Mit tennél az ilyen családapával?
Férjem abban láttja a munkanélkülisége megoldását ,hogy a bölcsibe beiratott gyermekünkkel ő majd elmegy gyes-re én pedig dolgozni járok,már feladta a munkahely keresést .
Úgy akar gyes-re menni,hogy közben a gyerek bölcsibe járjon és a családi autónk mindig az ő rendelkezésére álljon ,kellő zsebpénzzel pedig lássam el.
:-/
Én ha a saját béremből kell mindent álljak,akkor ahogy kifizettem a számláinkat és megvettem néhány elengedhetetlen dolgot már szinte semmi sem marad.
Mielött beleélné magát abba hogy majd az asszony eltartja a fülénél fogva bevonszolod a munkaügyi hivatalba és együtt kerestek munkát.
Ha csak te dolgozol benzire meg zsebpénzre úgyse futja majd mert a nőket nem fizetik normálisan.
A bölcsi mostmár fizetős nem is tudom mért iratátok be ha jellen pillanatban mindketten otthonvagytok.
Noszogatnod kell, hogy kezdjen el dolgozni! Nincs apelláta, méltóságon aluli munka is jobb a semminél. Ellenőrizném, mint egy hülye gyereket, hogy készített-e életrajzot, motivációs levelet, hány helyre küldte el, érdeklődött-e utána náluk, honnan hívták vissza, mikor megy interjúra...
Persze azért akadhat kivétel, ezért jobban meg lehetne ítélni a helyzetet, ha többet írnál róla. Pl. egy fél évig járó nyugati munkanélküli segély + munkanélküli biztosítás combo lényegesen több is lehet, mint egy magyar fizetés.
és a gyerek majd megáll nőni 3 évesen, örökre kicsi lesz, a drága ember meg majd egész életében otthon verdesi a kukit Gyesen? viccccc bazze :)
zavard el dolgozni, különben a fejedre nő! hihetetlen, hogy képes lenne a feleségén élősködni.
Én mondanám neki, hogy no probelm...
De gyerek nem megy bökcsibe és kb annyi pénzt adnék neki, amennyit te kaptál, mikor a gyerekkel voltál otthon. Aztán főzzön, mosson, takarítson, vásároljon be, intéze az ügyes bajos csipp-csupp ügyeket. Járjon el a póstára, bankba. Szígorúan gyerekkel (nem pedig lerakja valahol). Szerintem így fer. Utána meg ne aggódj 1 hónap és ő fog munkát találni hirtelen magától!
Nem mennek bele egy ilyen helyzetbe. A ferfiakat arra teremtette az Isten h penzt keressen es fent tartsa a csaladot. Masreszt te dolgoznal es meg melo utan a gyerek is a nyakadba szakadna meg a haztartas o meg csinalna a nagy semmit gyerekneveles cimen. Tudod a hulyek a tuloldalon. Ultimatumot adnek vagy surgosen neki all munkat keresni es arra az idore se zsebpenz sem benzin, vagy mehet ahova akar. Ha egyedul is fentartsz mindent akkor mar bocsi de a ferjed minek van???? akkor jobb egyedul mint vele.
Az en ferjem is pezzegette ezt mikor epp nem tetszett neki a munkahelyen de en nagyon gyorsan kiabranditottam ebbol, h ez nem fog bekovetkezni mert postazom vissza anyucihoz. Haza meg nem akar menni, tehat dolgozik. Nehogy mar no letemre eltartsak egy ferfit????
Én GYED-en vagyok,maximum GYED-et kapok,a fizetésem is tűrhető lesz (kb nettó 200.000 Ft ).
A gyerek azért van beiratva a bölcsibe ,mert mindenképpen vissza akartam menni dolgozni a gyerek 2 éves korában,hogy kivehessem a részemet a család pénzügyi kiadásaiból és tudjuk rendesen fizetni a hitelünket, ami jövő év elején jár majd le.
Engem soha egyetlen egy pillanatig nem tartott el a férjem,az első gyerekünknél is maximum GYED-et kaptam és mentem vissza dolgozni a gyerek két éves korában .
Felháborít ,hogy ahelyett,hogy teljes gőzzel munkát keresne azt mondja,hogy ő már mindent megtett ,ez van,válság van,csak szeptember közepén jár le a GYED-em ,de ő már most feladta,hogy találjon addig munkát magának és GYES-re menne...
Azon gondolkozom,hogy amennyiben valóban képes lenne arra,hogy elfogadja a helyzetet,hogy énrám hagyatkozik és nem is keres már munkát,akkor nagyon csúnyán megjárja majd velem...lehet,hogy csúnya dolog,de igen meg fogja érezni,hogy nem dolgozik.
Januárban elküldték,mert válság van és leépítés volt,3 hónapig munkanélküli segélyt kapott,eközben meg sem próbált munkát kereseni a segély összege pedig jóval kevesebb volt mint a fizetése előzőleg.
Azt hangoztatta,hogy nem fog 100.000 ft-ért itthon dolgozni ő kimegy külföldre,hónapokig nem sikerült neki,máig sem ,néha vannak alkalmi munkái .
Ha szóba merem hozni a helyzetünket akkor kiakad,hogy elviselhetetlen,hogy folyton erről beszélek,ezt nem lehet kibírni ,őt is bántja ,de ne beszéljek róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!