Tanácstalan vagyok! Tegnap betelt a pohár, a költözésen vacilálok?
Van egy vőlegényem, több mint 5 éve, van egy közös kislányunk. Egyik nap megérkezett egy jó nagy telefonszámla, ami mint kiderült párom egy kolleganőjével folytatott sokszori csevej miatt ugrott meg ennyire.
Szó nélkül beismerte, elmondta hogy egy normális, jó fej nő. Sokat dumálnak, jól kijönnek mint barátok. A nő (na persze állítólag) tiszteletben tartja páromat, családját (minket). Mégis zavar. Miért ilyen szoros ez a barátság? Miért pont most lettek jóba, mikor a nőci kapcsolata véget ért? Tényleg csak barátok? Van ilyen? Hülyére vesznek? Nem tudom mit gondoljak.
Tegnap nagyon berágtam, külön aludtunk, feldobtam hogy elköltözöm a lányunkkal.
Túlreagálom? Jól teszem? Hagyjam el? Vagy normális?
Várom nagyon férfiak válaszát is, hátha meg tudnám érteni a lényeget.
Úgy látom az első néhány válaszoló nő volt. Én férfiszemmel nem látom olyan vészesnek a helyzetet. Amíg sok a telefonszámla, az azt jelenti, hogy csak beszélgetnek! Majd az legyen gyanús, ha egyre kevesebb lesz a számla és egyre többet túlórázik a párod! De addig nincs okod féltékenynek lenni senkire! Ha a nő most szakított (persze ha nem pont a párod miatt), akkor mindenre szüksége lehet, csak éppen nem egy zűrös új kapcsolatra! Egyedül van, beszélgethetnékje van!
A legjobb, amit tehetsz, ha még kedvesebb leszel a pároddal, hogy még a gondolat se forduljon meg a fejében!
jaj ismét egy fiúcska, aki meggyőzi a kérdezőt,hogy ezzel semmi gond, közben pontosan tudja,hogy a pasik nem telefonálgatnak ok nélkül órákon át, sőt nem is szeretnek telefonálni,elintéznek mindent 1-2 mondatban, csak amikor ott van a dugás lehetősége egy új husival, akkor még ezt is elviselik.
kérdező, ha egy pasi azt mondja,hogy te vagy a hibás vagy ebben semmi gyanús nincsen, az azért van mert pasi és helyesli az új nőket egy kapcsolatban. mert ösztönlény.
Köszönöm a sok választ. Várok még továbbiakat is.
Ami sok helyen felbukkant, hogy beszéljünk párommal. Ezen túl vagyunk, megpróbáltam még tegnap. Nem hisztizve, nem faggatva, szépen finoman: ki ez a nő? miről dumálnak? stb. ... Senki, csak egy barát. Normális, jó vele dumálni. Mindenről beszélgetünk. Ezeket a válaszokat kaptam, semmi konkrét.
Meg akarod érteni a lényeget? Ennek az a lényege, hogy te mit gondolsz. Minden amit leírtál csak feltételezés, semmit nem tudsz biztosan, csak feltételezel és már megbocsáss de, kár olyan magvakat elülteni a fejedben, ami csak merő kitaláció.
A kommunikáció egy kapcsolatban rendkívül fontos, beszéld meg vele, mondd el neki nyíltan mit érzel és mit gondolsz... és azt is mit szeretnél, és kérd meg mondja el ő is az érzéseit és azt is amin esetleg változtatni kellene, akár mennyire is nem akarsz hallani a hibáidról.
Hol van a bizalom a kapcsolatotokban? Mintha nem lenne...
Ha a párod azt mondja jó fej nő és jól kijönnek mint barát, miért kételkedsz benne, hogy hazudik?
Ha én ilyen helyzetben lennék, megkérném a páromat, hogy hozza el egyszer ebédre, mert meg akarom ismerni a barátját és a kollégáját akivel ilyen jó a kapcsolata. A személyes találkozáskor sok minden kiderül, a testbeszéd sokat elárul egy ember másik emberhez való kapcsolatáról... Ha ismered a párodat akkor azonnal tudni fogod mi a helyzet... de ha nem, itt az ideje, hogy elkezd megismerni, ha vele tervezed az életedet.
A gyereked miatt ne hozz felelőtlen és következetlen döntéseket.
Nem olvastam végig a válaszokat, így nem tudom hogy áll a "vita".
