Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyi az ideális...

Szerintetek mennyi az ideális korkülönbség férj és feleség között?

Figyelt kérdés
mennyi a min és a max évek száma?
2012. júl. 21. 12:03
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Ideális nem tudom, hogy van e. Én saját tapasztalatból azt mondnom, hogy nem számít, igaz fiatalabb barátom még nem volt. Az 5 évig tartó kapcsolatomban a párom 1.5 évvel volt idősebb nálam, jól megvoltunk. Most 6 év van köztem és a párom között, nincsen gond. Ha mégis van, az nem a kor miatt, hanem a jellem, tulajdonságok stb...stb..
2012. szept. 11. 17:59
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
nekem többféle felállás is volt életem során, amiből bennem is a nem sok korkülönbség idealizálódott.
2012. szept. 11. 19:02
 23/36 TOMAtm ***** válasza:
43%
sztem a férfi egy jó5-10 évvel legyen idősebb a nőnél.addigra már elég érett a normális kapcsolatra,meg össze is szedett már vmilyen egzisztenciát magának(ha meg nem akkor GÁZ a pasi).A nő nevelhető,ha fiatalabb.
2012. szept. 11. 19:14
 24/36 A kérdező kommentje:
éppen ez az hogy mennyi az a bizonyos nem nagy korkülönbség
2012. szept. 11. 19:16
 25/36 anonim ***** válasza:
41%

Szerintem a 4-5év az ideális amik működnek is úgy hogy nem veszíti el egyik fél sem az egyéniségét és a korát és itt nem a párok ellen akarok szólni.Nem egy kór különbség van a családomban itt van pl a sógornőm ott 16 év van a férje javára, hát kellő képen hozzáöregedett pedig csak 31 éves,de mint ha 41 lenne.Ott nővérem aki 35 a férje 22 ott vannak problémák pedig állítom a gyereknek több esze van olykor mint a nővéremnek.De hát amit a nővérem meg élt már (pl:buli,munkahelyek,bizonyítás,karrier )a srác most kezdi el ezeket.Ott a másik nővérem ahol a férj idősebb 7 évvel,na ott se az igazi pedig 14 éve együtt vannak ott meg egymással van a versengés,bár utóbbi személyiségből is fakad.

Én 26 vagyok a férjem 30,nálunk meg van a harmónia.És ezt nem azért írom,mert mi vagyunk a tökéletes pár,de ott vannak anyuék 35 házasok ott vannak anyósék 33 éve házasok ...mindenhol akiknél 4-5 év kor különbség volt és nem akarok senkit sem provokálni de +ban a férfi javára ott hosszú, illetőleg összetartó házasság volt.

Ezt arra alapozom már eleve egy nő érettebb a koránál ez 80%igaz,a másik ott ahol közösen kilódtak meg a "vagyonért"már mint mindegyik a 0-ról kezdte sokkal nagyobb az egymás iránti tisztelet, ez pedig többek között egy jó házasság alapja.

Ott ahol valamelyik jóval idősebb mondjuk pl:10 évvel ott már volt spórolás valami saját tulajdon,az ilyen kapcsolatokban a másik fél ha megfeszül sem bírja behozni a lemaradást és ez tény.És ezek a dolgok általában elő kerülnek a veszekedések folyamán.

2012. szept. 11. 22:54
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

Köztünk 3,5 év van és minden oké. Épp nemrég beszéltünk arról, hogy fiatalabb korunkban ez fura lett volna. Mondjuk gimiben én még nyomi kis elsős voltam, ő meg már menő végzős. :) Akkor biztos nem vett volna észre engem. Az egyetemen találkoztunk (8 éve) és azóta együtt vagyunk, ebből 2 éve vagyunk házasok, nemsokára születik a kisbabánk. Nagyon boldogok vagyunk, megértjük egymást, hasonló a látásmódunk, kb. ugyanúgy terveztük el a jövőnket (és így is lett). Szóval nekünk ez a korkülönbség ideális. Szüleim között csak 2 év van, de elég jól megvannak.

Nagyszüleimnél mama 11 évvel fiatalabb papánál, bár őket még a szülők adták össze. Úgy értem, ők választották mamának papát férjnek. "Jó lesz ez lányom, ez már komoly ember, nem suhanc (30 éves volt akkor), kedves, dolgos, van földje, lova, stb." Kb. ilyen érvek voltak akkoriban. 19 éves mamámnak nem sok választása volt, hát hozzáment. De nem bánta meg, papa tényleg nagyon rendes ember volt, mindenki szerette a faluban, ahol laktak. Mamával is mindig jól bánt, nem veszekedett-verekedett, nem ivott, minden munkát elvégzett, segített "az asszonynak" mindenben, szóval kész főnyeremény volt. Mindig mama volt a főnök :), folyton dirigált papának, de jól megvoltak. Megszerették egymást idővel. Szerintem akkoriban biztos azért nem volt ennyi válás: az ember elfogadta, hogy ez a sorsa és kész, ezt a házastársat kapta, ebből kell kihoznia a maximumot. Megszokták egymást, aztán már el se tudtak képzelni mást, a pozitív dolgokat nézték, nem a negatívat, és megszerették, elfogadták egymást. Arra nem is gondoltak, hogy lehetne jobb is, és így nem is vágytak másra, boldogok voltak úgy.

2012. szept. 13. 09:44
 27/36 anonim ***** válasza:
TOMAtm-nak: Nem minden esetben igaz, hogy "a nő nevelhető, ha fiatalabb". Előző hozzászólásomban írtam, hogy nagyszüleimnél mama 11 évvel fiatalabb papámnál (szinte gyerek volt még, mikor hozzáment), ennek ellenére mindig mama volt a főnök, ő osztotta az utasításokat, papa meg engedelmeskedett. De nem valami zsarnok hárpiát kell elképzelni, hanem hogy ő döntötte el, mit csináljanak aznap és hogyan, mit vegyenek és mit nem, stb. Szóval mamám nem igazán volt "nevelhető" kategória.
2012. szept. 13. 09:51
 28/36 anonim ***** válasza:

"eleve egy nő érettebb a koránál"

nem tudom, honnan terjed ez a hülye legenda, talán onnan, hogy a nemi érettséget korábban érik el? az csak fizikai értelemben igaz, és 12-13 éves kor körül... szellemileg pont olyan érett egy 25 éves fiú, mint egy 25 éves lány.

2012. szept. 15. 02:23
 29/36 anonim ***** válasza:
Nem testileg értettem hanem szellemileg.Nem mondom hogy nincs kivétel meg hát a mai világban tisztelet a kivételnek de van egy két bugyuta 20on éves lány,akinek a gondolkodása nem terjed túl a plázán.De a nők java sokkal érettebben gondolkodik nem hiába akarnak hamarabb megállapodni,családot hanyagolni a bulizást.Míg a férfiak úgy 27 éves korukig szeretnék kihasználni az életet.Utána jöhet csak szóba a megállapodás....Pl én 17 voltam mikor megismerkedtem a férjemmel,nagyon bulizós voltam akkor volt a férjem 21 nálam ez lecsengett mire 20 lettem nála meg úgy 26 éves korára.Nem akarok általánosítani meg én csak a környezetemből tudok ki indulni.
2012. szept. 15. 13:11
 30/36 anonim ***** válasza:
20%
a férfiak, ha rajtuk múlna és nem a nőn, szinte soha nem vállalnának gyereket - java része. ezért van az, hogy egy nő eleve érettebb
2012. szept. 17. 17:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!