Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kapott már valaki olyan...

Kapott már valaki olyan e-mailt külföldről, hogy örökölt egy csomó pénzt egy nem is ismert elhunyttól? Ha igen honnan kapta és kitől?

Figyelt kérdés

2012. júl. 30. 08:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hittem,hogy létezik még olyan ember,aki ezt elhiszi...
2012. júl. 30. 09:46
 52/76 A kérdező kommentje:
Lehet h tényleg naív vagyok,de mi a baj ezzel az e-mail címmel?
2012. júl. 30. 09:52
 53/76 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt gondoltam hogy nincs az a hülye aki az ilyet elhiszi...ezekszerint van.:)))))) hivatalos ügyben nem emailben keresnek meg! És igen kaptam már ilyen emailt, rögtön töröltem is ki.
2012. júl. 30. 09:56
 54/76 anonim ***** válasza:
100%

Már ott bukó a sztori, hogy örökség miatt nem a bank fog keresni, hanem a család ügyvédje mondjuk. De a bank biztos hogy nem. Ezt a trükköt már sokakkal megcsinálták, ne legyél te a következő.

Mit is mondtak, honnan tudják az e-mail címed? Egy magyar banktól? Azt ugyan hogyan, ha nincs is bankszámlád sehol?

Ha ez igaz lenne, papíron, postán küldtek volna levelet, nem e-mailben.

2012. júl. 30. 09:56
 55/76 anonim ***** válasza:
100%
Én felmentem a yorkshire bank honlapjára és ott ilyet találtam: @ybonline.co.uk! Szval sztem ilyen végződésű az igazi bank címe.
2012. júl. 30. 09:57
 56/76 anonim ***** válasza:
100%

E-mailen pofonegyszerű elérni, hogy a feladó más címet és nevet lásson, mint amiről valójában kapja a levelet. Néhány beállítás Outlook Expressben, és máris bill.gates@microsoft.com címet mutat a postaládád. A levél részletes adataiban persze látszik, hogy a cím nem valós, de ezt a felhasználók 99%-a nem nézi meg, vagy nem tudja megnézni.

Pofonegyszerű az egész. Keresnek egy tragédiát, ahol pár éve kihalt egy család. Fogják a családnevet, és rákeresnek más országokban hasonló névre. Erre azért van sok lehetőség, leginkább apróhirdető portálok. Bele sem gondolnánk, hány helyen hagytuk ott már a címünket. Esetleg fizetnek pár ezer eurót egy kis oldalnak, ahol regisztrációs adatbázis van, vagy egyszerűen csak fogják és feltörik azt. Jó hosszú listát gyűjtenek össze. Amennyiben lehet, még szűkítik azt, hogy ne kerüljön bele véletlenül ügyvéd, jogász, rendőr, vagy egyéb olyan valaki, aki hatékonyan fel tudna lépni ellenük. Egyszóval megpróbálják kihalászni a listából a legnaivabbakat, akiknél a leginkább működhet a dolog.

Fognak egy bankot egy olyan országból, aminek a nyelvét a kutya sem beszéli, ezáltal minimalizálják az esélyét annak, hogy az illető személyesen telefonos kapcsolatba léphessen a bankkal. Vesznek róla létező személyeket, akiknek a nevében elkezdik küldözgetni a leveleket. Esetleg, ami még jobb, fognak rohadt nagy bankot, és kitalálnak neki egy kirendeltséget egy olyan afrikai országban, ahol az nincs jelen. Így teljes domain nevet tudnak létrehozni neki, a bank hivatalos oldalát egyszerűen átmásolják az adott domainra (ha megnyitok egy oldalt, akkor az már letöltődött a gépemre, csak fognom kell, és átpakolnom oda, ahová kell), így úgy fog tűnni, hogy egy International Financial Institutions nevű bank az adott országban is létezik. Ekkor már ki tudják cserélni az elérhetőségeket, és ha felhívod, jó eséllyel egy valós ügyvéd fog jelentkezni a telefonon, aki szintén benne van a buliban, vagy egy olyan valaki, aki le tud nyűgözni a jogi dumájával. Hivatalos papírokat e-mailen szintén könnyű hamisítani, csak egy átlagos grafikus kell hozzá. Hivatalos pecséteket is lehet hamisítani, egy gép kell hozzá, amit bármilyen reklámcég megvásárolhat, aki hivatalos pecséteket készít. Mivel eleve profi szervezett bűncselekményről van szó, egy ilyen befektetés minimálisnak számít náluk.

Az emberek jó része magasról sz*rik az egészre, de mivel sok embernek küldték ki, 1-2% is jó pár embert jelent, akik érdeklődni kezdenek, nyomozgatnak magánúton, és mivel mindenhol hivatalosnak eljárásnak tűnő dolgokkal találják szemben magukat, belemennek, különösen, hogy azt mondják nekik, hogy semmit nem kell fizetni. Majd egy ideig úgy tűnik, hogy minden sínen van, a másik már teljesen el van varázsolva, hogy milyen mázlista, amikor egy "baki" történik, ami megvétózná az egész ügyet, és ennek feloldásához szükségessé válik valamennyi összeg küldése.

A maradék emberekből még mindig lesznek páran, akik utalnak nekik, és mivel indulásból nagy számú emberrel vették fel a kapcsolatot, a fejenkénti 1-2 ezer euró, így is kitehet több száz ezres tételt. Majd amikor kellő mennyiségű összeg befolyt (véleményem szerint ezt egyszerre időzítik mindenkinél), eltűnnek vele és pont.

Az emberek feljelentést tesznek, eljárás indul, kiderül, hogy az adott ország szerveivel igen nehéz együttdolgozni, fejletlen ott az egész szervezet, fejlődő ország lévén mindenki korrupt, a bizonyítékok nagyon gyengék, és persze kiadatás sincsen. Így a pénz, amit esetleg küldtél nekik, azt sosem látod többé, számodra szerencsés esetben a csoportot elkapják, és lecsukják valami szar helyen 20 évre. De a pénzedet úgysem látod viszont.

Felejteni kell az egészet, vagy ha teheted, kérdezz meg egy ügyvédet az esetről, aki valószínűleg pár telefonálás után feljelentést fog tenni ellenük. Közöld az ügyvéddel, hogy neked nincs pénzed ilyesmire, csak tanácsért fordulsz hozzá. Az is lehet, hogy semmit nem kér érte, hivatalból feljelentést tesz, mert épp elborul az agya a pofátlanság láttán.:)

Szóval kezdd elfogadni, hogy semmi nem változott az életedben, és kérdezz meg egy jogászt.

2012. júl. 30. 09:59
 57/76 A kérdező kommentje:
Nem banktól,hanem Magyar Kereskedelmi és Iparkamara...de köszönöm a sok választ,meggyőztetek,ez nem igaz...akkor mégsem örököltem...kár.
2012. júl. 30. 10:03
 58/76 anonim ***** válasza:
100%

Azért ezt fusd már át, kérlek...

[link]

2012. júl. 30. 10:05
 59/76 anonim ***** válasza:
100%
Figyu, aki megtalált milyen alapon kéri tőled az örökség felét? Ezen elgondolkoztál már? Ilyet nem tehet, ha hivatalosan keresnek. A bank, a banki alkalmazott nem kérheti a felét...... Ugyan már!
2012. júl. 30. 10:18
 60/76 A kérdező kommentje:
Megnéztem az ajánlott honlapot...hát megdöbbentem.Köszönök minden segítséget!!!
2012. júl. 30. 10:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!