Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el az anyámnak,...

Hogy mondjam el az anyámnak, hogy terhes vagyok, de nem tartom meg a babát?

Figyelt kérdés

9 éve vele élek,az apukámmal havonta 3-4 alkalommal találkozunk,de akkor is csak 1-2 órára.Szóval csak anyával kell ezt megbeszélnem...Nincs vele jó kapcsolatom,nagyon vallásos és ezt rám is akarja erőltetni,pedig én nem akarom.Ebből már rengeteg vitánk volt és abból is,hogy nem kedveli a barátomat,szerinte semmi értelme járnom valakivel,kapcsolat nélkül is lehet boldog az ember.

De terhes vagyok és nem tudom megtartani a babát,egyszerűen lehetetlen.Nem tudom,hogy mondjam el ezt az egészet az anyámnak,amikor azt sem tudja,hogy már régen lefeküdtem a barátommal.Elég valószínű,hogy anya nem menne bele az abortuszba,biztos,hogy ki fog akadni.

2012. júl. 28. 16:52
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom szó nélkül hagyni ezt sem...

Kedves 9 éve babára vágyó Nő, Istennek hála nem te döntesz arról, hogy ki váljon meddővé és ki nem.

Ez a fajta rosszindulat egyszerűen felháborító és undorító. Én sem tartom helyes döntésnek az abortuszt, sőt... de nem tisztem ítélkezni!

Remélem akkor fogan majd meg a kisbabád, amikor a személyiséged már fejlődött annyit, hogy együtt-érző, ítéletmentes, toleráns mamája lehess a gyermekednek, aki ezt látva szintén egy ilyen felnőtté cseperedhet majd. Őszintén kívánom,hogy ez mielőbb bekövetkezzen!

2012. júl. 31. 11:50
 42/45 anonim ***** válasza:
22%

16 éves se vagy és terhes vagy? Talán jobb lenne, ha a vallásos anyukádra hallgattál volna...

Öld meg a magzatot nyugodtan, lehet, hogy többé nem is lehet gyereked, és erre gondolsz majd vissza 80 éves korodban is, amikor egyedül ülsz egy idősek otthonában.

2012. júl. 31. 21:39
 43/45 anonim ***** válasza:
79%
Előző, lehet moralizálni, csak éppen a világ másként működik, az, hogy valaki képes-e teherbe esni, nem függ attól, hogy volt-e 1-2 művi abortusza avagy nem, ahogy az sem mutat egyenes arányt a megszült gyerekek számával, hogy idős korban rányitja-e az emberre valaki az ajtót, avagy nem.
2012. júl. 31. 23:54
 44/45 anonim válasza:
40%

Visszatérve a 37-es hozzászólóra! Őt sem kéne rögtön lehurrogni, és legonoszozni. Igaz, nem volt szép, amit írt, de én totál meg tudom érteni a fájdalmát. Egyeseknek az élet csak olyan mint egy rosszindulatú daganat, és nem tudják benne meglátni az ajándékot, csak a pelenkaár és az átvirrasztott éjszakák réme lebeg a szemük előtt.

Mások meg szinte az életüket is odaadnák, hogy gyermekük lehessen.

És ti, akik olyan baromi nagy jóindulattal ajánljátok ennek a lánynak az abortuszt (igaz, ő elég hajthatatlan, nem hinném, h itt bárki hatni tudna rá), vajon nem ítélkeztek, igaz nem a kérdező felett, hanem egy ártatlan élet felett?

2012. aug. 1. 07:46
 45/45 anonim ***** válasza:
62%

Kedves #44 (07:46) - de, a dolgokat nevükön kell nevezni, a gonoszság az gonoszság, az irigység meg irigység. Arról, hogy valakit kudarcok érnek, arról valóban nem feltétlen csak maga tehet, de arról, ha a saját kudarcát feldolgozni képtelen rosszindulatú, irigy, megkeseredett emberré válik, arról bizony önmaga. Mert bárki segítséget kérhet Magyarországon, ha úgy érzi, képtelen önállóan feldolgozni egy problémáját.

Azt meg, hogy milyen az, ha egy ilyen bezombult lénynek mégis gyereke lesz, nos, ezt első kézből tapasztaltam... tudod, ezért van az, hogy anno örökbe adott gyerekként ma azt mondom, hogy ha a választék az abortusz vagy az örökbeadás, akkor bizony az előbbi a jobb megoldás szerintem, jobb meg sem születni, mint egy ilyesfajta gondoskodás mellett felnőni. És hát a rendszer nem nyújt semmiféle garanciát az ilyenné vált emberek gyerekhez jutása ellen. Akiket azután hol a majomszeretetével, hol az elvárás-hegyeivel fog tönkretenni, gúzsba kötni...

", vajon nem ítélkeztek, igaz nem a kérdező felett, hanem egy ártatlan élet felett?" - már bocsi, de ez meg vallási megközelítés, nem vallási szempontból ugyanis az abortusz nem büntetés, az embrió ártatlan vagy bűnös volta meg tökéletesen értelmetlen. Azt meg a Kérdező világosan leírta, hogy nem vallásos. Ahogy mondjuk én sem, meg feltételezem, hogy az általad írt módon válaszoló többiek se...

2012. aug. 1. 11:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!