Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim nagyon szegények,...

A szüleim nagyon szegények, mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Házhitelünk, provident hitelünk van.Rezsit kell fizetni.Be kell iskolázni minket.Tüzifát venni télre, úgy, hogy apám kőműves, szóval télen szinte nem is dolgozik.Ja, és a kedves rokonok 1 hónappal az esküvő előtt osztották ki a meghívót.Szuper! A ruhákra providentből tellett.Alig várom, hogy diákmunkám legyen, és keressek pénzt, amit odaadok a szüleimnek.Nekem nem kell semmi, csak segítenék a hitelek kifizetésében.Gondoltam, hogy próbálkozom a Titokkal, és bevonzom a pénzt.Most is könnyezem.
2012. júl. 30. 20:45
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezőnek nem lehet tanácsod adni a spórolásra, mert mindenre meg van a válasza. Az a típus aki csak sajnáltatni tudja magát, de változtatni igazából nem akar. (azért mert valaki túlsúlyos nem drágább rá mondjuk egy póló, el kell menni turkálóba)...stb...(net, tv, telefon és egyebek)
2012. júl. 31. 13:31
 22/47 anonim ***** válasza:
hallottad már azt, hogy sok kicsi sokra megy? egy kis csoki itt, egy kis chips ott, ide ezer, oda kettő, és sehol a fizetés. tévét nézni neten is lehet, kisebb csomagot lehet nézni hozzá. mi is legalább ennyire csórók vagyunk, csak mi még húst se nagyon eszünk.
2012. júl. 31. 13:33
 23/47 A kérdező kommentje:
Oké.Jó lehet nálatok túlsúlyosra nem drága a ruha, de nálunk igen, mindenhol.Anya szokott kapni néha édességet, chipset hétvégén veszünk kb. 2 csomaggal.Az a tanfolyam gondolom nincs ingyen.Anyaának jött egy papír, ami fizeti a hitelt havonta a házra.Még mindig nem válaszolnak, pedig anya elküldte a papírt.Pontosan nem tudom mi ez az izé, csak valami hiteles hülyeség.Apa megcsinálja azt a tanfolyamot, amint lesz pénz.Jó persze, ti nem értitek mi van nálunk, mert full milliomosok vagytok.És azt az 1 milliót mind hitelre fizetnénk.
2012. júl. 31. 13:43
 24/47 A kérdező kommentje:
Hagyjuk ezt a témát, mert a milliomosok nem értik hogy milyen szegénynek lenni.És nem kérek további válaszokat.
2012. júl. 31. 13:44
 25/47 anonim ***** válasza:
44%

nem azt mondtam, hogy chipset vesztek értelmes kaja helyett, csak felhoztam egy példát, hogy értsed az értékrendbeli különbséget... Olcsó a tévé meg a net? Oké, ahogy irták fentebb sok kicsi sokra megy...Kell neked a net mert diák vagy, helyes: nekem rengeteg ismerősöm megy ingyen internetezni a közösségi házba vagy a könyvtárba, vagy nálunk is gyakori hogy pl.: átcsönget a szomszéd internetezni kicsit... A tévé meg minek még ha olcsó is?? Olvassatok, társasjátékozzatok, kártyázzatok, menjetek sétálni stb... ezek a programok nem kerülnek pénzbe. 4000 forint egy pólóért pedig horribilis, még ha túlsúlyos emberről is van szó. Nem tudom milyen kínaiba jártok, én legutóbb 2000ért láttam férfi pólókat kínaiba, és még azt is sokkallom a ti esetetekben. Apukád kőműves, nehéz fizikai munkát végez, komolyan 4000 forintos pólóban kell neki betont keverni meg egyebeket csinálni?? Dobhatjátok ki 5 alkalom után kb... ugyanennyi ideig birja a 600 forintos turis póló is....

De hát értékrendbeli különbségek vannak látom. Én így csinálnám, ha nagyon kéne sprólnom, illetve igy csinálta a családunk. Nektek fontosabb, hogy tévétek, gépetek legyen, meg jobb ruháitok mint hogy tüzifa legyen... Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, viszont nem kell ez esetben siránkozni...

2012. júl. 31. 13:46
 26/47 A kérdező kommentje:
Igen, a ruha nagyon fontos, ugyanis apának szinte fel kell újítani az egész ruhatárát (Télre pulóvert munkabakancsot, nadrágot kell venni).De most tényleg, nem hagyhatnánk ezt a dolgot?Majd ha ti is szegények lesztek meglátjátok milyen érzés ez az élet.Egyébként most úgy élhetnénk, mint a kiskirályok, mert apám régi munkahelyén nagyon sok pénzt keresett, de nem becsülték semmire, és elment onnan.Bár visszamenne oda.A pénz fontosabb, mint a büszkeség.
2012. júl. 31. 13:56
 27/47 anonim ***** válasza:
100%
Ez akkora hülyeség! Nagyon sok pénzt keresett, de nem becsülték semmire. Csak becsülték, ha sok pénzt adtak neki!!! Az egész családodnak különben érdekes felfogása van. Mi az, hogy apukádnak fel kell újítani a ruhatárát? Hogy hogy egy felnőtt embernek nincs egy pulóvere, pólója? Tavaly meg ezelőtt miben járt? Nem is értem miért apukád ruházkodási igényeit emlegeted? Anyukád? Meg Ti? Nektek nem kell ruha?
2012. júl. 31. 14:07
 28/47 anonim ***** válasza:

Amúgy nem vagyok milliomos, csak beosztom, ami van...

Jelenleg a GYED-ből tartom el magam, és a lányom, és nincsenek ilyen jellegű gondjaink, mert beosztom.

A szüleidnek is be kéne osztania, ennyire egyszerű a helyzet. Egyébként meg nagyon nehezen hiszem el, hogy 4 ezer forint egy póló, túlsúlyos emberre, oké, de a kínaiban nincsen 3XL-es póló?

Gondolkozz!

2012. júl. 31. 14:36
 29/47 anonim ***** válasza:
Esküszöm az elején még sajnáltalak,de most már csak röhögök rajtad! Még a tűzifát is hitelből veszitek fel... Gratulálok!
2012. júl. 31. 14:41
 30/47 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt senki nem millliomos.Barátnőmék egyik házat örökölték a másik után,még sincs semmijük,csak hitelük. Elnyaralták,elbulizták,stb. Mi (29 és 32 évesek vagyunk,2 kicsi gyerekkel) 150e-ből élünk. Most momentán ezer forint van a pénztárcámban csütörtökig,de ebben a hónapban luxusra is költöttünk,így elúsztunk (a férjem indlut egy versenyen,így a nevezési díjjal együtt elment erre egy 10-es).SOHA nem vennék boltból ruhát.Egyrész rettentő drága,másrészt sehol nem kapsz olyan jó minőséget,mint az angol turiban.Stílusosak,szépek,egyediek,stb.Egy ruhadarbra soha nem költök ezer forintnál többet,de annak nagyon alkalminak kell lennie. Általában olyan 400ért veszem,gyerekenek csak a 200ftosban veszem,tökéletes,divatos ruhákat. Nem tudom,mennyiből éltek,de valószínűleg az a baj,hogy nem tudjátok kezelni a pénzt. Ezt is meg kell tanulni. Keressetek egy pénzügyi tanácsadót és kérjetek segítséget.Ezen kívül üljetek le és gondoljatok át mindent reálisan.Mit,hogyan lehet olcsóbban kihozni.

Ja,és autót tartunk fent,amit napi szinten használunk a gyereke miatt (ez is luxus)

2012. júl. 31. 14:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!