Ti elvégeznétek egy egyetemet csak a párotok kedvéért?
6 éve vagyunk együtt, van egy 7 hónapos lányunk. Mostanában ez egyre inkább téma. Mondtam neki, hogy rendben, elvégzek valamit csak hogy lenyugodjon. Már bele is éltem magam, de akkor meg a szak nem tetszett neki. Olyat viszont nem akarok elvégezni, ami nem érdekel. Ő a gazdasági szakot erőltetné, engem a nyelvek, irodalom, történelem érdekel. Van 2 felsőfokú és 2 középfokú nyelvvizsgám, jól kerestem, most max GYED-et kapok és ha szükség lenne rá, tudnék mellette dolgozni feketén.
Ha csak azért akarja, hogy legyen, nem mindegy neki hogy milyen?
Véleményetek?
Nem. Csak a magam kedvéért, a saját jövőmért tanulok.
Itt nem egy 1-1,5 éves képzésről van szó, amit azért végezne el az ember, hogy magasabb fizetést kapjon.
Én nem tudnék 3-4 esetleg 5 évet tanulással eltölteni.
Készülj, h nagy fába vágod a fejszéd, ha gyerek és munka mellett bevállalsz egy egyetemet. Respect!
És pont azért, mert olyan megeröltető, jó volna ha lenne értelme. Pl. egy töri diplomával lehet, h nem mész sokra, és nem fogsz vele többet keresni. 4 nyelv ismerete mellett viszont jó kilátásaid lehetnek egy gazdasági diplomával. A gazdasági belül lehet van vm humánabb irány, ami esetleg tetszene Neked.
Ha ő csak és kizárólag presztizskérdésből akarja, akkor mindegy lehetne neki, h mit tanulsz. egyet értek :)
De olyat ne tanulj, amit egyenesen utálsz, mert csak megkeseríti az elkövetkezendő éveidet.
Nem, de ha a nyelvek érdekelnek, azzal többet érsz, mint egy diplomával. Amiből felsőfokúd van, esetleg azt is lehetne továbbfejleszteni fordító, tolmács irányba.
DE: akkor biztosítson neked gyerekfelügyeletet amikor el kell menned órára, könyvtárazni, ill. tanulni is kell olykor, főleg vizsgaidőszakban, ez nem kevés időt vesz igénybe.
A párom kedvéért nem, csak ha megvannak a képességeim és én is akarom, illetőleg csak olyan szakot végeznék, ami érdekel.
Attól, hogy a párom szeretné, hogy operaénekes legyek, még nem leszek, ha
- nincs hangom
- és elájulok, ha 1-nél több ember hallgat - vagyis alkalmatlan vagyok a pályára.
Ez akkor sem változik, ha kicsengeti nekem a tandíjat.
Amúgy meg nagyon rosszul esne, hogy 6 évig jó voltam neki diploma nélkül, most meg hirtelen nem lettem elég jó. Tudta, hogy nincs diploma, nem csaptad be, nem hazdutad, hogy van... Vajon miért támaszt "elvárásokat"?
Jót akar? KINEK akar jót? Neked? Nem hiszem, mert ha neked akarna jót, azt akarná, amit te akarsz. Ő a saját igényeit vetíti ki rád. Elég aggasztó, mert ő lát benned valakit vagy csinálni akar belőled valakit, aki nem te vagy.
Vajon téged szeret, vagy a "lehetőséget" (hogy gazdasági diplomás nőt csinálhat belőled), amit benned lát? Nem mindegy, mert kettő nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!