Mit tennél az ilyen családapával?
Férjem abban láttja a munkanélkülisége megoldását ,hogy a bölcsibe beiratott gyermekünkkel ő majd elmegy gyes-re én pedig dolgozni járok,már feladta a munkahely keresést .
Úgy akar gyes-re menni,hogy közben a gyerek bölcsibe járjon és a családi autónk mindig az ő rendelkezésére álljon ,kellő zsebpénzzel pedig lássam el.
:-/
Én ha a saját béremből kell mindent álljak,akkor ahogy kifizettem a számláinkat és megvettem néhány elengedhetetlen dolgot már szinte semmi sem marad.
Én kérdeztem, hogy miből éltek. Ha úgyis vissza akartál menni 2 éves korában, akkor nem lesz lelki törésed ebből. Nekem lenne, mert én szeretnék 3 éves koráig maradni.
Ha a férjed ilyen, akkor semmi esetre ne engedd, hogy bölcsibe járjon a gyerek. Pénzért nem szólnék, de elvárnám, hogy folyamatosan keressen munkát - önbecsülését nem sérteném, mert a kapcsolatotok hosszú távon megromolhat emiatt. És igen, érezze, hogy mennyi energia, idő egy gyermek ellátása. Ha találna munkát, még akkor is mehet bölcsibe a gyerek. Ehhez mit szólna?
Az az igazság ,hogy számtalanszor megkaptam az itthon töltött két év alatt,hogy én könnyen vagyok,míg ő dolgozik,majd megszakad...mindig volt étel,tisztaság,rend...semmiben soha nem segített,most mióta itthon van a gyerekeket patronálja állandóan viszi őket sétálni kirándulni,én itthon így könnyebben haladok .
Most is elvitte őket a játszótérre.
Mindennapos volt,hogy én itthon voltam a gyerekekkel, ő pedig munkaidő lejárta után órákkal még sehol,telefonon utolérhetetlen.
Nagy-nagy kötöttség lenne neki ,ha itthon maradna a kissebbik gyerekkel :-D !!!
Remélem rájön,hogy jobban jár mindenki ha keres valahogy munkahelyet,ha nem is folyamtosan egy helyen(mert sajnos kevés a bejelentett,foylamtos munkalehetőség),akkor időnként váltva ,de muszály dolgoznia.
Természetesen elmondtam neki,hogy szó sem lehet bölcsiről.Minek tegyem ki betegségek kockázatának a gyereket,mégis miből álljuk a gyógyszer árát a bölcsődei díjat stb . az ő fizetéséből netán ?...
Másrészt nem veszik be azt a gyermeket akinek nem dolgozik mindkét szülője.
Hamis igazolásban gondolkozik,hogy majd ő megoldja,mert milyen jó is lesz a gyereknek a közösségben ,meg neki persze a szabad élet !
Mondtam neki,hogy eszébe ne jusson,mert én magam fogom elmondani a bölcsődevezetőnek,hogy hamis az igazolása.
Igazad van. A bölcsi dijat es a gyogyszer penzt megsporolod.
Itt Nemetorszagban is az apucik vannak gyesen 1 ev utan az anya helyett.
Lesz egy fizutok, meg egy gyesetek ahogy eddig, csak a szemelyek cserelödnek fel. Ha lejart a gyese apucinak, hidd el, egy sokkal jobb ferjet es apat fogsz vissza kapni utana.
Szerintem azert is reagal a temara is olyan rosszul amikor felhozod, mert kisse depresszios lett a sok kudarctol. Majd ha lejar a gyes Ö maga fog akarni elmenni dolgozni hidd el.
Nem egészen úgy van ahogy írod,eddig volt egy maximum GYED a részemről és a férjem keresete .
Ezután lenne a GYES a férjem részéről ami jóvalde jóval kevesebb ,mint a maximum GYED !!!
Ezt semmiképpen nem engedhetjük meg magunknak !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!