Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családom nem tudja mikor...

A családom nem tudja mikor kell "befogni". Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kedden és szerdán érettségizem bioszból és kémiából. Ez a felvételim, nem ronthatom el, mert már így is kihagytam egy évet. Azzal, hogy a szüleim állandóan csak mondogatják, hogy jussak be jussak be azt érték el, hogy irdatlan nyomás nehezedik rám. Látom, hogy a feladatsoraim nem sikerülnek túl jól, nincs sok esély rá hogy felvegyenek, de csak mondogatják. Emiatt nagyon rosszul érzem magam. De nem is ez a lényeg. Végre lemegyek ebédelni, gondoltam ez az, 15 percig nem kell semmire odafigyelnem, csak ehetek és bambulhatok magam elé. Erre nővérem és apám mindjárt elkezdték, hogy azért nem tudok vezetni, mert így meg úgy. Apum felállt és el kezdte mutogatni, hogy mit rontok el, de mivel ezt már egyszer elmutogatta szóltam neki, hogy igen igen ezt már láttam. Erre persze besértődött, hogy neki van 20 éves tapasztalat csak tudja stb. Mondtam neki, hogy nem a tapasztalatát kérdőjelezem meg, csak szeretnék nyugodtan enni. Akkor persze már mindenki kiakadt, hogy megint megsértődtem, meg hülye vagyok meg a többi. A tököm tele van, hogy nem tudják mikor kell befogni. Fogtam magam s ott hagytam őket, én ilyen lepcses családdal nem akarok együtt étkezni. És akkor még ők azok, akik folyamatosan bírálnak mindenkit, a szomszédot, hogy de sz@rul nevelik a gyereket, az étteremben a nőt, hogy mennyire dagadt (amúgy terhes volt) stb. Csak bírálnak és bírálnak. Így nagy a nyomás rajtam, de persze ezt megdobják még egy lapáttal. Miért jó ez nekik?

Félreértés ne essék, nem a tanáccsal van baj, amit adni akartak, hanem azzal, hogy jól tudják, most a vezetési technikám érdekel a legkevésbé. Minden amire vágytam, hogy ehessek és ne kelljen a biosszal vagy a kémiával, vagy úgy minden egyébbel foglalkozni. Csak egy nyugodt étkezést akartam, kikapcsolódni.

2012. máj. 12. 13:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fontos,hogy mindennap legalább egy órát csak magaddal törödj és csinálj azt ami neked jól esik,sajnos a család ilyenkor nem a legjobb megoldás főleg ha vísítanak mint a malacok.
2012. máj. 12. 13:09
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen tudom, de az én lelkiismeretemet is csak nyugtatja, ha nem itt a gép előtt ülök (mint most :D) hanem tanulok, még ha ilyenkor sokat már nem is ér. Ezért örültem volna 15 perc nyugalomnak.

Azt még hozzátenném, hogy dettó ugyanezt csinálták, mint mikor vezetni tanultam. Állandóan csak mondogatták, hogy így csináld úgy csináld, menj el vizsgázni, sok órát vettél már többet nem fizetünk vizsgázz vizsgázz. Az eredmény az lett, hogy 2x megbuktam. Akkor állandóan azt kaptam a fejemhez, hogy de béna vagyok, nem kapsz több pénzt, nem mehetsz többet stb stb. Akkora nagy nyomás volt már rajtam, hiába vezettem jól órákon, annyira muszáj volt, hogy sikerüljön a vizsga, hogy nem sikerült. Aztán a végén az autóssuli felhívta apámat, hogy álljon le, mert egyértelműen látszik, hogy itt otthon vannak problémák. S láss csodát, ezután a vizsgám meglett, hibátlanul vezettem. Csak maguktól nem veszik észre, hogy mikor kéne befogni. De most nem tudom ki beszélhetne velük, hogy álljanak le. Gondoltam elmegyek szerdáig nagyimhoz, csak aztán rájöttem, hogy ott nincs net, viszont hétfő és kedd este is skype-os kémia órám lesz.

2012. máj. 12. 13:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Esetleg mondd el nekik te, hogy nagyon rosszul esik neked, hogy folyamatosan azt kell hallgatnod, hogy miben vagy rossz, így sokkal nagyobb a nyomás is rajtad és el fogod rontani. Velem is ezt csinálták, csak nekem szerencsém van, és én a stresszre nem leblokkolással reagálok, hanem felpörög az agyam, szóval engem nem hátráltatott, de ha téged igen, akkor mindenféleképpen szólj. Lehet, hogy fel sem tűnik nekik, mennyire bántanak téged, és nem is szándékosan csinálják.
2012. máj. 12. 13:27
 4/5 anonim ***** válasza:

Úgy látszik a stressz nagyon rányomja a bélyegét a teljesítményedre. Ilyenkor jobb, ha kicsit kevesebbet tanulsz, és többet pihensz. Annak semmi értelme, hogy csak tanulsz, tanulsz, az agyad meg közben máshol jár, és a családi gondokkal vagy elfoglalva.

Fogd a könyveidet, és menj el egy parkba, ott tanulj.

Gondolom a tinikor végén vagy, ami érzékeny periódus, plusz vizsgák, családi elvárások, nem csoda, hogy kivagy.

2012. máj. 12. 13:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Fuhh.

Szüleim is ilyenek egyébként.

Mindenkit kibeszélnek a háta mögött.

Beleértve engem is.

Mindenki rossz csak ők tökéletesek :D

Nem kell velük foglalkozni és kész.

Én csak magammal foglalkozok.

2012. máj. 12. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!