Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el az anyámnak,...

Hogy mondjam el az anyámnak, hogy terhes vagyok, de nem tartom meg a babát?

Figyelt kérdés

9 éve vele élek,az apukámmal havonta 3-4 alkalommal találkozunk,de akkor is csak 1-2 órára.Szóval csak anyával kell ezt megbeszélnem...Nincs vele jó kapcsolatom,nagyon vallásos és ezt rám is akarja erőltetni,pedig én nem akarom.Ebből már rengeteg vitánk volt és abból is,hogy nem kedveli a barátomat,szerinte semmi értelme járnom valakivel,kapcsolat nélkül is lehet boldog az ember.

De terhes vagyok és nem tudom megtartani a babát,egyszerűen lehetetlen.Nem tudom,hogy mondjam el ezt az egészet az anyámnak,amikor azt sem tudja,hogy már régen lefeküdtem a barátommal.Elég valószínű,hogy anya nem menne bele az abortuszba,biztos,hogy ki fog akadni.

2012. júl. 28. 16:52
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
36%
16 leszel és másfél éve együtt vagytok. Akkor te úgy 13 éves korod óta szexelsz. Na hát ha vagy olyan érett "nő", h felnőtt dolgokat csinálj, akkor mit parázol attól, h elmondd, milyen idióták voltatok?
2012. júl. 28. 22:47
 12/45 anonim ***** válasza:
79%

most nem azért, de marha sokat segít rajta, ha lecseszitek meg utólag papoltok neki a védekezésről...

gyámhatósághoz is lehet fordulni, ők engedhetik az abortuszt.

2012. júl. 29. 00:08
 13/45 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, persze nem könnyű felválallni adott esetben egy várható konfliktust, de a döntési jog csak a tiétek, a tiéd és a gyerek apjáé... anyukád persze csinálhat nagy hisztériát, nehezítheti a helyzetedet a saját értékrendje okán, de egyfelől ha 18 év alatti vagy, akkor a terhesség 12. hete helyett a 18. hetéig végzik el a művi abortuszt, másfelől a műtéti beleegyezést meg aláírja anyukád helyett a gyámügy. Ennyi.
2012. júl. 29. 10:32
 14/45 anonim válasza:
47%

Nekem is ekkora lányom van, mint te. Én sem engedném, hogy abortuszra menjen, és hidd el, nyomós okom van rá. Tudod, milyen érzés az, mikor homokba dugott fejjel elmész abortuszra, abban hitegetve magad, hogy volt-nincs, és biztos rossz lesz egy kicsit, de majd túlélem (mert az ember igyekszik nem gondolni úgy rá, mint egy babára, pedig az. Láttál abortált magzatokról képeket? A szívem szakadt meg, mikor én láttam!)... és két hónap megkönnyebbülés után jön a feketeleves: sírógörcsök, vádlások magad felé, társ felé, meg egyáltalán, utálod a világot. És próbálsz jó pofát vágni, mert beszélni nem lehet róla, felejtsd el, lépj túl, de képtelenség. Sok-sok év múlva sincs vége, és nem tudod, hogy lehetne ebből kiszállni. Titokban számolgatod, hány éves lenne, milyen lenne. Igen, ismerek olyat, akinek nem okozott gondot. Legalábbis azt mondja. Tudod milyen? Érzéketlen, hűvös lett, mint egy kő. Nem lehet ráismerni.

Ha akarsz így élni, te tudod. Fiatal vagy, előtted az élet. Ne rontsd el egy ilyen döntéssel az egészet. Lelki nyomorék leszel, vagy így, vagy úgy.

Biztos megkapod a magadét, de szerintem ha anyukád nem engedné, azt jelenti, hogy segítene nevelni. Mondd el neki, hogy nagy hülyeséget csináltál, szelíden. Mindegy, hogy mit kapsz, túléled. Jobban, mint az abortuszt.

Lehet, hogy még éretlen vagy egy gyerekhez (bár évezredeken át simán szültek ennyi idősen a nők és tudtak jó anyák lenni), de segítséggel menni fog. Gondold át, járj utána, mivel jár, és szerintem ne verd át anyádat, mert nagy falat húzol kettőtök közé.

