Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti megtartanátok így a babát?

Ti megtartanátok így a babát?

Figyelt kérdés

Sajnos megtörtént a "baj". Nagyon, de nagyon szeretnék már babát, de még nincs itt az ideje. Ezért természetesen védekeztem is, de fogamzásgátló mellett estem teherbe. 3 teszt is pozitív lett.

Az a helyzet, hogy én most nem dolgozom. Vagyis már 8 hónapja nem dolgozom. Tavaly októberben felmondtam, mert nagymamám rákos lett, és segítenem kellett anyukámnak ápolni, gondozni, főzni rá, takarítani, stb. Munka mellett erre nem lett volna időm. Hétfőtől szombatig dolgoztam, a mamának meg folyamatos felügyeletre volt szüksége. Pénzünk nem lett volna felvenni ápolónőt, és senki nem segített. De nem is ez a lényeg. Januárban sajnos meghalt, és azóta nem találok munkát. A párom jól keres, 3 éve élünk együtt, már jegyesek vagyunk. De egy baba sok pénz, és anyagilag nem bírnánk. Kettőnket eltart, de egy baba már nem menne. És támogatást sem kapnék, mert már hosszú ideje nincs munkaviszonyom. De olyan régóta vágyom babára. És most beleőrülök ebbe a helyzetbe. Azon agyalni, hogy megtartsam e vagy sem. Csak az én szüleimre számíthatunk, de anyagilag nem használhatom ki őket. Természetesen nem ti fogtok helyettem dönteni, csak szeretném más emberek véleményét is tudni. Hogy más hogyan cselekedne. Ha csak arra gondolok, hogy abortuszra kell mennem, beleőrülök. De anyagilag meg nem bírnánk. Kérlek ne támadjatok le, és ne írjatok bunkó válaszokat, mert így is lelkileg a béka s.egge alatt vagyok. És még mielőtt valaki megvádol azzal, hogy kamu a kérdésem, arra kérem őt, hogy akkor ne is fáradjon a válaszával. Aki értelmes választ ír, annak köszönöm előre is!

2012. júl. 31. 18:59
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
66%

én megbeszélném anyumékkal hogy segitsenek, elvégre te is segitettél amikor nekik volt rá szükségük (nagymama) a te esetedben az abortusz akár depreszióhoz is vezethet, és lehet hogy nem is lesz többet babát..

én úgyvagyok vele, hogy a fogamzásgátló elég nagy védelmet nyújt ahhoz, hogy ha az mellett "becsuszik" egy baba akkor annak oka van...

beszéld meg a pároddal, a szülökkel... én megtartanám ha benne vannak ők is

2012. júl. 31. 19:06
 2/53 anonim ***** válasza:
61%
Hány évesek vagytok ?
2012. júl. 31. 19:09
 3/53 anonim ***** válasza:
86%

amiket írtál, annak fényében én úgy gondolom megtartanám a babát. kivéve, ha a párom nem akarja. ha az egyik fél nagyon nem akarja, annak nem szokott jó vége lenni.

egyébként belevágnék

2012. júl. 31. 19:10
 4/53 anonim ***** válasza:
83%
És a párod mit szól ehhez?
2012. júl. 31. 19:11
 5/53 anonim ***** válasza:
62%

Ha párod jól keres, akkor nem értem mi a gond.

Én biztos megtartanám, semmiképp nem vetetném el, mert épp nincs munkaviszonyom...EGy baba annyira azért nem képtelen sok pénz, kapsz egyszeri anyaságit, abból babakocsi, kiságy kijön használtan, utána a többit megoldanátok...

2012. júl. 31. 19:12
 6/53 anonim ***** válasza:
62%
Abortuszellenes vagyok, de nagyon át kell gondolni, mert egy babának sok dologra szüksége van. Egyébként, ahol két embernek jut, ott jut egy harmadiknak is szerintem. Nagyon szűkösen és nehezen, de ki lehet jönni. Kérdezd meg a Párodat, szeretné-e a babát. Ha igen, akkor nincs olyan akadály, amit közösen ne tudnátok megoldani. :) Sok sikert, fel a fejjel!
2012. júl. 31. 19:13
 7/53 A kérdező kommentje:
Én 22, ő 29 éves. Nagyon örül a babának, de ő is tanácstalan. Tudja, hogy ha megtartjuk, akkor nem fogunk kijönni a fizetéséből. Anyuéknak még nem szóltam, csak ma csináltam meg a teszteket. Apu reakciójától félek, mindig ezt szajkózza. Csak akkor legyen gyerek, ha biztos a háttér. Ami igaz is, de én megtettem mindent, mégis becsúszott. Köszönöm a válaszokat.
2012. júl. 31. 19:13
 8/53 A kérdező kommentje:

Ha párod jól keres, akkor nem értem mi a gond.

Írtam, hogy a fizetése kettőnkre elég.

2012. júl. 31. 19:14
 9/53 anonim ***** válasza:
52%
Hány éves vagy? Ha 25 felett, akkor szerintem hagyjátok meg. Ha nagyon szeretnéd a babát, akkor tartsátok meg, mert lehet hogy nem lesz több az abortusz után. De mindenképp beszéld meg a pároddal és a szüleiddel is. Biztos megértik és segítenek is. Ha ezelőtt jó munkád volt, biztos találsz később is jót. Sok sikert a döntéshez!
 10/53 wartburg353s ***** válasza:
75%
Megtartanám. Nézz körül a rokonságban meg az ismerősök között, hátha valaki tud adni használt babkocsit, járókát, kiságyat, babaholmit. Az én fiam ilyenekben nőtt fel, és nagyon boldog, egyáltalán nem zavarta 6 hónapos korában, hogy a babakocsi, amiben tologatom, már 5 rokon kisgyereket kiszolgált előtte. ha tudsz szoptatni, pár hónapig az élelmezésére se kell gondot fordítani. Szüléskor alanyi jogon jár 80 000 Ft, munkaviszonytól függetlenül. Utána is kapsz havonta valami keveset (családi pótlék 12 000, gyes huszonvalahányezer). Mire meg jönnek az igazi nagy kiadások (iskola), addigra csak találsz munkát.
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!