Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim nagyon szegények,...

A szüleim nagyon szegények, mit tegyünk?

Figyelt kérdés
Házhitelünk, provident hitelünk van.Rezsit kell fizetni.Be kell iskolázni minket.Tüzifát venni télre, úgy, hogy apám kőműves, szóval télen szinte nem is dolgozik.Ja, és a kedves rokonok 1 hónappal az esküvő előtt osztották ki a meghívót.Szuper! A ruhákra providentből tellett.Alig várom, hogy diákmunkám legyen, és keressek pénzt, amit odaadok a szüleimnek.Nekem nem kell semmi, csak segítenék a hitelek kifizetésében.Gondoltam, hogy próbálkozom a Titokkal, és bevonzom a pénzt.Most is könnyezem.
2012. júl. 30. 20:45
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:
Van ruhája, de a munkában kifakul, tönkremegy, ezért kell venni.OKé, túloztam, sok pénzt keresett, dupáját, háromszorosát, mint most, de mégis ott ő keresett a legkevesebbet.
2012. júl. 31. 15:36
 32/47 A kérdező kommentje:
DE hányszor mondjam el, hogy a tüzifát miből vegyük? Könnyű itt dumálni, de kerüljetek ilyen helyzetbe az életbe, már nem lesztek ilyen okosak.Nem tudunk annyit összespórolni, hogy kijöjjön a tüzifa.Utoljára mondom fejezzük be az egészet.Legjobb más kárán nevetni, nem igaz? Majd ha ti ilyen helyzetbe lesztek esetleg, röhögök meg minden, meglátjuk, hogy esik nektek.Apa egy hónap alatt 300.000 - et keresett régen egyedül.Plusz még anya is.Akkor simán kifizettük a hiteleket, de most hogy apának másik munkahelye van, így szart se keres.Anyának is elkellett mennie máshová, ahol egész jól keres.Kaját megvesszük, számlákat kifizetjük, hitelt is, és ennyi.Jó, ha jut néha pár ruhára.
2012. júl. 31. 15:41
 33/47 anonim ***** válasza:
100%
Nézd,most is megéltek,akkor is megéltetek.Ergo kevesebből is megéltetek volna.Már késő bánat,de legközelebb amikor van,félre kell tenni akkorra,amikor nincs. Nem tudom,miért gondolod,hogy mi,akik itt írunk gazdagok vagyunk. Az előbb írtam,hogy 150ből élünk. Ti mennyiből,mert ezt eddig nem tudtuk meg. És kívánhatod,hogy mi is kerüljünk szar helyzetbe (kedves tőled),de most sem vagyunk jó helyzetben,csak nem sírunk,mert minek.Örülünk,hogy van hol lakni,van mit enni,be van fizetve minden.És ilyen helyzetbe nem kerülnék,mert nem vennék fel providentet. Pláne ilyen hülyeségre,mint esküvő.
2012. júl. 31. 16:03
 34/47 A kérdező kommentje:
Nem kívánom, hogy kerüljetek bajba.Kb.220.000 Ft - ból érünk.Régen ennyit keresett anyám.
2012. júl. 31. 16:13
 35/47 A kérdező kommentje:
Egyébként legjobb lenne albiba költözni, bár ez lenne.
2012. júl. 31. 16:15
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

Írtak neked megoldásokat,nem tetszett semmi.Milyen választ vársz? vegyetek fel még több hitelt aztán majd elviszik a házatokat is.

Te hány éves vagy? Ha elmúltál 15 menjél diákmelózni.

és még valami: én sem vagyok gazdag,sőt. tudom miylen az,amikor nincs elég pénz az ember mégis szeretne szórakozni,ruházkodni stb de ezekből az igéynekből ilyenkor lejjebb kell adni,vagy hatalmas adósságot halmoztok fel.

És még valami,nem megsérteni akarlak ez az én privát véleményem,hogy még névtelenül is lesülne a bőr a pofámról,ha itt sírnék milyen szegény vagyok,úgy ,hogy ruhákra providenthitent veszel fel. Gondolkozz már könyörgöm. Nekem sem telik mindig ruhára,nem is veszek. ilyenkor gondolj arra,hogy másnak ennyi sincs,háza,kajája,szülei.. a te szüleidnek legalább munkája van. Ne alázd így meg magad,hogy interneten bömbölsz a csóróság miatt.tanácsot azt kérhetsz,de ha mindent elutasitasz,akkor nem tud senki segíteni.