2012. júl. 29. 11:37
 15/45 anonim ***** válasza:
85%

". Én sem engedném, hogy abortuszra menjen, és hidd el, nyomós okom van rá." - előző, SZERENCSÉRE nem így működik a dolog... ha egy fiatalkorú terhes nő meg akarja tartani a magzatát, akkor megtartja, ha el akarja vetetni, akkor elveteti, bármi is erről a szülő véleménye. A szülő csak megnehezíteni tudja a saját gyereke helyzetét... az ilyen szülőkről mondjuk meg is van a saját véleményem.

Nem tudom, miért nem képesek egyes szülők tudomásul venni, hogy ezt a kérdést a gyereknek kell eldönteni lévén az ő élete, abban kell segíteni, amit ő szeretne.

2012. júl. 29. 12:27
 16/45 A kérdező kommentje:

Azzal rontanám el az életemet,ha megtartanám a babát.Anyám igyekezett elrontani az életemet a vallásos nevelésével,egy hörcsögöt nem bíznék rá,nemhogy egy gyereket.Megfogadtam,hogyha egyszer gyerekem lesz,akkor nem lehet közeli kapcsolata az anyámmal.

A barátommal már megbeszéltük,hogy nem tartjuk meg a babát.Ő folyton bulizik,a

haverjaival van vagy éppen velem.Mind a ketten külföldre fogunk egyetemre menni,kétlem,hogy ezt az egészet

összetudnánk egyesztetni egy gyerekkel.Igen,évezredeken át képesek voltak a nők fiatalon szülni,de ők otthon voltak egész nap,nem egyetemre jártak és tanultak és nem akartak elszabadulni az anyjuktól,amilyen hamar csak lehet.

Ennek a babának nem szabad megszületnie,lehet,hogy fájni fog a hiánya,de túl leszek majd rajta.

Kb. 5 hetes terhes vagyok.

2012. júl. 29. 12:34
 17/45 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező, nem kell parázni, a nők nagy része képes a helyén kezelni a saját döntése eredményeként bekövetkező abortuszt, egy kisebbség az, akik a #14-es válaszoló által leírt módon reagálnak, bár kétségkívül létezik az a kisebbség. Ők többnyire azok, akiknek nem saját döntésük volt az abortusz csak belekényszerítették őket, illetve azok, akikben a belső értékrendjük és a környezet elvárásai ütköznek.

Persze nyilván itt elmondják a véleményüket a magzatvédők is, ők viszont elsősorban a magzat általuk vélt érdekeit képviselik... náluk az elő sem kerül szempontként, hogy egy gyerekvállalással és szüléssel méginkább kiszolgáltatnának annak az anyukádnak, akivel egyébként sem jó a viszonyotok...

2012. júl. 29. 12:42
 18/45 anonim válasza:
17%
Ne haragudj, de megkérdezhetem, hogy anyukád milyen vallású?
2012. júl. 29. 19:06
 19/45 anonim ***** válasza:
82%

off: Milyen nő kíván ilyen egy 16 éves lánynak, aki ilyen kicseszett nehéz helyzetben van, szinte még gyerek fejjel, hogy többet ne lehessen gyermeke? Te normális vagy?

én sem pártolom az abortuszt és a lehető legrosszabb döntésnek tartom szörnyű következményekkel, de ilyet én még nem láttam, hogy egy felnőtt nőben ennyi együttérzés ne legyen egy nőtársa felé, még ha mégoly hibás döntést hoz is. Szégyelld magad! Nem is tudom kommentálni. Én meg Rád nem bíznék egy hörcsögöt sem...

2012. júl. 29. 22:28
 20/45 andi177 ***** válasza:
18%
Figyelj ha már megfogant a pici joga van az élethez. Egyik bűn szűli a másikat.....gyilkosság. Hiszem anyukád megbocsájt és segít ne legyen csőlátásod, az anyuka a legjobb barátnő s egyedüli személy itt a földön aki a javadat akarja. Ez tuti biztos!Halgass rá, és az előbbi komment, hogy egy életen át hordod a gyilkosság terhét...az is tuti biztos. Te is mikor megfogantál jogod volt élned a kisbabádnak miért ne lenne? Mit tehet a te butaságodról? Tudod hány szülő vár kicsi babára csak nekik nem lehet....? Add örökbe! Azért írom ezt mert lehet nekem sem lehet....
2012. júl. 29. 23:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!