Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti elvégeznétek egy egyetemet...

Ti elvégeznétek egy egyetemet csak a párotok kedvéért?

Figyelt kérdés

6 éve vagyunk együtt, van egy 7 hónapos lányunk. Mostanában ez egyre inkább téma. Mondtam neki, hogy rendben, elvégzek valamit csak hogy lenyugodjon. Már bele is éltem magam, de akkor meg a szak nem tetszett neki. Olyat viszont nem akarok elvégezni, ami nem érdekel. Ő a gazdasági szakot erőltetné, engem a nyelvek, irodalom, történelem érdekel. Van 2 felsőfokú és 2 középfokú nyelvvizsgám, jól kerestem, most max GYED-et kapok és ha szükség lenne rá, tudnék mellette dolgozni feketén.

Ha csak azért akarja, hogy legyen, nem mindegy neki hogy milyen?

Véleményetek?

2012. ápr. 3. 13:39
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem is értem, miért olyan fontos neki. Ha rákérdezek azt mondja, legyen. Nem azért, hogy jobb munkám legyen, hanem hogy tudjon dicsekedni.
2012. ápr. 3. 14:34
 12/20 anonim ***** válasza:

Ha ennyi nyelvtudásod van, és jól kereső munkád, akkor nem értem, hogy egyáltalán miért fontos neki??

Dehogy végezném el csak azért, mert más akarja!

Ha én akarom, akkor az persze más.

Legfeljebb olyanra menj, ami tényleg érdekel!

2012. ápr. 3. 14:49
 13/20 anonim ***** válasza:

Én más kedvéért el nem végeznék egy egyetemet!!

Párom informatikus, jól keres.

Én esti gimnáziumba jártam, tavaly végeztem.

Ő így szeret, ahogy vagyok. Nem azért, amit elvégeztem.

Sokszor beszéltünk erről. Az anyós engem ki nem állhat, mert náluk alap a diploma...

28/n és 32/f

2012. ápr. 3. 15:00
 14/20 anonim ***** válasza:

A párodnak milyen diplomája van?

Amúgy én nem. Magamért szeressen, de a diplomámért; pláne ne azért, hogy az milyen diploma.

2012. ápr. 3. 15:13
 15/20 A kérdező kommentje:
Neki sincs diplomája. Azt a céget vezeti, amit még az apukája alapított.
2012. ápr. 3. 15:23
 16/20 anonim ***** válasza:

"Neki sincs diplomája. Azt a céget vezeti, amit még az apukája alapított."

Ó hát, akkor mondd meg neki, hogy előbb ő. Mutassa meg, hogy hogy is képzelte el.

Amúgy nem! Ha valami problémája van velem, mi a fenéért nem keres valaki olyat aki megfelel neki?! Nehogymár!

2012. ápr. 3. 19:20
 17/20 anonim ***** válasza:

nem nem mennék olyan szakra amiről tudom hogy utálnám.

én anyám miatt végzek egyetemet, de ebben nem engedtem. nyelvszakra mentem (nem anglisztikára amivel Dunát lehet rekeszteni, hanem ritka nyelvre).

a nyelvnek van a legnagyobb haszna a bölcsészképzések közül szerintem.

2012. ápr. 3. 19:53
 18/20 anonim ***** válasza:
Kivétel leszek: én elvégezném. Mindenhol azt látom,hogy az ember soha nem tudhatja, mit hoz a holnap. Ami ma keresett szakma, öt év múlva talán már nem is lézezik. Jó példák erre a bányászok: sokáig tutibiztos megélhetésnek számított, aztán egyszet csak bezárták a bányákat.. ma csak egy dolgot tehet az ember, minél többmilnent megtanul, így nagyobb értéke is lesz a munkaerőpiacon €s könnyebben is talál munkát. No meg új dolgokat tanulni mindig jó, több lesz az ember általuk.
2012. ápr. 3. 20:53
 19/20 anonim ***** válasza:
nem
2012. ápr. 4. 03:36
 20/20 anonim ***** válasza:

Sosem fogsz reálos szakot elvégezni, ha utálod.

Maradj a nyelveknél. Annak mindig hasznát veszed!

2012. ápr. 4. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!