Csak a saját tapasztalatomat mondom el:
Én ffi vagyok, 36 éves. Nekem is van egy olyan barátnőm, akivel tényleg bármikor, bármennyit, bármiről el tudok beszélgetni. Emellett eszünkbe sem jutna, hogy bármi komolyabbat akarnánk a másiktól! Mert nem. Az csak elrontana mindent. Persze hozzáteszem, azért külön nem hívogatjuk egymást telefonon, hogy dumáljunk. Amikor összefutunk, akkor viszont bármeddig elbeszélgetünk, röhögünk. És tényleg nincs semmi komoly "ágyviszony" a dologban.
A történeted másik része, hogy külön költözöl a kislányoddal... Nagyon nehéz lesz olyan párt találnod, aki teljesen elfogadja a lányodat, illetve viszont. Csak kínlódás lesz az egész. Persze vannak kivételek. Csak saját tapasztalat. Én igyekeztem a párom gyerekeivel úgy bánni, mintha az apjuk lennék, de folyton csak azt kaptam vissza, hogy én ne szóljak hozzájuk, fogjam be a pofámat, mert nem vagyok én nekik senki. Emellett az én gyerekemet is el akarta paterolni a párom a háztól, ki akarta utálni, amikor jött hozzám láthatásra. Szóval gondold meg, nem olyan egyszerű az az élet sem, amit most fontolgatsz.
Próbáljátok meg megoldani a dolgot a meggondolatlan döntések helyett. Én voltam meggondolatlan, azt gondoltam könnyebb lesz. Ehelyett sokkal, de sokkal nehezebb lett, mint előtte!
Sok sikert!
nincs nő és férfi között nagyon jó barátság. bármikor bárhol történhet valami ami miatt az ágyban kötnek ki. a pasik ösztönösek nem bírnak magukkal ilyen téren.
egyszer hallgasd ki miről beszélnek.
vagy adj ultimátumot: nem keresi a társaságát vagy elveszít titeket. ha felháborodik, akkor van valami köztük. megtudni sosem fogod,mert eszükben sem lesz azt mondani,hogy ez nem csak barátság.
Kedves Kérdező!
Nem tudok állást foglalni a ti esetetekben, csak azt tudom elmondani, amit én is tapasztaltam.
Az én párom olyan, akivel gyakorlatilag mindenki jóban van, akit ismer. Ezzel együtt jár az is (sajnos), hogy sok nő is. Kellett már olyat átélnem, hogy hívogatják hétvégente, vagy este. Legdurvább az volt, mikor kb zaklatta egy kolleganője, akit kirakott a palija. Az a nő egyébként zakkant volt, gyógyszerezte is magát, annyira összezuhant és állítólag mindenkit hívogatott minden szarért. De persze olyanok is hívogatták, akik egyértelműen akartak tőle valamit. Ezeket én nehezen viseltem el, mert én is inkább a féltékenyek táborába tartozom, azonban soha semmi olyat nem tett, amiért komolyan aggódnom kellett volna. Hívogatták, beszélt nőkkel telefonon, igen. Rosszul esett, hogyne. Viszont, ha valakiről kiderült, hogy tényleg többet akar tőle, azonnal leépítette. Volt erre példa nem is 1. Úgyhogy azt hiszem az én esetemben alaptalan a féltékenykedés.
Viszont a tiéd annyiban más, hogy rendszeresek a telefonhívások.. nem tudom.. Ezt tényleg vele kellene megbeszélned és bár lehet, sokan csúnya dolognak tartják, de azt hiszem egy kapcsolatban ezt meg lehet tenni: állítsd választás elé. Az én páromat sosem kellett, ő mindig kapcsolt ha látta, hogy én szenvedek és azonnal, kérés nélkül kiiktatta az életéből azt, aki miatt én aggódtam. Ezt kellene tennie most a te párodnak is. Ha fontos vagy neki, mi több, ha te vagy (ti vagytok) neki a legfontosabbak, 1 percig sem hezitál majd azon, hogy minimalizálja a kontaktust azzal a nővel, aki miatt te görcsölsz. Hiszen téged akar elvileg boldoggá tenni.
Viszont, ha kifogásokkal jön, akkor baj van, mivel akkor nem akarja leépíteni, magasról tesz arra, hogy neked ez rossz. Akkor gondolkodhatsz a költözésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!