Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ennyire érdektelenek a...

Miért ennyire érdektelenek a mai gyerekek?

Figyelt kérdés
Tudom hogy közhelyes de a mi időnkben még tudtuk mi szeretnénk lenni ha nagyok leszünk.A mostani emberpalánták még a pályaválasztás elején sem tudják mik is akarnak lenni vagy hogy hogyan képzelik el további életüket.Én és a hasonló korú lurkók már általános iskola kezdésekor szentül meg voltunk győződve hogy rendőrök,sofőrök,vonatvezetők stb. leszünk.

2012. júl. 26. 06:54
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

"14

Ezek a tények. Racionálisak lettünk, nincsenek álmaink."

Ja, ugyanis élni is meg kell valamiből, mielőtt valaki álmodozik. Amíg a puszta megélhetés és a tető az ember feje fölött is labilis, addig nehéz elrugaszkodva álmodozni.

2012. júl. 26. 12:07
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Húsz éves egyetemista lány vagyok, szóval beleférek a mai fiatalok kategóriába. Elmondom, hogy az általános iskola elvégzése óta milyen "remek" tanácsokat kaptam a pályaválasztásomat illetően.

A gimnázium nem jó, mert nem tanítanak semmit, mindenki csak okoskodik. A szakközépnél jobbak a képességeid kislányom. Szakiskola csak a hülyéknek való. Azokra a tantárgyakra koncentrálj, amikben jó vagy és legyél átlagon felüli. Azokkal a tárgyakkal foglalkozz sokat, amikben nincs tehetséged, a többi jó átlagos szinten. A fakultáció fölösleges, minden hülye le tud érettségizni. Vegyél fel minél több fakultációt, jó az.

Aztán... tanulj egyetemen, mert diploma mindenhez kell. Ne tanulj egyetemen, szart sem ér. Ne tanulj nyelvet az egyetemen, mert nem ér semmit, jogászból nem kell több, a közgáz felesleges, informatikus ne legyél már lány létedre, orvosnak nem vagy elég okos, földrajz-fizika-biológia felesleges, úgysem lennél jó tanár. Tanulj szakmát. A főzéshez béna vagy meg úgyis férfi a legtöbb szakács, egy lány mégsem lehet kőműves, műkörmösből akad elég, pincér fizetésből éhen halsz, ápolónőnek rossz lennél, varrónő nem divat már...

És akkor ezek után, mikor már az elképzelhető összes szakmától el megy az ember kedve, mikor mindenhonnan az jön, hogy akármit csinálsz, úgyis éhen döglesz, akkor jönnek az ilyen kérdések.

2012. júl. 26. 12:35
 23/34 anonim ***** válasza:
Én tavaly érettségiztem, meg se próbáltam az állami felső oktatást. Nálunk is sokan határozott elképzelésekkel rendelkeztek; abból nagyon sok férőhelyet limitáltak tehát lehetetlen bekerülni, 25fős osztályból egy lány jutott be államira 1 pedig perkál fél évre 150ezret (ami még nem is számít soknak)... helyezkedj el így :) sok sikert!
2012. júl. 26. 12:59
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem minden gyerek állatorvos,régész,hercegnő,űrhajós stb akar lenni. Ti se lettetek nyilván mind sofőrök
2012. júl. 26. 13:04
 25/34 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem van benne valami.A mostani tizenéves korosztály pedig egy katasztrófa lesz.De a 40 -es 50-es korosztály nevelte ki a mai fiatalokat,úgyhogy ez az ő érdemük is valamilyen szinten...minden megy tönkre.
2012. júl. 26. 13:06
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

Általános iskolában az még nem igazán pályaválasztás, elsőben nálunk is mindenki mondta, hogy mi akar lenni (a fél osztály állatorvos), de ezekből kevés vált valóra. De gimnáziumban például minket végig nyaggattak azzal, hogy már tizedikben döntsük el, hova akarunk menni, 1 évvel az érettségi előtt már a konkrét helyet is tudjuk. Szüleim elmondása szerint ilyen az ő idejükben nem volt, ők 11.-esként nem a ponthatárokról és az egyetemi felvételikről beszélgettek, nem is törődtek ilyesmikkel, pedig mindketten jó tanulóként jó egyetemre kerültek be, szerintük mi túlzottan rá vagyunk pörögve erre.

De lehet ez csak az én környezetemben van így, talán 2 részre szakadt a fiatalság, mert én egy csomó ambiciózus korombelit ismerek, akik tudják mit akarnak, míg nyilván léteznek azok is, akiket semmi sem érdekel és nem törődnek a jövőjükkel.

17/L

2012. júl. 26. 19:27
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Jóég...

Én pici koromtól kezdve körülbelül minden évben más akartam lenni, aztán végül egyik sem lettem, amit kitaláltam.

Végül 23 évesen jöttem rá, ténylegesen mire vágyom, mi az a hivatás/szakma, amit csinálni szeretnék.

Tehát nem segített az, hogy "tudtam" mondjuk 10 évesen, hogy pszichológus/ügyvéd/bohóc stb. akartam lenni, így sem találtam meg hamarabb az utam.

L/25

2012. júl. 26. 19:31
 28/34 anonim ***** válasza:

najó, inkább nem fűznék hozzá semmit.

csak annyi:

5 évesen ügyvéd

10 évesen bróker

12 évesen stweardess

14 évesen meteorológus

akartam lenni. aztán ahogy közeledett az igazán komoly pályaválasztás: elvesztem.

most, 25 évesen csupán egy olyan állásra lenne szükségem, amiből megélek, és nem kell sakkoznom a hónap végén a számlákkal.

2012. júl. 26. 20:57
 29/34 A kérdező kommentje:
Nagyon örülök hogy ennyi embert megmozgatott ez a téma.Nem akartam általánosítani,de a személyes tapasztalataim alapján jutottam erre az álláspontra.Nagy családba születtem így lehetőségem volt van a generáció pár rétegével elbeszélgetni.a 5 évestől a 18 évesig.
2012. júl. 27. 04:35
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom hogy közhelyes de"

Igen, az. Ne kelts hangulatot, ne kelts indulatokat, próbálj elvonatkozatni magadtól és látni az ok-okozatot. Mindjárt nem fogsz csak két színt látni.

2012. júl. 29. 09:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!