Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim nagyon szegények,...

A szüleim nagyon szegények, mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Házhitelünk, provident hitelünk van.Rezsit kell fizetni.Be kell iskolázni minket.Tüzifát venni télre, úgy, hogy apám kőműves, szóval télen szinte nem is dolgozik.Ja, és a kedves rokonok 1 hónappal az esküvő előtt osztották ki a meghívót.Szuper! A ruhákra providentből tellett.Alig várom, hogy diákmunkám legyen, és keressek pénzt, amit odaadok a szüleimnek.Nekem nem kell semmi, csak segítenék a hitelek kifizetésében.Gondoltam, hogy próbálkozom a Titokkal, és bevonzom a pénzt.Most is könnyezem.
2012. júl. 30. 20:45
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
86%
Hányan vagytok? Édesanyád dolgozik? Hol éltek?
2012. júl. 30. 20:49
 2/47 A kérdező kommentje:
4 - en.Anya dolgozik, Dabason lakom.
2012. júl. 30. 20:52
 3/47 anonim ***** válasza:
100%

Először is engedj meg egy jótanácsot - ne éljetek tagadásban, ha tudjátok, hogy szegények vagytok, miért vesztek uzsorahitelre ruhákat, hogy leplezzétek, miközben ezzel csak még nagyobb gödröt ástok? Nyugodtan meg lehet mondani a rokonoknak, hogy családi okok miatt nem mentek el az esküvőre! Azt gondolom, a család létfenntartása fontosabb anyagi tétel, mint egy protokoll eseményen való részvétel! Nem értelek titeket...

Ha 3 gyerekesek vagytok, igényelhettek ingyen tankönyvet, félárú menzát! Ha van a családban káros szenvedély (cigaretta, alkohol), arról le kell szokni - személyes tapasztalat, havi 18 ezret spóroltam, hogy letettem a cigit. Az uzsorahitelt AZONNAL VISSZAFIZETNI!!!! Odafigyelni a kiadásokra. És aki tud, igen, keressen munkát, apukád is vállalhat télen pl hólapátolást, kerti munkákat, egyebeket.

Kitartás!

2012. júl. 30. 20:52
 4/47 anonim ***** válasza:
100%
Apádnak rendes munkát kéne keresnie, anyud mit dolgozik?
2012. júl. 30. 20:53
 5/47 anonim válasza:
100%
A diákmunka jó ötlet, de igazán az nyáron kivitelezhető jobban, mert ugye az iskola rovására nem mehet. Édesapád kerehetne esetleg egy évszaktól független plusz munkahelyet is vagy feladni a kőműves szakmát a másik munkáért. Esküvőre sokan mennek csak egy sima kosztümben vagy egyszerű szövetnarág és alkalomhoz illő divatos felsőben.
2012. júl. 30. 20:56
 6/47 anonim válasza:
100%

Ismerek egy hasonló sorsú családot! Szeretettel és összetartással minden meg lehet oldani. Először is kell Apudnak egy fix jövedelmező állás(én javaslom hogy próbáljatok meg egy vagyonőri tanfolyamot elvégezni) és ha esetleg bír, 24/48as műszakban dolgozni. Ez mellett tud kőműves munkát is vállalni, így egy jobb hónapban van 100ezer fix jövedelem+a kőműves munkák.

Még egy lehetőség hogy kissebb házba költöztök, és a különbözetből ki tudtok fizetni 1-2, jobb esetben az egész tartozást!

Ezek csak lehetőségek, de tarts ki, előbb utóbb minden rendbe jön!

2012. júl. 30. 20:57
 7/47 A kérdező kommentje:
Anya tésztagyárban dolgozik, az ő munkájával nincs gond.A ruhák nem kerülnek sokba, de anyáék 10 éve voltak lagzin, már nem jó rájuk a ruha, nekem és az öcsémnek sincs normális ruhám.Megélünk.Apa örökölni fog 1 millát.Most már bánom, hogy elmegyünk az esküvőre.Mindenem megvan, ingyen kapom a könyveket, akkor is úgy kaptam, mikor jól éltünk.Ja, és apának ruhát kell venni télre.Cipőt, pulóvert, nadrágot, pólót.Egy póló 4000 Ft a kínaiban.Anyáék azt mondják, hogy tanuljak, hogy ne legyek ilyen szerencsétlen csóró.Nagyon szeretjük egymást, és anyának sokat jelent ez a ház, hisz itt haltak meg a szülei.Nem akarom elveszíteni ezt a házat.Apa gondolkodik munkahelyen.
2012. júl. 30. 21:04
 8/47 anonim válasza:
100%
Fontos a pozitív gondolkodás, még ha nincs pénzetek, vagy nagyon kevés, akkor se sulykoljátok magatokba hogy szegények vagytok! Panaszkodásból még senki sem lett milliomos, de ez persze nem jelenti azt hogy álcát kell felvenni..sok sikert a továbbiakhoz, és mielőbb cselekedjetek!
2012. júl. 30. 21:08
 9/47 anonim ***** válasza:
100%
Arra nincs turkáló, vagy Tesco, mert 4000 egy pólóért, amikor ennyire gázban vagytok kicsit sok.Apukádnak kéne valami állandó munka, mert az épÍtőipar áll még nyáron is.
2012. júl. 30. 21:12
 10/47 A kérdező kommentje:
Turkáló jó ötlet, Tesco van, de nem tudom hogy van az ő méretében ( a helyzet az,m hogy kövér lett sajna.) A ruha a legkisebb gond.A telet átvészeltük tavaly is.A hatalmas gond, hogy miből fizetjük ki a hiteleinket.Remélem apa minél előbb megkapja az 1 milliót.Néha idegesek vagyunk, stresszesek, de szeretjük egymást, és együtt hátha kilábalunk az adósságból.Optimista leszek, csak arra fogok gondolni, hogy van pénzünk, és minden rendben van.Szerintem rajtunk kívül nincs még ilyen szerencsétlen család.Vannak szegények, de nekik nincsenek ekkora hiteleik.Bízok benne, hogy egyszer megoldunk mindent.Csak jó lenne tudni, hogy hogyan.Van köztetek olyan, aki megoldotta az adósságait? ha igen, hogyan?
2012. júl. 30. 21:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!