Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ennyire érdektelenek a...

Miért ennyire érdektelenek a mai gyerekek?

Figyelt kérdés
Tudom hogy közhelyes de a mi időnkben még tudtuk mi szeretnénk lenni ha nagyok leszünk.A mostani emberpalánták még a pályaválasztás elején sem tudják mik is akarnak lenni vagy hogy hogyan képzelik el további életüket.Én és a hasonló korú lurkók már általános iskola kezdésekor szentül meg voltunk győződve hogy rendőrök,sofőrök,vonatvezetők stb. leszünk.

2012. júl. 26. 06:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
44%
Én valamilyen szinten egyetértek a kérdezővel. Persze minden generáció más és más. Az előző generáció tagjai szerint a következőből már hiányzik valami. És igen van benne igazság. Hiszen változnak a társadalmi szokások. Nem általánosítva, de a mostani gyerekekben nagyobb arányban látom az érdektelenséget, mint az előző generációkban. Talán azért, mert jóval kevesebb olyan inger éri őket, mint anno minket vagy éppen szüleinket. Hatalmas igazságot látok abban is, hogy ha nem is tudják, hogy miről van konkrétan szó, de apró koruktól kezdve beléjük ivódik a létbizonytalanság. Otthon a szülőktől is fásultságot látnak.
2012. júl. 26. 08:22
 12/34 Robi.88. ***** válasza:
88%
Ma csak protekcioval lehet bejutni bárhova. Az a gond h nem is tudjak h mibol valaszthatnak, azt meg ne akard mar beadni h egy 10 éves gyerek tudja h mit akar csinalni a hatra levo életében mert ez mese. Csak azt nézd meg h ha ma feldobnak egy állás hirdetest akkor 1-2 megpalyazhato helyre több százan jelentkeznek. A piaci igények olyan gyorsan változnak, h nincs olyan h tuti szakma ami mindig keresett lesz és el lehet benne helyezkedni, ezenkivul M.O-n le van épitve minden ipar midnen lehetoseg és a helyzet egyre kilatastalanabb, így eleg nehez konkret elkepzeleseket varni a mai fiatalságtol. A korok, időszakok változnak, régen az a frizura volt menő ma egy masik, régen 3 ft volt egy gomboc fagyi most 200!! ez van el kell fogadni....
2012. júl. 26. 08:26
 13/34 anonim ***** válasza:
94%
miért nem együttérzőek a mai felnőttek ?
2012. júl. 26. 08:29
 14/34 anonim ***** válasza:
78%
nem látják hogy ebbe a csodás országba nem sokat ér a végzettség hiába tanul valaki Folyamatosan alkalmazkodni kell a piaci igényeknek nem kolbászból van a kerités
2012. júl. 26. 08:33
 15/34 anonim ***** válasza:
100%

14

Ezek a tények. Racionálisak lettünk, nincsenek álmaink.

2012. júl. 26. 08:35
 16/34 anonim ***** válasza:
61%

ekkora hülye általánosítást... nálunk az évfolyamon (ez 96 ember) úgy a 85% évek óta tudja, milyen pályára akar menni. na bumm.

17/L

2012. júl. 26. 08:40
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
mégis miért kell azt lepontozni hogy leírtam,még nem tudom mit szeretnék?
2012. júl. 26. 08:50
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért kell általánosítani.

Én is a mai fiatalság vagyok 20 évesen, és pontosan tudom mit szeretnék csinálni, csak sajnos ehhez nincs meg az anyagi hátterem. És ma már nem olcsó az élet, mint a ti időtökben. Pedig, nem nagy dolgot szeretnék.

2012. júl. 26. 10:12
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Szidhatod a mai fiatalokat, de kerlek gondolj bele, hogy kik a szuleik.Ti!
2012. júl. 26. 11:16
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Mert régen nem kellett annyira végig gondolni. Mindenkinek volt állása. Nekünk azért nehezebb!
2012. júl. 26. 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!