Ti megtartanátok így a babát?
Sajnos megtörtént a "baj". Nagyon, de nagyon szeretnék már babát, de még nincs itt az ideje. Ezért természetesen védekeztem is, de fogamzásgátló mellett estem teherbe. 3 teszt is pozitív lett.
Az a helyzet, hogy én most nem dolgozom. Vagyis már 8 hónapja nem dolgozom. Tavaly októberben felmondtam, mert nagymamám rákos lett, és segítenem kellett anyukámnak ápolni, gondozni, főzni rá, takarítani, stb. Munka mellett erre nem lett volna időm. Hétfőtől szombatig dolgoztam, a mamának meg folyamatos felügyeletre volt szüksége. Pénzünk nem lett volna felvenni ápolónőt, és senki nem segített. De nem is ez a lényeg. Januárban sajnos meghalt, és azóta nem találok munkát. A párom jól keres, 3 éve élünk együtt, már jegyesek vagyunk. De egy baba sok pénz, és anyagilag nem bírnánk. Kettőnket eltart, de egy baba már nem menne. És támogatást sem kapnék, mert már hosszú ideje nincs munkaviszonyom. De olyan régóta vágyom babára. És most beleőrülök ebbe a helyzetbe. Azon agyalni, hogy megtartsam e vagy sem. Csak az én szüleimre számíthatunk, de anyagilag nem használhatom ki őket. Természetesen nem ti fogtok helyettem dönteni, csak szeretném más emberek véleményét is tudni. Hogy más hogyan cselekedne. Ha csak arra gondolok, hogy abortuszra kell mennem, beleőrülök. De anyagilag meg nem bírnánk. Kérlek ne támadjatok le, és ne írjatok bunkó válaszokat, mert így is lelkileg a béka s.egge alatt vagyok. És még mielőtt valaki megvádol azzal, hogy kamu a kérdésem, arra kérem őt, hogy akkor ne is fáradjon a válaszával. Aki értelmes választ ír, annak köszönöm előre is!
Ma 19:43
Az első, ami megütötte a szememet, az az, hogy úgy látod, ez a baba nem véletlen csusszant be. De igen, gyógyszer mellett. Az más kérdés, hogy babát szeretnék, de amint írtam, nem így terveztem. Természetesen a párom örül, és meg akarja tartani, de ő is tisztában van a sok gonddal, ami adódni fog. Sok igazság van abban, amit írtál. Pl, hogy anyagilag függök a páromtól. Ez így igaz. Ezért is emeltem ki azt, hogy ő tart el. A gyereket semmiképp nem fogom kihisztizni, írtam már, hogy ezt hétvégén, 4-esbe, a szüleimmel meg fogjuk beszélni. Hogy mi legyen. Amikor felmerült az abortusz, a párom elsírta magát. De ő is tudja, hogy nehéz ez a helyzet. Hidd el, hogy én nem így terveztem ezt, és nem direkt estem teherbe. Vagyok már annyira érett, hogy tudjam, semmilyen anyagi háttérrel nem szabad gyereket vállalni. De hát az élet másképp döntött, és most meg kell ezzel birkóznom. Azt meg semmiképp sem akarom, hogy a kapcsolatom emiatt tönkre menjen. De én is és a párom is nagyon szeretnénk családot, szeretjük egymást, és nagyon sok rosszban is kitartottunk egymás mellett, ilyen fiatalon. Ez egy nehéz helyzet, nehéz dönteni, de valamit tenni kell. Édesanyám támogatására számíthatok, ez biztos. Apámtól félek, ő elég harapós. Köszönöm, hogy írtál.
"Hidd el, hogy én nem így terveztem ezt, és nem direkt estem teherbe. "
Én elhiszem ezt, de van az úgy, hogy a természet másképp dönt. Pl. van, amikor a pár nagyon akarja a gyereket, de nem jön lelki okok miatt - mert mondjuk a nő tudat alatt fél a gyerekvállalástól.
Nekem meg a második úgy csúszott be, hogy nem is lehettem volna terhes, kezelés alatt álltam, nem menstruáltam, szoptattam a másikat, szóval nem az az ideális helyzet... A férjem erre azt mondta, ha ez a gyerek ennyire jönni akar, akkor jöjjön... szóval én erre értettem, hogy nem véletlenül jön, nem pedig úgy, hogy esetleg trükköztél volna a fogamzásgátlással, vagy felelőtlen lettél volna.
Szia!
Világ legjobb dolga a gyerek.
Gondold végig, hogy tényleg "mindent" meg tudsz neki adni?
Mert ha már a 8. Malibui nyaralot veszed neki akkor nem lesz lakása a VII. kerületben.
Legfontosabb, hogy szeretettben,békességben éljen.
Ha most van annyi helyetek ahol el fér a kis ágy,pelenkázó,szekrény. És reményeid szerint 1-2 éven belül lesz munkád akkor megtartanám.
Havi 20-30e ből kilehet hozni egy gyereket. Ha tápszert fog enni akkor több de 50ből szerintem akkor is megáll.
ha a párod bejelentve dolgozik, akkor van családi adókedvezmény, ami magas fizunál elég jó pénz. az is egy kis plusz.
intelligensnek tűnsz, és az írásodból úgy látom, hogy felelős döntést szeretnél hozni. kérd a szüleidet, h segítsenek, amennyit tudnak, elvégre te is segítettél, feladtad a munkádat, h ápolhasd a nagymamát.
én a helyedben nem vetetném el, akármilyen fiatal is vagy, mert azt egy életre megbánnád. ha az ember küzd, és fontos neki a gyereke, akkor fel tudja nevelni. csak tudni kell beosztani a pénzt.
a háború idején is felnőttek a gyerekek ennél nagyobb szegénységben. az én nagymamámék 9en voltak testvérek, paraszti családból származnak. sok volt a nélkülözés, a nehéz idő, de mindannyian életképes, tisztességes emberek lettek.
A legfontosabb: te és a párod akarjátok? Igen. Ez a lényeg.
Az csak megkönnyíti a dolgotokat, hogy anyukád támogatna (ha nem is anyagilag de pl. az enyém sokszor vasal és hoz főtt kaját) és azért annyira nem vagytok ti anyagilag lepukkanva.
Nagyon hasonló helyzetben voltunk anno, de úgy döntöttünk, a baba marad.
Utána pedig nagyon beosztottuk a pénzt, mindent szépen, apránként megvettünk, a kiságyat is, a pelenkázót is, a kisruhákat is vateráztuk, kölcsön is kaptunk néhányat, a gyereknek meg nyitottunk egy külön számlát, a hónap végén megmaradt pénzt oda utaljuk, ezt költjük a babára. Bármennyi munkaviszonyod volt, jogosult vagy alanyi jogon gyesre és családi pótlékra, ez kb 40 ezer forint összesen.
Szerencsére tudtam szoptatni, tápszerre nem kellett költeni (de ha mégis kéne, tudd, hogy a Heim Pál kórháztól igényelhetsz ingyen anyatejet), most pedig szinte ugyan azt eszi, mint mi, csak fűszer nélkül.
Most 8 hónapos a kicsi lányunk, és ő a legjobb dolog az életemben :)
Dönts okosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!