Mit tegyek a húgommal? Kivagyok idegileg! FONTOS!
A húgom 14 éves, kb. 1,5 éve csinálja a dolgait, mint: lop, de mindenkitől mindent, nem nézi hogy mi az, vagy hogy kell e neki, hasznát tudja e venni?! Csak tetszik neki és viszi, akkor tőlem és anyuéktól is. Már szégyenlek menni az utcán nehogy találkozzak valami ismerőssel és oda szóljon hogy milyen a húgom, stb. A szobám ajtaja zárható de a szüleimnek van kulcsa és mindig nyitva van hogy szellőzzön. :@ Hiába mondom nekik hogy ne! Úgy volt hogy a tesóm megy egy hétre kivizsgálásra, mert 4 hónapja nem volt suliban, eltűnik napokra, de haza küldték mert nem bírtak vele, úgy volt hogy ma reggel megy megint máshova 3 napra, erre most haza jött. Nem tudom áthívni miatta a barátom se, mert félek hogy ellop tőle valamit, meg úgy röhög mint VV Seherezádé (szándékosan!), állandóan kiabál, csak a feszkó van miatta. Sok ember, köztük rokonok se tartják velünk a kapcsolatot miatta. Mit tegyek? Már szörnyű itt élni!! :'( Nem tudok sehova se menni, nagyszülők nem élnek, a kereszt szüleim nem beszélnek velünk a tesóm miatt mert tőlük is lopott, a pasimhoz meg nem akarok...
17L
17L
Szerintem vond félre és mosolyogva közöld vele: még egyszer eltűnik a szobádból valami, te rendőrt hívsz és feljelented. Már nincs értékkorlát, simán lecsukják ezért. Mond el neki mi lesz utána: ma már egy utcaseprői álláshoz is kérnek erkölcsi bizonyítványt, amiben ott fog állni feketén-fehéren hogy miért mikor és meddig volt javító-nevelőintézetben.
A húgod nem hülye. Pontosan tudja, hogy nincs a tetteinek következménye. Ha eltűnik? Majd a rendőrök hazahozzák!
Mintha az én hugomról beszélnél. :( Nem volt rossz szándékú, de attól még megtette ugyanezeket. Nekem is ciki volt. Nem tartjuk a kapcsolatot, neki nincs rá igénye.
Egyértelműen a szülők a felelősek. Ülj le velük hármasban, mondd el, hogy téged mi zavar és megoldást vársz tőlük. Te legyél az, aki segítséget kér. Én anno a pasimat választottam, két házzal odébb. Anyukéknak is ott voltam, de nem bírtam ezt az állapotot. Már felnőtt vagyok, van két kis gyerekem. Látom, hogy a szülő is ember és hibája van és ezt nem tanítják sehol, hogy hogy legyen jó szülő. Visszagondol a sajátjára, saját ötletei is vannak, értékrendje stb., de ez nem mindig elég. Én az eddigi tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy beszélj velük, vigyék el családsegítőbe, pszichológushoz, várják meg vele, amíg ott végez. Más alkalommal beszéljenek ők is pszichológussal, ha kifogytak az ötletből. Nem szégyen nekik sem segítséget kérni. Én is ezt tettem, mert talpraesettnek gondolván magam mégis olyan szituba keveredtem szülőként, hogy mégsem tudtam megoldani a helyzetet úgy, hogy nekem az kielégítő legyen.
Bármiyen durva dolgokat is művel, ezt próbáld meg segélykiáltásként felfogni részéről, így talán nem utálod meg. Valamire fel akarja hívni a figyelmet, hogy neki nem jó. Nem foglalkoznak vele, nem tud feldolgozni valamit, nem tudja kiönteni a szívét valakinek valamiről, elégedetlen magával, nem jut eszébe semmi, ami jó magában és nincsenek céljai. Ilyen korban van egy rakás szenya hormon is, ami befolyásolja ezeket. Nem úgy kell felfogni, hogy ő egy velejéig romlott lány, hanem úgy, hogy valamitől iyen lett. Érdemes visszagondolni, hogy kb. mióta és hogy kezdődött. Biztos enyhébben. Talán ő nem kapott meg mindent úgy, mint te. Másodiknak is nehéz lenni. Ó, annyi minden lehet. Segíts neki, bírd rá a szüleidet, hogy kapják össze magukat.
És hogy addig mi legyen veled? Legyen zárható szekrényed is, amihez csak neked van kulcsod. Legyél fifikás, előrelátó. Sajnos néha bele kell látni, hogy még mikre lehet képes és mivel okozhat neked kárt. Ha elköltözöl, az a szüleidnek is tragédia, akkor csődöt mondtak veled is, mert nem tudták megadni neked azt a biztonságot, amit kellene. És ráadásul a saját másik gyerekük miatt...
Amúgy a tesómnak azóta benőtt a feje lágya. Van egy pasija, anyuékhoz évente egyszer felmennek. Munkája is van, bár a 8 általános után kétszer kezdte el a sulit, érettségije nem lett. Elvégzett okj-s boltos (eladó vagy nem is tudom) tanfolyamot és mázlijára jól keres. Gyereke még nincs, nemsokára 30 éves lesz.
Egyszer lopna el tőlem valamit a húgom, akkora pofont lekevernék neki h többet a szobámba sem merészkedne.
Nehogy már neked a saját szobádban(!!!) zsákokban kelljen tartanod a cuccaidat... Túlságosan is sokat engedtek meg neki.Ne csak a szátok járjon h "jaj holnaptól mész intézetbe",hanem cselekedjetek is!
Am heccből te is lopj el tőle dolgokat a szobájából,hátha megtudja h mi az:D
12. vagyok. Már van. Egy saját, két nevelt. Egyik sem lop, még a másfél éves sem, hanem kér.
A 12 éves húgom sem lop én sem loptam soha. Undorító szokás. Vannak határok amiket a szüleim nem engedtek átlépni, és én sem engedem átlépni a gyermekeimnek. Fura, de működőképes a dolog.
Egyik gyereket sem ütöttem meg egyszer sem.
Vannak határok, amiket ki kell jelölni, és vannak dolgok amiket csírájában el kell folytani.
Nesze nektek, liberális nevelés. A kedves kérdező húga is gondolom vadon nőtt, mint a pitypang.
Kedves kérdező. Nem láttam, de most reagálnék az utolsó kommentedre.
Már nincs sok hátra. Hamarosan kiemelik a húgodat a családból. Onnan még van egy lehetősége: nevelőszülők. Ha azt elcseszi, mehet intézetbe, onnan pedig egyenes út a sarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!