Ti elvégeznétek egy egyetemet csak a párotok kedvéért?
6 éve vagyunk együtt, van egy 7 hónapos lányunk. Mostanában ez egyre inkább téma. Mondtam neki, hogy rendben, elvégzek valamit csak hogy lenyugodjon. Már bele is éltem magam, de akkor meg a szak nem tetszett neki. Olyat viszont nem akarok elvégezni, ami nem érdekel. Ő a gazdasági szakot erőltetné, engem a nyelvek, irodalom, történelem érdekel. Van 2 felsőfokú és 2 középfokú nyelvvizsgám, jól kerestem, most max GYED-et kapok és ha szükség lenne rá, tudnék mellette dolgozni feketén.
Ha csak azért akarja, hogy legyen, nem mindegy neki hogy milyen?
Véleményetek?
Ha ennyi nyelvtudásod van, és jól kereső munkád, akkor nem értem, hogy egyáltalán miért fontos neki??
Dehogy végezném el csak azért, mert más akarja!
Ha én akarom, akkor az persze más.
Legfeljebb olyanra menj, ami tényleg érdekel!
Én más kedvéért el nem végeznék egy egyetemet!!
Párom informatikus, jól keres.
Én esti gimnáziumba jártam, tavaly végeztem.
Ő így szeret, ahogy vagyok. Nem azért, amit elvégeztem.
Sokszor beszéltünk erről. Az anyós engem ki nem állhat, mert náluk alap a diploma...
28/n és 32/f
A párodnak milyen diplomája van?
Amúgy én nem. Magamért szeressen, de a diplomámért; pláne ne azért, hogy az milyen diploma.
"Neki sincs diplomája. Azt a céget vezeti, amit még az apukája alapított."
Ó hát, akkor mondd meg neki, hogy előbb ő. Mutassa meg, hogy hogy is képzelte el.
Amúgy nem! Ha valami problémája van velem, mi a fenéért nem keres valaki olyat aki megfelel neki?! Nehogymár!
nem nem mennék olyan szakra amiről tudom hogy utálnám.
én anyám miatt végzek egyetemet, de ebben nem engedtem. nyelvszakra mentem (nem anglisztikára amivel Dunát lehet rekeszteni, hanem ritka nyelvre).
a nyelvnek van a legnagyobb haszna a bölcsészképzések közül szerintem.
Sosem fogsz reálos szakot elvégezni, ha utálod.
Maradj a nyelveknél. Annak mindig hasznát veszed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!