2012. júl. 31. 17:27
 37/47 anonim ***** válasza:
220 000 azért nem olyan kevés, hogy abból szegénységben kellenen élni. Sok-sok család él ennyiből.
2012. júl. 31. 18:06
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
Különben ha apukád tényleg kőműves akkor oda jó a kifakult ruha is minek őt "felruházni". Nem gondolom, hogy jelen helyzetetekben az lenne a legfontosabb.
2012. júl. 31. 18:07
 39/47 A kérdező kommentje:
Nem sírok ez miatt, mert tudom, hogy a szüleim becsületesen dolgoznak.220.000 Ft.Házhitel, provident számlák, kaja.Nagyon sok marad, mondhatom.Nem rinyálok, és egyszer se azért vettünk fel hitelt, hogy szórakozzunk.Nem tehetek róla, hogy a rokonság nem fél évvel, hanem 1 hónappal a lagzi előtgt szól.Ha előbb szólnak, nem kellett volna fel venni hitelt.Ja, és anyám úgy gondolkodjon értelmesen, hogy arcdaganata van, a stressztől, a gondok miatt.Ilyen tudatban kell élnie, hogy muszáj lesz felnevelnie minket, az adósságok közepette.
2012. júl. 31. 18:20
 40/47 anonim ***** válasza:
Szia! Olvastam a hozzászólásokat, szinte minddel egyet értek. Röviden leírom saját tapasztalataim, csak, hogy lásd, nem biztos, hogy annyira milliomos az aki itt neked válaszolgat. Írod, hogy netetek,tvtek van 4000ftért póló, stb.... Na szóval, ezelőtt kb. nyolc évvel anyu férjhez ment valakihez, aki igen zűrös családi háttérrel rendelkezett, de jól meg voltunk, két ház, az egyik hatalmas, menő autók, stb, aztán a férjnek (szeretem, jó fej) meg halt az anyukája, megörökölte teljes egészében a nagyobbik házat is. Akkora adóssággal, h az hihetetlen, és jöttek sorba a gondok, elvesztette a munkahelyét, szépen lecsúsztunk, nekem az egyetemet kellett abba hagynom, kikapcsolták az áramot, vizet,(szerencsére közel vannak rokonok, ahol az alapvető szükségletek megoldhatóak voltak), mi is bele csúsztunk egy két plusz hitelbe is, utólag látom már, h hülyeség volt. Szép lassan eladtunk mindent ami felesleges volt, a kisebb házat és az autókat elvitte a bank, az adósság alig csökkent, természetesen a kis pénzt ami volt a hitelekre költöttük, volt ,hogy két hétig csak zsíros kenyér volt otthon, de éltünk. Abban az időben álmodni sem mertem volna, új ruháról...nem is nagyon vettem, kaptam. Abba hagytam a sulit, h segíteni tudjak, meg más is közbejött. Kialakítottunk egy új fontossági sorrendet, és lám működik. Dolgozom én én is, anyuék új melóhelyet találtak külföldön. Az első lépések azok voltak, hogy a hitelek csökkenjenek és folyamatosan törlesztve legyenek. Aztán áram, víz visszakötés. Lassan a ház felújítása, eléggé lerobbant a kb 4 év alatt míg nem volt áram. Új ruhára ekkor sem költöttünk,amik ruháim vannak, azokat mind turiból szereztem, igazából ha a márka a lényeg, az is van a turiban adidas melegítő kettőezer ötért, négyet most sem adnék ki szerintem. Aztán kint külföldön egy darabig anyuék bútorokért dolgoztak , azok is kellettek, mivel sokat eladtunk. Még nem mondhatom, h kész a ház, de alakul, szépen csökken a hitel, és kezdünk helyre jönni, de hitelről többet hallani sem akarunk. Szóval csak tenni kell a dolgokért, nem minden szar hitelbe belemenni, h úgy is lesz valahogy. Bár sajnos mi is így voltunk, de már legalább teszünk ellenne, érte, hogy jobb legyen, nem csak a sírás.
2012. júl. 31. 20:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!