Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el az anyámnak,...

Hogy mondjam el az anyámnak, hogy terhes vagyok, de nem tartom meg a babát?

Figyelt kérdés

9 éve vele élek,az apukámmal havonta 3-4 alkalommal találkozunk,de akkor is csak 1-2 órára.Szóval csak anyával kell ezt megbeszélnem...Nincs vele jó kapcsolatom,nagyon vallásos és ezt rám is akarja erőltetni,pedig én nem akarom.Ebből már rengeteg vitánk volt és abból is,hogy nem kedveli a barátomat,szerinte semmi értelme járnom valakivel,kapcsolat nélkül is lehet boldog az ember.

De terhes vagyok és nem tudom megtartani a babát,egyszerűen lehetetlen.Nem tudom,hogy mondjam el ezt az egészet az anyámnak,amikor azt sem tudja,hogy már régen lefeküdtem a barátommal.Elég valószínű,hogy anya nem menne bele az abortuszba,biztos,hogy ki fog akadni.

2012. júl. 28. 16:52
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó: Nem feltétlen kell befeküdnie előző nap a kórházba, egynapos sebészeten is megcsinálják, reggel 7re bemész éhgyomorra, max du. 1kor megműtik és 4kor már indulhat haza. Én is így voltam, #25ös vagyok.
2012. júl. 30. 10:25
 32/45 anonim ***** válasza:
20%
Bocs, nem utolsó, hanem #29es. Utolsónak azt, hogy én úgy tudom 12 hét még mindig. Környezetemben volt januárban egy 16 éves lány, aki terhes lett és neki is 12. hetet mondtak, szó sem volt 18.ról!
2012. júl. 30. 10:28
 33/45 anonim ***** válasza:
74%

Dehogy. Tudod, a naprakész tiszta forrás:

[link]

(6. §)

De pár hete volt itt egy kérdés is, ott is sokan ezzel stresszelték a 12. héten túl csúszott fiatalkorú terhest, és simán elvetette:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Tudod, szerintem az a baj, hogy sok fiatalkorú nincs tisztában a jogaival SE, és ezért lehet őket a szüleiknek való feltétlen engedelmesség irányába nyomni, és sokan ezt meg is teszik sajnos. Ezért nem lehet elégszer elismételni, hogy akármit is mondanak a szülők, vagy a szülők "pártjára állók", korlátozottan cselekvőképes (18 év alatti) személynél a határ a terhesség TIZENNYOLCADIK hete, és a végső szó praktikusan mindig a terhes nőé, senkit nem lehet akarata ellenére sem egy terhesség kihordására, sem egy terhesség megszakítására kényszeríteni.

2012. júl. 30. 10:46
 34/45 A kérdező kommentje:

Én és a barátom hoztunk egy döntést,amit nem fogok megváltoztatni.Mi még élni szeretnénk,utazni,jól érezni magunkat,nem szülők lenni 16 évesen.

08:55

A nagynéném(apu húga) Franciaországban él,vele a legjobb a kapcsolatom a családból,de nem akarom ráhozni a frászt,mert elég aggódós meg nem is akarom,hogy mindenki megtudja a dolgot.

A kórház színvonala nagyon jó,ahol lesz a beavatkozás,szóval kétlem,hogy lenne bármi konfliktus majd,de nem tudhatom.

Valószínűleg én is elköltözöm utána anyától,mert már nem bírom vele,mindenen veszekszünk.

2012. júl. 30. 13:45
 35/45 anonim válasza:
36%
Kedves 27-es, a 24-es vagyok igen az egyházaknak - beleértve a katolikus egyházat is nagyon sok hibája volt meg valószínűleg van a mai napig is, mivel emberek alkotják, akik nem tökéletesek. És itt szerintem nem én vagyok az aki "máglyára" akarok küldeni valakit, hanem a kérdező, és azok akik erre győzködik. Szerintem inkább ti teszitek le azokat a bizonyos köveket a pokol felé, de nem feltétlenül a földi felé.
2012. júl. 30. 16:33
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem inkább ti teszitek le azokat a bizonyos köveket a pokol felé, de nem feltétlenül a földi felé." - kedves #35, ezért áll az analógiám... az eretnek-égetők is azt hitték, hogy ha az illetőt eljuttatják a "földi pokolra" - a máglyahalálra - akkor megmentik a SAJÁT HITÜK SZERINTI nagyobbik rossztól, a nem földi pokoltól, a máglyát úgy tekintették, mint egy "tisztítő tüzet"...

Csak hát tudod vagyunk néhányan - én is, meg ahogy kiderült a kérdező is - akik másféle pokolban nem hisznek, ellenberger az egyszeri és megismételhetetlen földi létüket meg szeretnénk a saját elképzeléseink szerint élni, ha már egyszer megszülettünk.

Namost szerintem a vallásos embert (kivel természetesen a világon semmi gondom) pont az különbözteti meg a vallási fanatikustól (kivel komoly gondjaim vannak) hogy alőbbi a saját életét igyekszik a saját vallása szabályai szerint élni, de képes tiszteletben tartani azt is, hogy mások meg nem vallásosak, és tőlük ezt nem várja el, nem akarja rávenni az ateistát, hogy tartsa be a Tízparancsolatot meg a nagyböjtöt mondjuk...

És ami konkrétan a kérdést érinti, szerintem a vallásszabadság velünk született jog, tehát még azt sem tartom egy percig sem elfogadhatónak, ha egy szülő a már önálló akarattal bíró gyerekére akar vallásos nevelést vagy elveket tukmálni annak akarata ellenére, vagy ellenkezőleg, ha egy ateista szülő akarja az ateizmusát rátukmálni egy vallásos gyerekre. A vallásban nincs helye semmiféle erőszaknak - családon belül se.

2012. júl. 30. 17:29
 37/45 anonim ***** válasza:
13%
9 éve vágyok egy kisbabára, ezeket az embereket(?) akik megölik a gyerekeiket szívem szerint egy életre meddővé tenném...
2012. júl. 31. 02:00
 38/45 anonim ***** válasza:
87%
Előző, érdekes kombó az irigységgel párosult rosszindulat... nem biztos, hogy alkalmassá teszi az embert a szülői felelősségre...
2012. júl. 31. 02:04
 39/45 anonim ***** válasza:
67%
#37 Lehet, hogy a gonoszságod(?) miatt nem áld meg vele a Jóisten..! Hogy' lehet ilyet írni?
2012. júl. 31. 08:07
 40/45 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Hol álltok a folyamatban, mikor lesz a műtét? Amikor azt írtam "úgy fognak kezelni, mint egy darab húst", nem konkrét konfliktusra gondoltam..hanem arra, hogy a nézésükből és a viselkedésükből ez fog áradni. Sokan elítélik az abortuszt, és - ha ki nem is mondhatják - azért ezt hidd el, érezni fogod..

2012. júl. 31. 08:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!