Nagyon sok vita van a családban emiatt. Mit tegyek? (Többi lent)
Az a helyzet, hogy 21 évesen ott tartok, hogy még érettségizni sem voltam képes, és még egy egészségeset nem dolgoztam. Anyagi szempontból nem állunk fényesen, rengeteg a tartozásunk a bankok felé. Mostanában nagyon sok vitám van anyámmal, mert nem megyek dolgozni, ott tartunk, hogy elsejétől mehetek amerre látok. Egyszerűen nehezemre esik munkahelyet keresni. A gimnáziumot már egy éve befejeztem, ezt is 2 évvel később fejeztem be az átlagembernél, egy évet buktam, egyet meg más problémák miatt ismételtem. Mióta nem sulizok, alig mozdultam ki itthonról, csak mikor muszáj volt. Olyannyira megszoktam ezt, hogy nehezemre esik munkahelyet keresni, elindulni dolgozni, holott tudom, hogy 2 hét alatt belerázódnék.
21 évesen még eléggé gyerekes gondolkodásom van, anyám javasolta a pszichológust. Szerintetek mit tegyek?
Anyádnak végre megjltt az esze és elküld otthonról.
Igy egész életedben csak eltarthatna, annak pedig semmi értelme. Különben mire észreveszed, 80 éves vagy és még mindig otthon lógsz anyad nyakán.
Keress sürgösen munkát meg lakást, ha egyedül nem megy, menj pszichológushoz, de ö sem tud HELYETTED csinálni semmit.
Nem kell pszichológus. Minek? Átlátod a helyzetet, simán elnézed, ahogy kiköhögik a szüleid a törlesztőket, te meg otthon lógatod a lábadat. Mit szóltál volna hozzá, ha nem kapsz semmit, se kaját, sem semmit, mert a szüleidnek nehezére esett volna?
Anyukádnak igaza van. Lépj le a földre, menj el dolgozni.
Nem rosszindulat. Ez az igazság. 1 éve csak eltartatja magát és még csak az iskolát sem fejezte be. Nincs pénze a családnak ès szegénykét ez ügy megviseli, hogy nem megy dolgozni, nehogy jobb legyen?
Anyám munkanélküli, apu meghalt, az össz jövedelem az árvasági. Nem ültünk a seggünkön a tesóimmal, hanem az egyetem mellett elmentünk diákmunkára sz@ros 450-es órabèrért, meg tanultunk mint a hülye az ösztöndíjért. Ha csak ültünk volna egész nap a tévé előtt, biztos megoldódott volna a helyzet. Szóval nem kell a kérdező s.ggét nyalni, meg hogy ne figyeljen a rosszindulatú megjegyzésekre, de a buksisimik nem fogják kifizetni a számlákat, jóllakatni és felruházni a kérdezőt. Ki fogja eltartani, ha a szülei meghalnak? Elég szánalmas szerintem, hogy nem elég, hogy lusta és nem akar felnőni, mások még indokot és alibit is a szájába adnak.
Ez színtiszta rosszindulat. "Semmire kellő vagy, eltartatod magad, nagy nulla vagy!"
Szerintetek az normális, hogy egy fiatal, egészséges ember ilyen nehézségekkel küszködik már a középiskolában is? Vagy hogy ki sem megy a lakásból? Az idejét nem bulikban, vagy a barátaival veri el, nem törődik a hobbijával, mert nincs, hanem csak magába roskadva van egész nap! Elég nagy különbség. Például súlyos depressziónak egyik tünete, hogy a személy szürkeségben él, nincs se jó, se rossz, teljes érdektelenség van. Felnőtteknél is előfordul elég gyakran. De ezen kívül bármi más oka is lehet ennek a viselkedésnek. Ne vegyük már teljesen természetesnek, hogy 21 évesen valaki ennyire begubózik.
Kérdező, nem áll szándékomban diagnosztizálni téged, továbbra is javaslom a pszichológust, illetve a munkakeresést is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!