Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavar téged az ahogy a párod...

Zavar téged az ahogy a párod vezet? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Mikor párom mellett ülök, miközben vezet kb 3 percenként megy fel az adrenalin szintem.

Még sikerül pont megállnia?

Még pont beférünk? STB.

Elhiszem, hogy ő biztos a vezetésében. Nem is mondom, hogy rosszul vezet, de kissé diszkonfort érzetem van mellette, mert az érzésem, hogy folyton kapszkodnom kell.

Engem ez nagyon zavar, szeretném ha nem a másik kocsi előtt fél méterrel állna meg, ha nem tapadna az előttünk menőre stb. Hogy ne surranyjon folyton ha akad egy talpalattnival több hely valamelyik sávban.

Menjünk dinamikusan, de ne sietve, bevága, rámászva a másikra.

Ezt jeleztem neki többször, de szerintem mivel én csak egy utas vagyok ezért főleg kussoljak, "főleg hogy nem is tudok vezetni". És nem is érti miről beszélek.

Most épp tök összevesztünk, mert bár szerintem én először viccesen, majd finoman jeleztem, hogy legyen kevésbé dinamikus...megállt, hogy akkor szálljak át és vezessek én.

Én nem gondolom úgy, hogy nekem KUSS A NEVEM és nem szabad jeleznem ha mellette ülök és nem érzem kényelmesen magam. Nem vagyok egy zsák, aki csak úgy cipel.

Szerintetek?

2012. júl. 23. 12:03
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
4%

"De ez szerintem független attól, hogy jogomban áll kifejezésre juttatni diszkonfort érzetem és jelezni, hogy kicsit vegyünk vissza a tempóból. "

Persze, hogy jogodban áll, nagyon sokmindenre lehet ráhúzni, hogy "jogomban áll", de ezzel semmire nem mész,ezzel csak azt állítod, hogy megteheted, de azt nem bizonyítod, hogy érdemes volt-e akkor és úgy élni a "jogoddal", márpedig a későbbi veszekedés azt bizonyítja, hogy rosszkor,rossz helyen éltél a "jogoddal". Ez nem érdem.

Egyébként meg sajnálom a párod, hogy neked olyan fene nagy igényeid vannad, hogy utazás közben "diszkonfort érzeted van" (van erre magyar szó is, nem kell értelmiségit játszani), de gondolom azért annyira mégsem, hogy a kocsikázgatás helyett busszal, vagy más tömegközlekedési eszközzel menj,ahol aztán még a maradék konfort érzeted is elveszik.

2012. júl. 23. 12:26
 12/32 A kérdező kommentje:

Kedves "A válaszíró 52%-ban hasznos válaszokat ad."-ó hozzászóló,

Kifejezetten igénylem, hogy velem ellentétes vélemények jöjjenek a kiírt kérdése, mert az szélesíti azt hogyan gondolkodok dolgokról. Esetleg kiderül van amire nem gondoltam korábban.

Akár erről a témáról, akár másról. Ellentétes véleménnyel semmi gond, stílussal lehet.

Nem vitetem magam a párommal. Biciklivel közlekedek, ő autóval. Kb 2 hetente szoktam beülni mellé, ha messzebb megyünk együtt valahova.

2012. júl. 23. 12:35
 13/32 anonim ***** válasza:
94%

Az én párom istenien vezet. Nem túl lassan, nem túl gyorsan, abszolút biztonságban érzem magam mellette.

A te esetedben szerintem viszont nem az a legnagyobb probléma, ahogyan vezet, hanem az, ahogy beszél és viselkedik veled. Én ezt nem tudnám elviselni. Máskor is ilyen, vagy csak akkor, amikor vezet?

2012. júl. 23. 12:39
 14/32 ava87 ***** válasza:
85%

Egyáltalán nem zavar, ahogy vezet, de az is igaz, hogy ő nem az a típus, aki mellett bárki is félne :) Engem csak a parkolása zavar, mert képes olyan helyekre beállni, ahol képtelenség kiszállni, ő meg váltig állítja, hogy egy nagyszekrényt is ki lehetne emelni az ajtón. Ami azt jelenti, hogy az ő oldalán épp hogy ki lehet csúszni, az én oldalamon meg maximum egy papírlapot lehetne kidugni az ajtón.

