Mit tegyek a húgommal? Kivagyok idegileg! FONTOS!
A húgom 14 éves, kb. 1,5 éve csinálja a dolgait, mint: lop, de mindenkitől mindent, nem nézi hogy mi az, vagy hogy kell e neki, hasznát tudja e venni?! Csak tetszik neki és viszi, akkor tőlem és anyuéktól is. Már szégyenlek menni az utcán nehogy találkozzak valami ismerőssel és oda szóljon hogy milyen a húgom, stb. A szobám ajtaja zárható de a szüleimnek van kulcsa és mindig nyitva van hogy szellőzzön. :@ Hiába mondom nekik hogy ne! Úgy volt hogy a tesóm megy egy hétre kivizsgálásra, mert 4 hónapja nem volt suliban, eltűnik napokra, de haza küldték mert nem bírtak vele, úgy volt hogy ma reggel megy megint máshova 3 napra, erre most haza jött. Nem tudom áthívni miatta a barátom se, mert félek hogy ellop tőle valamit, meg úgy röhög mint VV Seherezádé (szándékosan!), állandóan kiabál, csak a feszkó van miatta. Sok ember, köztük rokonok se tartják velünk a kapcsolatot miatta. Mit tegyek? Már szörnyű itt élni!! :'( Nem tudok sehova se menni, nagyszülők nem élnek, a kereszt szüleim nem beszélnek velünk a tesóm miatt mert tőlük is lopott, a pasimhoz meg nem akarok...
17L
17L
Bocsi, kétszer írtam oda hány éves vagyok.
Az ablakon kiugrik reggelente ha apu kocsival akarja vinni, iszik, cigizik, pasizik, stb. A ruháimat el kell dugni meg minden mást is, mert ellopja! De nem tudom hova. Pénzt, mindent. Amit a pasimtól kapok azt is, hiába van rajta hogy szeretlek, vagy valami más, viszi!
Hmm, igen, ismerős helyzet. Hát sajnálom hogy ilyen a húgod és azt is hogy anyukád meg apukád nem törődik vele, pedig sürgősen kéne mert az ilyen fiatalokkal nagyon könnyen elszalad a ló. Én azt tudom tanácsolni hogy ülj le a szüleiddel egy komolyabb beszélgetésre, próbáld felvázolni a helyzetet hogy mi lesz ennek az eredménye és mindenképpen maradj nyugodt hogy lássák rajtad hogy te komolyan veszed ezt az egészet... Sajnos más ötletem nincsen, hisz te nem tudom megnevelni a húgodat, gondolom nem hallgat rád..
Mindenesetre sok szerencsét hozzá!
Ha anyád azt akarja, hogy mostantól ne csak lopjon, hanem k*rválkodjon meg drogozzon is 14 évesen, akkor adja csak intézetbe...Hihetetlen milyen szülők vannak manapság.
Könyörgöm a húgod még javában kislány, 14 éves!!!! Nem kenyerem az ítélkezés, de nem véletlen ám az, hogy idáig jutott kislányként. Nyilvánvalóan nem törődnek vele a szüleid, vagy ha igen, akkor bizony nagyon rossz a módszer...
Bizony a szülőknek kell itt elsősorban közbelépniük. Nem tudom próbáltál-e szemtől szembe beszélni velük. Ha ez megnyugtat, teljesen igazad van: a húgod saját maga szívja meg később, ha most nem tanulja meg hogy hogyan ne viselkedjen, a társadalom már nem lesz vele ilyen elnéző. Esetleg megpróbálhatnál rájönni hogy mi baja, van e valami rejtett lelki sérülése ami miatt "meg akarja mutatni". Ha nincs, csak simán nem fogja fel hogy ebben mi a rossz akkor szankciókkal és "lelkifröccsökkel" lehet győzködni hogy miért nem helyes amit csinál. Persze hogy megpróbálja majd lepattintani de előbb orra bukik és helyrejön a feje. Ha valami titkos világfájdalma van akkor meg azt kell elsősorban orvosolni. Minden hülyeségen fel tudják magukat húzni a tinik: nincs elég sikerük az iskolában, szerelmi csalódás, satöbbi. Az ilyeneket legjobb megértően megbeszélni velük hogy rájöjjenek hogy nincsenek eluttasítva vagy meg nem értve egy-egy ilyen probléma miatt.
Ha tényleg nem tudsz beszélni se a tesóddal se a szüleiddel (kívánom hogy ne ezt az utat válaszd, csak ha tényleg minden mást 1000x megpróbáltál) akor is nyugodj meg: még pár év és 18 évesen már te rendelkezel magad fölött, mehetsz dolgozni vagy koleszba. Nem könnyű a saját lábadra állni, de nem lehetetlen. Hátha a jó példa ragad a tesódra is, ha látja hogy nő köztetek a távolság abban amit esetleg te elértél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!