Ha valaki munkába jár mennyi ideje marad másra? ( pl takarítás, találkozás a barátokkal)
Amíg ketten voltunk a férjemmel, mindenre jutott idő a munka mellett.
Pénteken belehúztunk: kimostam, megfőztem hétvégére, sokszor a takarítás nagyrészével is végeztünk.
Hétvégén pedig programoltunk: család, barátok vagy édeskettes.
Mióta a bölcsi kisfiam mellett dolgozom, összehasonlíthatatlanul nehezebb: reggel rohanni, bent idegeskedni, hogy időben el tudsz-e indulni, munka után rohanni a bölcsibe, aztán bevásárlás, ügyintézés (sokszor gyerekestől), majd otthon minimál házimunka, vacsora, játék, fürdetés. Mire 9-kor elcsendesül a ház, már hulla vagyok.
Miota gyerek van, egyre kevesebb idom jut mindenre. 4 után érek haza a munkábol. Akkor fozok, gyerekkel vagyok (másfél éves), kertet csinálom stb. Este 9 után mikor már megfurdettem a gyereket, akkor kezdek el mindent osszepakolni: játékokat, konyhát, egyszoval a házat. Hétvégén van a nagytakarítás és a nagymosás míg alszik a gyerek. Es ugye most ott van a befozés is.Fozni heti 3x-4x szoktam nagyobb adagod. Vasárnapit mindég fozok.
Most csodálkozok is, hogy akkor amikor még nem volt gyerek, miért is panaszkodtam és miért is nem tudtam elvégezni a dolgomat?! Ja és szorakozni most nem tudunk elmenni, max. egy éven 2-3x. Barátok teljesen lemaradoztak a gyerek szuletése után.
25N
Ez attól is függ, kinek mit jelent pl az a szó, hogy takarítás.
Nekem pl hétközben semmit, max mosogatást, meg a kajakészítés utáni romok és szemetek eltakarítását. Hétvégente felporszívózás, feltörlés. Két-három hetente fürdőkád+mosdókagyló+WC takarítás. Ja a mosás is hétvégén, de az nem olyan nagy szám, nem is tekintem külön feladatnak. Hiszen bepakolni 2 perc, kiteregetni 10. Amíg a gép dolgozik, addig meg lehet csinálni mást. Más meg minden hétvégén port törölget, meg lemossa az ajtókat és az ablakokat. Erre én nem vagyok hajlandó, nem én élek a háznak, hanem a háznak kell kiszolgálnia engem. Félre ne értsen itt a sok rendmániás, nem élek koszban. Akármikor akárkit szívesen felhívok magamhoz, nincs miért szégyenkeznem. De ilyen nagytakarításra max félévente egyszer vagyok hajlandó rávenni magamat. A hétvégén inkább pihenek, vagy barátokkal/családdal töltöm az időt. Szerintem ezzel lehet a legtöbb időt "megmenteni", hogy jusson magunkra is. Rendmániások, ne hagyjátok, hogy a lakásotok elvegye az életeteket:D
Én itthon vagyok a gyerekkel, így most mindenre van. Hétvégén max főzünk, a házimunkát csinálom és hét közben.
Ha visszamegyek dolgozni, vagy keresek 4, 6 órás munkát, vagy lesz takarítónőnk. Élni is kell néha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!