Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim nagyon szegények,...

A szüleim nagyon szegények, mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Házhitelünk, provident hitelünk van.Rezsit kell fizetni.Be kell iskolázni minket.Tüzifát venni télre, úgy, hogy apám kőműves, szóval télen szinte nem is dolgozik.Ja, és a kedves rokonok 1 hónappal az esküvő előtt osztották ki a meghívót.Szuper! A ruhákra providentből tellett.Alig várom, hogy diákmunkám legyen, és keressek pénzt, amit odaadok a szüleimnek.Nekem nem kell semmi, csak segítenék a hitelek kifizetésében.Gondoltam, hogy próbálkozom a Titokkal, és bevonzom a pénzt.Most is könnyezem.
2012. júl. 30. 20:45
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
Tüzifára hitel? Először még azt mondtad, hogy az esküvőre szeretnétek elegánsabb ruhákat..
2012. júl. 31. 21:19
 42/47 anonim ***** válasza:

ma 20:02-es vagyok

az előbbiből kifelejtettem, h nekünk is voltak eleinte tüzifa gondjaink, de azt úgy oldottuk meg, hogy kértünk az erdészettől területet és azt hétvégéken ki takarítottuk így az is megoldódott, most is ezt csináljuk, sokkal olcsóbb, igaz nem 20-30 as át mérőjü fák, de ez is ég és meleget ad.

2012. júl. 31. 22:09
 43/47 anonim válasza:

No ugye van neted.Akkor mondjuk van 1 csomó pénz szerzési lehetőség ugye? (pl.youtube) vagy ha küldenél emailt akkor kicsit SZemélyesebben beszélhetnénk itt gondolok pl kor...

Steamgorcs24@gmail.com ne ilyedj meg ezt a mail használom játékra is.

2012. júl. 31. 23:03
 44/47 anonim válasza:
ja és kis s az email sorry a shift átka XD
2012. júl. 31. 23:04
 45/47 anonim ***** válasza:
220000 ezer forintból megélhetnétek...Egyébként vannak tőletek sokkal rosszabb helyzetben élő családok is hidd el olyanok akik fele vagy negyed ennyiből élnek mégis megoldják.De ha semmiről nem akartok lemondani akkor úgy nehéz lesz..
2012. júl. 31. 23:13
 46/47 anonim ***** válasza:

Nem drága az internet, a tv? Ja, akkor nem is vagytok olyan szegények. Dolgoztál már valaha önkéntesként? Tudod mennyien éheznek Magyarországon? Tudod mennyien élnek egy majd összedőlő háznak nevezett valamiben áram és víz nélkül? Alapvető közszolgáltatásokra nincs pénzük, élelmiszerre sem nagyon. Magyarország egyes területein több helyen jellemző ez, és nem csak a kisebbségieknél.

CSAK sajnáltatod magad! Miért vesztek chipset, ha annyira nincs pénz? Én is voltam már szorult helyzetben, kenyeret ettem kenyérrel hónapokon át..

2012. aug. 1. 12:38
 47/47 anonim ***** válasza:
Hidd el,nem kötekedésből írom már harmadszorra.A fő gond nem a bevételetekkel van,hanem a kiadásotokkal.Sajnálom,hogy ezt mondom,de nem kerestek keveset (hazai viszonylatban,jelen gazdasági helyzetben). Egyszerűen nem jól osztjátok be a pénzt.Le kell mondani mindenről,ami nem létszükséglet (tévé,net,fodrász,stbstb).Hónap elején elő kell venni egy kis papírost és az utolsó fillérig leírni minden kiadást.Hó végén pedig nagyon frankón látszik,hol megy el a pénz és mire.Aztán ez alapján ésszerűsíteni kell a költségvetést és kész.Csak eleinte rossz,mert azt gondolod,hogy ezt sem veheted meg,meg azt sem.Aztán rájössz,hogy mennyi finom kaját lehet megfőzni olcsón,milyen otthon készíthető édességek vannak ami fillérekből kijön.Én évek óta nem ettem chipset,nem szeretjük a kólát,nem iszunk cukros löttyöket.Nem azért,mert nem futná rá két hetente egyszer,de mi gyerekkoromban csórók voltunk (mindig minden be volt fizetve,tiszta ruhában jártunk,nem éheztünk csak olcsó kaját ettünk) és soha nem került ilyesmi az asztalra.Így aztán nem lett az életem része,olyan,mintha nem is létezne.Egyszerűen nem igénylem.
2012. aug. 1. 13:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!