Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem romokban az életem,...

Úgy érzem romokban az életem, totál kivagyok?

Figyelt kérdés
Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Tudni kell, hogy faterom úgy ahogy lehet elrontotta az egész életem. Alkoholista, játéggépezett, kb 8éves koromban eljátszotta a házunkat. Folyton nyomorba döntöt minket, többször is elváltak muteromtól, de mindig összejöttek. Anno mindig én tartottam muteromban a lelket, sokszor odaadtam neki kölcsönbe a nehezen spórolt pénzem(sokszor persze nem láttam többet). Mára ez már teljesen megváltozott, teljesen ellentetje lettem régi önmagamnak. A sok veszekedés, ordibálás (muter vs fater) azt váltotta ki belőlem, hogy teljesen megszüntettem az érzelmi kötődést muterommal, testvéremmel. Faterom pár hete költözött el tőlünk, hatalmas adóságokat hátrahagyva. Most pl volt egy veszekedés hármunk között, mivel nincs semmi pénzünk és sok a számla és miért nem adom oda a spórolt pénzem(kb hatvanezer huf). Én most erre teljesen kiakadtam, mivel ez fősulira kell, amit szeptemberben kezdek, de mégse mehetek oda 0ft-al, azt se tudom, hogy mi hogy lesz, lesz e egyáltalán szociális ösztöndíjam vagy diákmelózni tudok-e. A másik dolog, hogy tesóm megkapta az első igazi fizetését, kb 2 nap alatt elverte, vett új mobil 18k-ért, meg egy csomó kölcsönét kifizette amit butaságokra kért kölcsön, pl-2havonta új táskát vesz, ékszerek stb. Nem sokat adott haza belőle. Mondjuk muterom és tesóm abszolút nem tud normálisan bánni a pénzel, pl tesóm rávette muteromat hogy vegyen neki előfizetéses mobilt, hogy majd fizeti az ösztöndíjából--> Kb 60k-s tartozás lett belőle, muterom köttetet be új tv-t mivel, hogy a régi feketén volt, és az bnem jó mert megbbüntetnek minket, ez kb havi 6k. Egy csomó ilyen dolog volt, én mindig mondtam, hogy ne csinálják, de sose halgattak rám. Legszívesebben itthagynám az egész országot, csak itt a bukkanó, hogy van egy kafa gyógyíthatatlan betegségem(crohn), amit csak a kísérleti gyógyszer tud karbantartani, most pl. teljesen jól vagyok, de ha nem kapnám akkor valszeg fél éven belül úgy néznék ki mint egy végstádiumos rákos beteg. Dolgozni is próbálok, de szinte nem jön össze semmi, eddig csak 2 hetet tudtam dolgozni, sokszor még olyan melókat is elvállaltam, mint a libapakolás(nem egy leányálom), elvileg most is jött volna két hét nyomdai munka de lemondták. Teljesen kivagyok az egésztől, a legroszabb hogy még magányos is vagyok, mióta legjobb haverom kiutazott külföldre dolgozni az itteni fos helyzetek miatt, szinte totál depressziós vagyok, főleg az ilyen veszekedések után, szinte felvágnám az ereimet. Ha legalább lenne valamilyen diákmunka, az elvonná a figyelmemet a problémáktól, de nincs semmi. Bocsi, ha kicsit kusza voltam, de egyszerűen ki kellett írnom magamból ezeket. 20/F

2012. júl. 19. 21:01
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Mondjuk anyukám szeret meg megtesz mindent értünk, csak ő is úgymond a körülmények áldozata lett, pontosabban apámé. Sajnos nagyon könnyen befolyásolható szegény, nem tudta tesómat irányítani, nemet mondani neki, emiatt sok adóságunk, pl tesóm sok ruhát vásároltatott vele, meg a mobilos dolog stb de ha faterom nem lett volna színen akkor ez is belefért volna valahogy. Amikor nem volt képben apám akkor teljesen jól elvoltunk, tartozásokat is nagyjából kiegyenlítettük, csak tesóm miatt újra visszaköltözött apám, ugyanis tesóm nem engedte más férfiakkal ismerkedni, sokat hisztizett miatta, nagyon apás volt. Egyedül abban tudok reménykedni, hogy anyámnak van egy kapcsolata kialakulóban és hátha egyenesbe tudna jönni majd az illetővel. Igaz, hogy el akarok menni, de azért azt szeretném ha anyukámnak is egyenesbe jönne az élete, és boldog lenne. Meg nem akarom teljesen itthagyni anyámat, csak előbb szeretnék kialakítani egy önálló független életet és ha az sikerült akkor ha telik segítenék bizonyos anyagi szinten anyukámnak, mert mégis csak az anyám és ő hozott világra.
2012. júl. 19. 22:37
 12/15 anonim ***** válasza:
Te nagyon rendes ember vagy,kedves kérdező:)
2012. júl. 19. 23:53
 13/15 anonim válasza:

Lehet hogy szemét leszek de ne add oda anyukádnak a pénzed ez a tiéd próbálj gyűjteni a sulira én is amúgy szoktam anyukámnak adni pénzt mert nekünk is sok mindent kell feladni apám meg nem Magyarországon dolgozik de attól még nincs valami sok fizetése...Valamikor meg sem adják neki...

Remélem jobb lesz a helyzeted és találsz valami jó munkát és rendeződik a családi életed!!Sok sikert hozzá!

2012. júl. 20. 00:06
 14/15 anonim ***** válasza:

Hát valahogy meg tudlak érteni.

Ereid ne vágd fel mert sok értelme nincs. Melót szerezni manapság nagyon nehéz emiatt ne érezd magad kényelmetlenül.

Szerintem is cuccolj el ahogy csak bírsz. Kolesz vagy többedmagaddal társbérlet. Szoktak ilyet neten is hirdetni. Kisimulnak az idegeid ha elköltözöl. Elég lesz neked a saját problémáiddal foglalkozni. Adósság meg nem a tied.. Gyakorlatilag hiába húzod ki a sz@rból őket tapasztalhattad ,hogy ugyan az van mindig. Gyakorlatilag olyan mintha a vizet mernéd a Titanicból vödörrel.

Ha meg sok az adósság hagyjad a francba az egész valahai részed abból a házból örökségből. Kezd el magad rendbe rakni és a dolgaidat is. Meglátod lesz melód is meg igényelhetsz egy csomó juttatást. Az is jóljön.

Megőrülni sincs értelme mert azzal se vagy semerréb..

2012. júl. 20. 01:03
 15/15 anonim ***** válasza:
Azért a koleszba is kell ám kajára, könyvekre, ruhára stb. pénz. Hiába osztjuk itt az észt hogy költözzön el mikor nincs keresete otthon meg kaját és talán néha ruhát ezt-azt megkapott.
2012. júl. 20. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!