Miért ilyen lusta Párom, hogy tudnám jobban befogni a munkába?
21 évesek vagyunk mindketten.
Én rendszerint takarítok, van hogy hulla fáradtan is pakolok, teszem a dolgom, mert nem fekszem le úgy, hogy a lakás rumlis, rendezetlen.
Ő napi 10 órában ül a gép előtt, és egyszer sem áll fel segíteni.
Sokszor szólok neki, hogy segítsen, de csak annyit mond: jó, majd mindjárt, most játszok.
Van épp focit olvas, de akkor sem zavarhatom, mert épp olvas...
Egy hónap 1-2x segít, akkor is puffog és utálkozva néz rám, hogy merészelek szólni vagy megkérni, hogy rakja el a saját ruháit. Ha megkérem, hogy hajtogassa össze(tud hajtogatni, wáó!), akkor 1-2 hét mire eljut a tényleges megcsináláshoz(!!!)
Néha beszélni próbálok erről, de közönyösen annyit mond: aha, oké, majd segítek... 1 éve ezt hallom, de nem változott.
Szerintetek én reagálom túl, vagy tényleg segíthetne többet?
Mindig csak gépezni látom...
Ezt egyébként én magam sem tudom megérteni, hogy hogyan lehet napi 10 órát a gép előtt játszani. Nem mondom, én is szeretek gépezni. De a legizgalmasabb játék is maximum (nagyon maximum) 4 órára tudott lekötni még gimis koromban. Ma meg már nem is játszom.
Ja és főleg úgy eltölteni azt a 10 órát, hogy közben meg ott van a barátnőm. Észveszejtő, hogy egyes emberek mennyire nem becsülik a partnerüket, mennyire nem értékelik a fontos dolgokat:(
Még egyszer leírom:
"Néha beszélni próbálok erről, de közönyösen annyit mond: aha, oké, majd segítek... 1 éve ezt hallom, de nem változott. "
És akkor tényleg mondom korrekten, kedvesen, nyugodtan, nem akadok ki(minek, mit érek el azzal?), de Ő, ha valamit nem szeretne betartani akkor közönyösen reagál a kérésekre. Sőt, hogyha valaki megmondaná úgy isten igazán a véleményét, annyit mondana: OK!
És nem érdekelné...
Apukája egyébként 25 éve nem dolgozik, ő ebben nőt fel... Nem betegség miatt, egyszerűen büdös a munka neki, azt mondta nekem, hogy nem szorult arra, hogy dolgozzon. Édesanyja tartja el a családot...
Én talán tudok tapasztalattal szolgálni, mert a mi családunkban ugyanez volt anya és köztem (mármint anya kért meg, én meg sose segítettem, vagy csak ritkán). A probléma gyökere a következő volt. Ő valamikor szól, hogy csináljak meg valamit. Ezzel nincs semmi gond, csak ugye én akkor éppen valami mást csinálok, pl. egy cikk közepén tartok és nem akarom ott abbahagyni, hanem mondjuk elolvasnám a végéig. Tényleg szándékomban áll utána megcsinálni, amit kért, ezzel így szerintem nem is lenne probléma (várhatnak a ruhák a kötélen még 10 percet). A gond az, hogy mire a végére érek, elfeledkezem a kérésről. Sose jókor jut eszembe, hogy mit is kéne csinálni.
A megoldás a határidő. Nem azt kell mondani, hogy "légyszíves mosogass el", hanem hogy "6-kor vacsora, addigra légyszíves mosogass el", esetleg "5-kor kezdem főzni a vacsorát, addigra légy szíves, mosogass el" Vagy: "Légy szíves, teregess ki, mire megjövök a boltból." Vagy: "kérlek, söpörd fel az előszobát! Most 9 óra múlt, fél 10-ig kezdj neki!" Nekünk egy csipogónk is van, egy elektronikus tojásfőző óra, amit az egész lakásban lehet hallani. Én meg szoktam kérni anyát, hogy állítsa be, hogy ha elfelejtem elkezdeni a munkát, figyelmeztessen a csipogás.
Az a tapasztalatom, hogy így is mindig a közepén kell abbahagynom valamit (mert persze elfelejtem így is), de sokkal inkább jogosnak érzem, mert van esélyem rá, hogy ne ott kelljen. Előbb-utóbb csak az eszembe fog jutni két cikk között, hogy meg kell locsolni a virágokat. Így gyakorolhatok és a munka sem marad elvégzetlenül.
Persze a barátod furcsállni fogja az alaptalan határidőket, de elmagyarázhatod neki, hogy nem akarod a cikk közepén felállítani, de azt sem szeretnéd, ha elfeledkezne a kérésedről.
Most is pattan az anyukaja...
Es mindig azt mondja nekem hogy a ferfiaknak semmi dolga ne legyen, ok pihenjenek mi pedig dolgozzunk!
Allandoan altalanosit, es probalja a fejembe ultetni a gondolatot, hogy a noknek MINDENT a ferfiaknak SEMMIT se kell megcsinalni! Ha nem igy teszek, szornyu feleseg vagyok, es szegyeljem magam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!