Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan, aki a párja kedvéér...

Van olyan, aki a párja kedvéért változott?

Figyelt kérdés
Helyesebben: aki engedte, hogy a jobbik énje nyerjen tért? Aki felismerte, hogy különben elveszti a párját? (Kijött szenvedélybetegségből, pszichés betegségből, felhagyott rossz szokással, stb.) Kor és nem érdekel.
2012. júl. 23. 21:08
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Felnőttem mellette. Amikor megismerkedtünk bulizós kis hülye p*csa voltam, aki minden hétvégén részegen visongott a barátnőivel valamelyik bárban. 16 voltam, ő 25. Neki már teljesen más szakaszban tartott az élete, dolgozott, lakást készült venni, szóval a felnőttek életét élte. Engem is kizökkentett ebből az életformából, megismertette velem, hogy nem csak a bulizásból és ivásból állhat az élet. Rengeteg programot szervezett és valahogy rájöttem, hogy sokkal jobban érzem magam vele, és az ő korosztályával, mint a sajátommal. A barátaim közül csak a legjobb barátnőmmel maradt meg a kapcsolatom, a többiek kiröhögtek (és röhögnek a mai napig), hogy "csicska lettem", meg "elasszonyosodtam", szóval úgy gondoltam, rájuk nincs többé igényem. Azóta eltelt két év, leérettségiztem, dolgozom, várom a felvételi eredményét, és tervezzük az összeköltözést (miután felvettek főiskolára, és nekem is lesz valamennyi bevételem). Sokat vagyunk együtt, szinte minden nap együtt alszunk, együtt járunk szórakozni, nyaralni. Én főzök nagyon sokat itthon, hogy segítsek a szüleimnek, ilyenkor őt is "etetem", szóval valóban belekóstoltam az "asszony" szerepbe, de egyáltalán nem érzem magam annak. Csak egy fiatal, boldog és célokkal teli lány lettem mellette, míg látom, hogy a régebbi barátaim, akik mellett én is az a hülye kislány voltam még mindig minden hétvégén részegen ülnek valahol, minden második héten új szerelmük van, és büszkék magukra, hogy "ők nem savanyodtak be, és tudják élvezni az életet velem ellentétben".
2012. júl. 23. 22:05
 12/23 A kérdező kommentje:
21:53 - igazad van, egyetértek. Csak vannak olyan pontok, események, amelyek valamiért nagyobbat lendítenek rajtunk...
2012. júl. 23. 22:13
 13/23 anonim ***** válasza:

Szerintem aki valaki más kedvéért változik, az gyenge. Nem kell indok ahhoz, hogy valaki jobb akarjon lenni, mint amilyen.

És szeretném én azt látni, aki pszichés betegségből kigyógyul csak úgy. Ez olyan, mintha elhatároznám, hogy a párom kedvéért többé nem leszek influenzás, mert nem akarom, hogy ő is megbetegedjen.

2012. júl. 23. 22:25
 14/23 anonim ***** válasza:
Én is gondolkodtam ezen, most bocs egy kicsit offolok, vagyis filozofálok a kérdésen. Szokták mondani, hogy ne akarj senkit megváltoztatni a kedvedért, mert az nem szeretet. De mi van akkor, ha valaki életképtelen? és olyan makacs, hogy semmiből sem akar engedni? Ha őt csak úgy lehet rávenni valamire, ha ostorral állnak a háta mögött, folyton szankcionálják, és számon kérik? És még úgy is csak körömhegynyi változást lehet elérni nála? Az én párom semmi számomra idegesítő szokásáról nem tud lemondani a kedvemért, és ez nagyon idegesítő érzés. 33N
2012. júl. 23. 22:37
 15/23 A kérdező kommentje:
Akkor mit szeretsz benne?
2012. júl. 23. 22:41
 16/23 anonim ***** válasza:
hát ez az. valamikor szerelmes voltam, de ez a viselkedés mindent megmérgez.
2012. júl. 23. 23:25
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. háziasabb lettem... de nem azért, mert ő ezt kérte, vagy éreztette, sőt megmondta nekem, hogy neki nem számít, de nekem ez egy belső inger volt... de ha ő nem lenne, nyilván nem próbáltam volna meg főzni pl. :D.

23/n

2012. júl. 23. 23:47
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Abbahagytam a vagdosást, kijöttem a depresszióból. Nehéz volt, de megérte. :)
2012. júl. 24. 02:24
 19/23 anonim ***** válasza:

Párom miatt mentem el orvoshoz,és ő segitett talpra állni.

Házias lettem,ez részben miatta részben magam miatt van.

2012. júl. 24. 08:10
 20/23 anonim ***** válasza:

én megváltoztam. mindig mondta hogy ne legyek depressziós, álljak pozitvan az élethez... megtettem.

csak azután már nem tetszett neki a dolog mert nem tudta többé éreztetni hogy nélküle senki vagyok, meg nem bírt manipulálni hogy mikor ő sértett meg még én kérjek bocsánatot, merthogy "okot adtam rá". nem, nem adtam csak ezt nem láttam át mikor még beteg voltam.

erős lettem, erősen már nem bírt irányítani, szadizni, így nem kellettem.

ironikus hogy bár őt elveszítettem, mégis neki köszönhetem hogy az életem sokkal jobb lett.

2012. júl. 26. 18:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!