A szüleim nagyon szegények, mit tegyünk?
Tudod h mi a legnagyobb baj? Az hogy a szüleid nem tudnak bánni a pénzzel. Felvenni hitelt csak azért h legyen ruha? Ez most komoly? Hiába fogjátok megkapni az 1 milliót, olyan gyorsan elfog tűnni az a pénz h észre sem veszitek.
Sajna nem tudom a nemedet és a korodat,de kisebb munkákból is kereshetsz zsebpénzt:fűnyírás,kert rendbetartása(pl.gyamlálás),kutyasétáltatás,gyerekekre vigyázás...Próbálj rokonoknál érdeklődni ilyesmi munkák után!
Ami a szüleidet illeti:jó lenne ha összeírnák h mire mennyit költenek (még az apróságokat is) és eldöntenék h mire is van igazán szükségük,hogyan tudnák olcsóbban megúszni a számlákat... És ami a legfontosabb: NINCS több kölcsön!!!
Beszéltél még itt a titokról. Én is olvastam azt a könyvet,láttam a filmet,láttam a 2. részét is a filmnek,olvastam még hozzá egy tonna ilyen jellegű könyvet és jelenleg is olvasok egyet. Annyit tudok tanácsolni ezzel kapcsolatban h ne konkrétan a pénz "bevonzására" gondolj!Az nem fog jól kisülni,mivel alapból ha kimondod az h pénz,máris negatív érzelem alakul be benned.Még bennem is rossz érzés alakul ki,ha erre gondolok,pedig nem vok szegény...Arra koncentrálj inkább h boldog legyél! Élj a mának és próbálj meg mindent optimistán felfogni!Ne gondolj a jövőre,ne gondolj a múltra és arra se h milyen szegénységben éltek. Próbálj csak pusztán boldog lenni,szeresd önmagad és ne haragudj senkire(bocsájts meg mindenkinek akire haragszol-ezt úgy is megteheted h nem találkozol azzal a személlyel),ez az egésznek a titka. Ha ezt mind sikerül elérned az "univerzum" majd sorra behozza a jót az életedbe. Sztem felesleges konkrét dolgokra gondolni,ha igazán boldog vagy majd a sors továbbra is elintézi h az is maradj! :)
Ajánlom ezt a könyvet: Louise L. Hay: Éld az életed!
az a provident, mondhatom nagyon "okos" gondolat volt. egyik lyukat foltozzátok a másikkal.
én múltkor turkálóban vettem esküvőre kiöltözős ruhát, kb 1000ftból, és senki nem mondaná meg, h onnan van.
tanuljátok meg beosztani a pénzt, mert gondolom nem az a baj, hogy nincs elég, hanem hogy nem ésszerűen költitek. ismerek én is olyan családot, ahol van lakáshitel, rezsitartozás, de mégis a lehető legminimálisabbat költik, és nem nagyzolnak a semmiből meg a hitelből.
apukádnak tényleg el kéne végeznie egy biztiőr tanfolyamot, az állandó biztos pénz, és mellette lehet maszekolni is.
ha jót akartok magatoknak, akkor többször hitelt nem vesztek fel ilyen baromságokra mint a ruha. meg amúgy semmi másra. az nem ajándékpénz, hanem kőkemény csapda.
Rinya az megy a hitel miatt,és mi a megoldás? Másikat kell felvenni.lol.
Gondolkozni kellene kicsit,és nem dobálni ki a pénzt az ablakon,akkor talán nem lennétek "szerencsétlen csórók". Az esküvőre is,talán kötelező elmenni? Akkor oda kell a ruha,illik vinni ajándékot,pénzt,utazási költség..
Ha szegények vagytok nem kell ilyen adósságokba verni magatokat.
Ja és talán ha nem 4 ezer forintos polókat hordana apád a betonkeveréshez meg a vakoláshoz...
Én amikor nem volt pénzem eszembe se jutott 4ezer forintért kinai pólókat venni.
Ne haragudj, de a gondolkodásmódoton, értékrendeteken kéne a legtöbbet változtatni. Szomorú, hogy a szüleidnek nincs pénze, szomorú, hogy gondot okoz a tüzifa megvétele, az étkezés, a ruházkodás...Viszont provident hitelt vesztek fel, hogy meg tudjatok jelenni egy esküvőn??? Tudod én kocsira se vennék fel hitelt, nem hogy pár ruhára, amit ráadásul gondolom, jó ha majd még az esküvőn kívül egy évben egyszer felvesztek. Ha engem meghívnak egy esküvőre és nincs pénzem ruhára, akkor vagy kérek kölcsön egy ismerőstől, vagy nem megyek el. A másik, hogy látom van internetetek, számítógéped is van ebből kikövetkezhetőleg, gondolom telefonod is van.... Minek ez, ha valakinek nincsen pénze?? Én biztos azt nézném, hol tudnék minél többet spórolni, hogy lehetne minél inkább fogni a pénzt...Számítógép és internet nélkül jól el lehet lenni, a családban az is elég, ha egy telefon van. Nem tudom tévétek van, e én azt is eladnám... Én ha azt nézem, hogy télen meg fagyok e mert nincsen tüzifa, akkor valószínű inkább azt választom, hogy kiiktatom a fentebbi műszaki cikkeket, és akkor nem kell utánuk fizetni, a pénzem is több marad, tüzifára is mindjárt lesz...Csak meg kéne nézni a szüleidnek mi a fontos... Nem a te hibád ez, mert gondolom még gyerek vagy, honnan is tudhatnád, de ők igazán elgondolkozhatnak ezen....
Nekem erről egy nagyon szegény család ismerősöm jut eszembe, ahol az anyuka panaszkodott, hogy jó ha havonta egyszer tud valami akciós húst venni a gyerekeinek, mert olyan drága, annyira nehezen élnek. Igen ám, csak amikor ott voltam náluk, volt két féle szénsavas üdítő a hűtőben, meg 3 féle chips, sőt ahogy néztem, nem sajnálták ezeket, minden felbontva, víz helyett is azt itták, chipset is marokszámra... Mielőtt feltételezné bárki, hogy vendégségben voltam ott és az én tiszteletemre vették, annak irom, hogy nem igy volt, teljesen váratlanul ugrottam be... Amennyibe a chips meg a kóla kerül, abból már simán lehet húst venni a gyereknek...csak megint itt az értékrend, hogy kinek mi a fontosabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!