A szüleim nagyon szegények, mit tegyünk?
Először is engedj meg egy jótanácsot - ne éljetek tagadásban, ha tudjátok, hogy szegények vagytok, miért vesztek uzsorahitelre ruhákat, hogy leplezzétek, miközben ezzel csak még nagyobb gödröt ástok? Nyugodtan meg lehet mondani a rokonoknak, hogy családi okok miatt nem mentek el az esküvőre! Azt gondolom, a család létfenntartása fontosabb anyagi tétel, mint egy protokoll eseményen való részvétel! Nem értelek titeket...
Ha 3 gyerekesek vagytok, igényelhettek ingyen tankönyvet, félárú menzát! Ha van a családban káros szenvedély (cigaretta, alkohol), arról le kell szokni - személyes tapasztalat, havi 18 ezret spóroltam, hogy letettem a cigit. Az uzsorahitelt AZONNAL VISSZAFIZETNI!!!! Odafigyelni a kiadásokra. És aki tud, igen, keressen munkát, apukád is vállalhat télen pl hólapátolást, kerti munkákat, egyebeket.
Kitartás!
Ismerek egy hasonló sorsú családot! Szeretettel és összetartással minden meg lehet oldani. Először is kell Apudnak egy fix jövedelmező állás(én javaslom hogy próbáljatok meg egy vagyonőri tanfolyamot elvégezni) és ha esetleg bír, 24/48as műszakban dolgozni. Ez mellett tud kőműves munkát is vállalni, így egy jobb hónapban van 100ezer fix jövedelem+a kőműves munkák.
Még egy lehetőség hogy kissebb házba költöztök, és a különbözetből ki tudtok fizetni 1-2, jobb esetben az egész tartozást!
Ezek csak lehetőségek, de tarts ki, előbb utóbb minden rendbe jön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!