A szüleim nagyon szegények, mit tegyünk?
nem azt mondtam, hogy chipset vesztek értelmes kaja helyett, csak felhoztam egy példát, hogy értsed az értékrendbeli különbséget... Olcsó a tévé meg a net? Oké, ahogy irták fentebb sok kicsi sokra megy...Kell neked a net mert diák vagy, helyes: nekem rengeteg ismerősöm megy ingyen internetezni a közösségi házba vagy a könyvtárba, vagy nálunk is gyakori hogy pl.: átcsönget a szomszéd internetezni kicsit... A tévé meg minek még ha olcsó is?? Olvassatok, társasjátékozzatok, kártyázzatok, menjetek sétálni stb... ezek a programok nem kerülnek pénzbe. 4000 forint egy pólóért pedig horribilis, még ha túlsúlyos emberről is van szó. Nem tudom milyen kínaiba jártok, én legutóbb 2000ért láttam férfi pólókat kínaiba, és még azt is sokkallom a ti esetetekben. Apukád kőműves, nehéz fizikai munkát végez, komolyan 4000 forintos pólóban kell neki betont keverni meg egyebeket csinálni?? Dobhatjátok ki 5 alkalom után kb... ugyanennyi ideig birja a 600 forintos turis póló is....
De hát értékrendbeli különbségek vannak látom. Én így csinálnám, ha nagyon kéne sprólnom, illetve igy csinálta a családunk. Nektek fontosabb, hogy tévétek, gépetek legyen, meg jobb ruháitok mint hogy tüzifa legyen... Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, viszont nem kell ez esetben siránkozni...
Amúgy nem vagyok milliomos, csak beosztom, ami van...
Jelenleg a GYED-ből tartom el magam, és a lányom, és nincsenek ilyen jellegű gondjaink, mert beosztom.
A szüleidnek is be kéne osztania, ennyire egyszerű a helyzet. Egyébként meg nagyon nehezen hiszem el, hogy 4 ezer forint egy póló, túlsúlyos emberre, oké, de a kínaiban nincsen 3XL-es póló?
Gondolkozz!
Szerintem itt senki nem millliomos.Barátnőmék egyik házat örökölték a másik után,még sincs semmijük,csak hitelük. Elnyaralták,elbulizták,stb. Mi (29 és 32 évesek vagyunk,2 kicsi gyerekkel) 150e-ből élünk. Most momentán ezer forint van a pénztárcámban csütörtökig,de ebben a hónapban luxusra is költöttünk,így elúsztunk (a férjem indlut egy versenyen,így a nevezési díjjal együtt elment erre egy 10-es).SOHA nem vennék boltból ruhát.Egyrész rettentő drága,másrészt sehol nem kapsz olyan jó minőséget,mint az angol turiban.Stílusosak,szépek,egyediek,stb.Egy ruhadarbra soha nem költök ezer forintnál többet,de annak nagyon alkalminak kell lennie. Általában olyan 400ért veszem,gyerekenek csak a 200ftosban veszem,tökéletes,divatos ruhákat. Nem tudom,mennyiből éltek,de valószínűleg az a baj,hogy nem tudjátok kezelni a pénzt. Ezt is meg kell tanulni. Keressetek egy pénzügyi tanácsadót és kérjetek segítséget.Ezen kívül üljetek le és gondoljatok át mindent reálisan.Mit,hogyan lehet olcsóbban kihozni.
Ja,és autót tartunk fent,amit napi szinten használunk a gyereke miatt (ez is luxus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!