Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél az ilyen családapával?

Mit tennél az ilyen családapával?

Figyelt kérdés

Férjem abban láttja a munkanélkülisége megoldását ,hogy a bölcsibe beiratott gyermekünkkel ő majd elmegy gyes-re én pedig dolgozni járok,már feladta a munkahely keresést .

Úgy akar gyes-re menni,hogy közben a gyerek bölcsibe járjon és a családi autónk mindig az ő rendelkezésére álljon ,kellő zsebpénzzel pedig lássam el.

:-/

Én ha a saját béremből kell mindent álljak,akkor ahogy kifizettem a számláinkat és megvettem néhány elengedhetetlen dolgot már szinte semmi sem marad.

2012. júl. 30. 14:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Most részemről GYED-em és családi pótlék (összesen 141.000 Ft ) ,illetve a férjem alkalmi munkáiból élünk,van egy másik házunk amit kiadtunk albérlőknek ebből is van bevételünk.
2012. júl. 30. 19:21
 12/18 A kérdező kommentje:
Két gyerekünk van egy 6 éves és a kissebbik pedig szeptember közepén lesz 2 éves .
2012. júl. 30. 19:31
 13/18 anonim ***** válasza:

Én kérdeztem, hogy miből éltek. Ha úgyis vissza akartál menni 2 éves korában, akkor nem lesz lelki törésed ebből. Nekem lenne, mert én szeretnék 3 éves koráig maradni.

Ha a férjed ilyen, akkor semmi esetre ne engedd, hogy bölcsibe járjon a gyerek. Pénzért nem szólnék, de elvárnám, hogy folyamatosan keressen munkát - önbecsülését nem sérteném, mert a kapcsolatotok hosszú távon megromolhat emiatt. És igen, érezze, hogy mennyi energia, idő egy gyermek ellátása. Ha találna munkát, még akkor is mehet bölcsibe a gyerek. Ehhez mit szólna?

2012. júl. 30. 19:42
 14/18 A kérdező kommentje:

Az az igazság ,hogy számtalanszor megkaptam az itthon töltött két év alatt,hogy én könnyen vagyok,míg ő dolgozik,majd megszakad...mindig volt étel,tisztaság,rend...semmiben soha nem segített,most mióta itthon van a gyerekeket patronálja állandóan viszi őket sétálni kirándulni,én itthon így könnyebben haladok .

Most is elvitte őket a játszótérre.

Mindennapos volt,hogy én itthon voltam a gyerekekkel, ő pedig munkaidő lejárta után órákkal még sehol,telefonon utolérhetetlen.

Nagy-nagy kötöttség lenne neki ,ha itthon maradna a kissebbik gyerekkel :-D !!!

Remélem rájön,hogy jobban jár mindenki ha keres valahogy munkahelyet,ha nem is folyamtosan egy helyen(mert sajnos kevés a bejelentett,foylamtos munkalehetőség),akkor időnként váltva ,de muszály dolgoznia.

2012. júl. 30. 19:49
 15/18 anonim ***** válasza:
Én akkor sem engednék a bölcsis kérdésből.
2012. júl. 30. 20:09
 16/18 A kérdező kommentje:

Természetesen elmondtam neki,hogy szó sem lehet bölcsiről.Minek tegyem ki betegségek kockázatának a gyereket,mégis miből álljuk a gyógyszer árát a bölcsődei díjat stb . az ő fizetéséből netán ?...

Másrészt nem veszik be azt a gyermeket akinek nem dolgozik mindkét szülője.

Hamis igazolásban gondolkozik,hogy majd ő megoldja,mert milyen jó is lesz a gyereknek a közösségben ,meg neki persze a szabad élet !

Mondtam neki,hogy eszébe ne jusson,mert én magam fogom elmondani a bölcsődevezetőnek,hogy hamis az igazolása.

2012. júl. 30. 20:14
 17/18 anonim ***** válasza:

Igazad van. A bölcsi dijat es a gyogyszer penzt megsporolod.

Itt Nemetorszagban is az apucik vannak gyesen 1 ev utan az anya helyett.

Lesz egy fizutok, meg egy gyesetek ahogy eddig, csak a szemelyek cserelödnek fel. Ha lejart a gyese apucinak, hidd el, egy sokkal jobb ferjet es apat fogsz vissza kapni utana.

Szerintem azert is reagal a temara is olyan rosszul amikor felhozod, mert kisse depresszios lett a sok kudarctol. Majd ha lejar a gyes Ö maga fog akarni elmenni dolgozni hidd el.

2012. aug. 1. 14:18
 18/18 A kérdező kommentje:

Nem egészen úgy van ahogy írod,eddig volt egy maximum GYED a részemről és a férjem keresete .

Ezután lenne a GYES a férjem részéről ami jóvalde jóval kevesebb ,mint a maximum GYED !!!

Ezt semmiképpen nem engedhetjük meg magunknak !

2012. aug. 1. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!