Hogy mondjam el az anyámnak, hogy terhes vagyok, de nem tartom meg a babát?
9 éve vele élek,az apukámmal havonta 3-4 alkalommal találkozunk,de akkor is csak 1-2 órára.Szóval csak anyával kell ezt megbeszélnem...Nincs vele jó kapcsolatom,nagyon vallásos és ezt rám is akarja erőltetni,pedig én nem akarom.Ebből már rengeteg vitánk volt és abból is,hogy nem kedveli a barátomat,szerinte semmi értelme járnom valakivel,kapcsolat nélkül is lehet boldog az ember.
De terhes vagyok és nem tudom megtartani a babát,egyszerűen lehetetlen.Nem tudom,hogy mondjam el ezt az egészet az anyámnak,amikor azt sem tudja,hogy már régen lefeküdtem a barátommal.Elég valószínű,hogy anya nem menne bele az abortuszba,biztos,hogy ki fog akadni.
Dehogy. Tudod, a naprakész tiszta forrás:
(6. §)
De pár hete volt itt egy kérdés is, ott is sokan ezzel stresszelték a 12. héten túl csúszott fiatalkorú terhest, és simán elvetette:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Tudod, szerintem az a baj, hogy sok fiatalkorú nincs tisztában a jogaival SE, és ezért lehet őket a szüleiknek való feltétlen engedelmesség irányába nyomni, és sokan ezt meg is teszik sajnos. Ezért nem lehet elégszer elismételni, hogy akármit is mondanak a szülők, vagy a szülők "pártjára állók", korlátozottan cselekvőképes (18 év alatti) személynél a határ a terhesség TIZENNYOLCADIK hete, és a végső szó praktikusan mindig a terhes nőé, senkit nem lehet akarata ellenére sem egy terhesség kihordására, sem egy terhesség megszakítására kényszeríteni.
Én és a barátom hoztunk egy döntést,amit nem fogok megváltoztatni.Mi még élni szeretnénk,utazni,jól érezni magunkat,nem szülők lenni 16 évesen.
08:55
A nagynéném(apu húga) Franciaországban él,vele a legjobb a kapcsolatom a családból,de nem akarom ráhozni a frászt,mert elég aggódós meg nem is akarom,hogy mindenki megtudja a dolgot.
A kórház színvonala nagyon jó,ahol lesz a beavatkozás,szóval kétlem,hogy lenne bármi konfliktus majd,de nem tudhatom.
Valószínűleg én is elköltözöm utána anyától,mert már nem bírom vele,mindenen veszekszünk.
"Szerintem inkább ti teszitek le azokat a bizonyos köveket a pokol felé, de nem feltétlenül a földi felé." - kedves #35, ezért áll az analógiám... az eretnek-égetők is azt hitték, hogy ha az illetőt eljuttatják a "földi pokolra" - a máglyahalálra - akkor megmentik a SAJÁT HITÜK SZERINTI nagyobbik rossztól, a nem földi pokoltól, a máglyát úgy tekintették, mint egy "tisztítő tüzet"...
Csak hát tudod vagyunk néhányan - én is, meg ahogy kiderült a kérdező is - akik másféle pokolban nem hisznek, ellenberger az egyszeri és megismételhetetlen földi létüket meg szeretnénk a saját elképzeléseink szerint élni, ha már egyszer megszülettünk.
Namost szerintem a vallásos embert (kivel természetesen a világon semmi gondom) pont az különbözteti meg a vallási fanatikustól (kivel komoly gondjaim vannak) hogy alőbbi a saját életét igyekszik a saját vallása szabályai szerint élni, de képes tiszteletben tartani azt is, hogy mások meg nem vallásosak, és tőlük ezt nem várja el, nem akarja rávenni az ateistát, hogy tartsa be a Tízparancsolatot meg a nagyböjtöt mondjuk...
És ami konkrétan a kérdést érinti, szerintem a vallásszabadság velünk született jog, tehát még azt sem tartom egy percig sem elfogadhatónak, ha egy szülő a már önálló akarattal bíró gyerekére akar vallásos nevelést vagy elveket tukmálni annak akarata ellenére, vagy ellenkezőleg, ha egy ateista szülő akarja az ateizmusát rátukmálni egy vallásos gyerekre. A vallásban nincs helye semmiféle erőszaknak - családon belül se.
Kedves Kérdező!
Hol álltok a folyamatban, mikor lesz a műtét? Amikor azt írtam "úgy fognak kezelni, mint egy darab húst", nem konkrét konfliktusra gondoltam..hanem arra, hogy a nézésükből és a viselkedésükből ez fog áradni. Sokan elítélik az abortuszt, és - ha ki nem is mondhatják - azért ezt hidd el, érezni fogod..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!