Ellenben a férjem rendesen fél mellettem, ha én vezetek, szerinte friss jogsis létemre nem kéne fittiznem, pedig igazából én egy darabig nagyon türelmes, sőt, óvatos vagyok, csak van az a pont, ahol már nem :D

2012. júl. 23. 12:39
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Én pontosan értem miről beszélsz,mert a sógorom hasonlóképpen vezet. Azt hiszi forma1-es pilóta ,és egy versenypályán körőz. Ha nagy ritkán a kocsijába ülők, már ki is ver a víz,és úgy kapaszkodok,hogy kifehéredik a kezem az erős kapaszkodástól. Számtalanszor szóltam neki,hogy ez így nem jó,mert borzalmasan vezet,és másokat is veszélybe sodor a vezetési stílusa. Számtalanszor mondtuk már neki,hogy azért mert a volán mögött ül,nem kell a másik sofőr fenekébe mászni,és nem kell a két busz közé vagányan belemenni. Én mostanában nem is ülők be mellé,inkább gyalog megyek.. A párom viszont annyira biztosan,és jól vezet(pedig ő is megy gyorsan ha lehet) hogy simán el alszom mellette. Nincs félelem érzet,nincs kotnyeleskedés a vezetése közben. A célunkhoz így is odaérünk balesetmentesen. Mellesleg amióta ismerem a sógoromat már a negyedik kocsiját nyúzta el,és volt számtalan kisebb balesete,koccanása másokkal,ahol mindig a sógor volt a hibás.. Csoda hogy eddig nem volt komolyabb balesete,de szerintem ez sem a sógorom érdeme,hanem a többi sofőr gyorsaságán,tapasztalatának köszönhető.
2012. júl. 23. 12:42
 16/32 anonim ***** válasza:
79%

Kérdezőnek igaza van, teljes joggal várja el hogy a férje visszavegyen a vezetési stilusából, legalább arra az időre mig ő mellette ül.

Hogy valaki szólóban hogyan vezet az az ő dolga, de ha mellette ülök és jelzem neki hogy félek akkor tessék szolidabban hajtani.

A vezetési tudás csak egy szintje az hogy mindenhova beférek, ennél van magasabb szint is, mégpedig az ha meg tudok felelni az utasom elvárásainak is, akár a saját vezetési stilusomat levetközve.

Egy kiemelkedően jó angolos fél perc alatt le tud menni a beszélgetőpartnere szintjére, igy lesz gördülék a beszélgetés.

Valahogy igy van ez a vezetéssel is, ha nem tudsz csak egy bizonyos stiliusban vezetni akkor nem mondhatod magad jó sofőrnek.

Ha a lányod fél mellettede az autóban akkor is vezetsz tovább mint az állat (még ha te nem is gondolod hogy ez nagyon gyors)? Ugye nem. Ki akarja hogy féljen? Senki. Mikor a feleséged fél akkor viszont igen? Nem, akkor sem. Ha fél, szolidabra veszem. Még mondania sem kell, fél percen belül látom rajta.

2012. júl. 23. 12:49
 17/32 anonim ***** válasza:
88%
Én előbb tudtam meg, hogy raliversenyző, mint hogy ültem volna mellette az autóban, szóval felkészültem a legrosszabbra. Errefel ő, mielőtt beindította volna a kocsit, kijelentette, ha félek, szóljak. Figyel az utasaira, a haverjait fuvarozva nem úgy vezet, mint mondjuk, amikor az anyját viszi. Szerintem egy sofőr, bármennyire magabiztos, ügyelnie kell az utasaira. Függetlenül attól, hogy az aki az anyósülésen ül tud-e vezetni vagy sem!
2012. júl. 23. 12:54
 18/32 A kérdező kommentje:

Igazából jóember, de nem igazán tud uralkodni magán időnként.

Volt, hogy valamit nem talált indulás előtt egy szekrény polcán. Mire a válasza az volt, hogy kihajított mindent a polcról a földre hisztizve...miközben már késésben voltunk. "Mert miattad nem találok semmit, mert minden tele van a cuccaiddal stb". Fél pillanat alatt elrontotta a kedvemet, majd mikor ezt látja rajtam, akkor "Most meg vagy sértődve, vagy mi?? Vagy mi bajod van?"

Hangulatom kb minus 100%-on áll ilyenkor, ő meg "mi a gond?, történt valami?".

2012. júl. 23. 12:54
 19/32 anonim ***** válasza:
66%
A párom mellettem tanult, én tanítottam meg vezetni, a mai napig rá szólok ,ha valamit nem jól csinál,de nyugodtan vagyok mellette (jobb 1-be aludni is merek mikor vezet ) rajta kívül ezt csak édesapám mellett mertem meg tenni!
2012. júl. 23. 13:21
 20/32 anonim ***** válasza:

Azt írod kéthetente ülsz be mellé, én annyit lehet h elviselnék csendesen, mondjuk én mindig megbízok az aktuális páromban, feltételezem hogy úgy vezet, h nem veszélyezteti az életem, de ez én vagyok.

Viszont ahogy viselkedik veled, az elég elszomorító, persze ha te ezt tudod kezelni akkor lehet nem véletlen találtatok egymásra:)

23N

2012. júl. 23. 13:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!