Miért ilyen lusta Párom, hogy tudnám jobban befogni a munkába?
21 évesek vagyunk mindketten.
Én rendszerint takarítok, van hogy hulla fáradtan is pakolok, teszem a dolgom, mert nem fekszem le úgy, hogy a lakás rumlis, rendezetlen.
Ő napi 10 órában ül a gép előtt, és egyszer sem áll fel segíteni.
Sokszor szólok neki, hogy segítsen, de csak annyit mond: jó, majd mindjárt, most játszok.
Van épp focit olvas, de akkor sem zavarhatom, mert épp olvas...
Egy hónap 1-2x segít, akkor is puffog és utálkozva néz rám, hogy merészelek szólni vagy megkérni, hogy rakja el a saját ruháit. Ha megkérem, hogy hajtogassa össze(tud hajtogatni, wáó!), akkor 1-2 hét mire eljut a tényleges megcsináláshoz(!!!)
Néha beszélni próbálok erről, de közönyösen annyit mond: aha, oké, majd segítek... 1 éve ezt hallom, de nem változott.
Szerintetek én reagálom túl, vagy tényleg segíthetne többet?
Mindig csak gépezni látom...
Szerintem sem reagálod túl.
Talán be kéne osztani, hogy ki mit csinál. Biztosan van olyan házimunka, amit ő is el tud végezni. Még ha csak olyan apróságokat csinálna meg, hogy a tiszta ruhát leszedi a szárítóról és összehajtogatja, már azzal is sokat segítene neked. Valami ilyen apróságokat kellene kitalálnotok. :)
Ez elég tirpák viselkedés, hiszen ideje volna. A magam részéről nem tudnám elnézni, ha valaki utánam is takarít, miközben én tespedek.
Más kérdés, hogy neked mit jelent a rendetlenség. Nálam pl nem szakad le az ég, ha nem este, hanem csak másnap mosogatok el. Vagy ha egyik héten kimarad a porszívózás-felmosás. Vagy az sem gond, ha pár napig szárítótól öltözködök, mert nincs kedvem ruhát hajtogatni:D
Szóval te se legyél házisárkány. Ha annyira fáradt vagy, akkor majd megcsinálod később. Nem te élsz a lakásért, hanem a lakás szolgál téged...
Akkor hagyd ott a ruháit a frncba, majd rájön mit kellene csinálnia.
Esetleg töröld az accountjait a játékokon, hátha attól észbekap:D
A verzió: leültök, csak egymásra figyelve megbeszélitek a teendőket napokra, részmunkákra leosztva.
B verzió: a párod azt mondja, hogy neki nem fontos a rend, és az sem fontos neki eléggé, hogy neked jó legyen. Ezek után szétmentek. Abszolut nem vagyok a "dobjuk a másikat minden apróság miatt" híve, de vannak az életben kardinális kérdések, amiben, ha nincs megegyezés, akkor bele lehet roppanni a társas magányba.
Hűű! Ha valaki tudja erre a megoldást akkor engem is nagyon érdekelne!
Mellesleg üdv a klubban! :)
Nálunk mondjuk azért kicsit más a helyzet. Az én párom dolgozik, és amíg nem estem teherbe minden oké volt, soha nem vártam el hogy bármit is segítsen, hisz az én dolgom, ő meg csak keresse a pénzt. Most meg 38 hetes vagyok, veszélyeztetett, a boltig nem mehetek ki és anyukám jön át segíteni pl elmosogatni vagy akármi. Borzasztó ciki. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!