neki is meg kellene értenie, hogy mi van, ha egy abortusz miatt nem lehetne már gyereked...

Követelzőni pedig sem a szüleidnél, sem a párodnál nem követelzőhetsz. Csak is kérhetsz. És viszontsegítséget ígérhetsz.

A legfontosabb, hogy a pároddal ne fajuljon veszekedésbe az ügy, mert akkor vége mindennek.

Szóval megbeszélni, megbeszélni, megbeszélni....

Ha párod nem akarja és te annak ellenére megtartod a babát, akkor még rosszabb lehet a helyzet... EGYEDÜL SEMMIKÉPPEN NEM TARTANÁM MEG ILYEN HÁTTÉRREL!!!

A gyerek mellett segíthetsz a szüleidnek bármiben, vagy tanulhatsz valamit, hogy ha nagyobb lesz a gyerek, akkor biztosan felvegyenek valahova dolgozni, és csak addig kell kibírni... Alá vagy rendelve a párodnak és szüleidnek is, ezzel ha tisztában vagy és nem hisztizel, akkor sikerülhet...

2012. júl. 31. 19:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!