Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek a húgommal? Kivagyo...

Mit tegyek a húgommal? Kivagyok idegileg! FONTOS!

Figyelt kérdés

A húgom 14 éves, kb. 1,5 éve csinálja a dolgait, mint: lop, de mindenkitől mindent, nem nézi hogy mi az, vagy hogy kell e neki, hasznát tudja e venni?! Csak tetszik neki és viszi, akkor tőlem és anyuéktól is. Már szégyenlek menni az utcán nehogy találkozzak valami ismerőssel és oda szóljon hogy milyen a húgom, stb. A szobám ajtaja zárható de a szüleimnek van kulcsa és mindig nyitva van hogy szellőzzön. :@ Hiába mondom nekik hogy ne! Úgy volt hogy a tesóm megy egy hétre kivizsgálásra, mert 4 hónapja nem volt suliban, eltűnik napokra, de haza küldték mert nem bírtak vele, úgy volt hogy ma reggel megy megint máshova 3 napra, erre most haza jött. Nem tudom áthívni miatta a barátom se, mert félek hogy ellop tőle valamit, meg úgy röhög mint VV Seherezádé (szándékosan!), állandóan kiabál, csak a feszkó van miatta. Sok ember, köztük rokonok se tartják velünk a kapcsolatot miatta. Mit tegyek? Már szörnyű itt élni!! :'( Nem tudok sehova se menni, nagyszülők nem élnek, a kereszt szüleim nem beszélnek velünk a tesóm miatt mert tőlük is lopott, a pasimhoz meg nem akarok...

17L

17L

2012. máj. 2. 12:58
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Amikor meghallom hogy megy kivizsgálásra örülök hogy kicsit nyugisabb lesz minden, de aztán kapcsolok hogy úgyse fog össze jönni. Örülök amikor eljön a péntek, mert akkor suli után megyek a barátomhoz és a hétvégét vele töltöm, mert hétköznap nem lehetünk együtt, apám kitalálta. De én ha hétköznap elmegyek akár fagyizni a barátnőimmel, és 5 után érek haza, egyből lecsesz hogy ki engedett el, minek mentem?! Tesómmal mindig jó pofizik, én meg állandóan le vagy b*szva.
2012. máj. 2. 14:10
 22/32 anonim ***** válasza:

16-os vagyok. Látom jöttek elő újabb ötletek. Én is téptem a tesóm haját, hogy lop tőlem. Nem hatotta meg. Csak óvatosabb volt és tartott max. egy kis szünetet. Szerintem nem az a jó szülői hozzáállás, hogy biztosítják arról, hogy segítenének, sőt mondják, hogy bármi van, mondd el és segítek. Ez nálatok kevés. Leültetni, mondja el, hogy mi a baj. Ha látja, hogy a szülők nem elég elszántak, ha látja, hogy gyengék, akkor nem lesz eredményes. Először támad, határokat feszeget. Ha sikerülne eltalálni a baját, közelében tapogatózni, az talán megtörné és szinte vízfolyásként ömlene belőle a panasz. Kellene egy hozzáértő, akinek ez fontos. Sajna néha a családsegítőben olyan dolgozik, aki ezért nem kap eleget és 4 óra után már megy is haza. Menjen, nem baj, de nektek nem erre van szükségetek. Ajtó bezár, kulcsot elvenni tőle, tanulni akkor is, ha kicsapják a suliból. Én tutira leülnék a lányommal és megmondom neki, hogy én akkor is embert faragok belőle, hiába jött rá a tiniroham. Kell, hogy a szülő ot legyen neki és ez biztonságot adjon neki. Nem elég a szülők részéről, ha nyugtázzák, hogy el tudja látni már magát, hagyni lehet neki önállóságot. Úgy látszik neki több kell vagy más kell.

Én a helyedben kinyomtatnám vagy ideültetném az anyukámat a gép elé, hogy ötleteket próbáltál kérni a problémádra és hogy sokan milyen okos dolgokat írtak neked és a szüleidnek erre. Tessék megfogadni ezeket a tanácsokat. Nem azért ültem le ide a gép elé, hogy másokat szivassak, hanem láttam, hogy bajban vagy és segíteni próbálok neked így, hogy nem ismerlek. Mert én is voltam ilyen helyzetben, már nem vagyok, megoldódott. Ragadjatok meg minden lehetőséget, hogy kimásszatok ebből.

2012. máj. 2. 14:19
 23/32 anonim ***** válasza:

14 éves és 4 hónapja nem volt iskolába meg iszik,cigizik,pasizik?Ezt hogy? 4 hónapos igazolatlan hiányzás után simán kirúgják vagy valami kisegítőbe utalják nem?

1,5 éve csinálja mindezt,akkor 12,5 évesen kezdte?Az hogy lopkod csak a kisebb gond akkor szerintem.Ha ennyire pörög és emellett lopkod könnyen lehet hogy drogozik és azért lop hogy eladhassa a cuccokat,erre nem gondoltak még a szüleid?

2012. máj. 2. 16:30
 24/32 anonim ***** válasza:
Lehet a drogra kell a pénz.De hogy iszik,idősebbek megveszik neki?
2012. máj. 2. 16:31
 25/32 anonim ***** válasza:
Először én leültetném egy szobába, kulcsal bezárni, egy székre lerakni, és 1-2 atyai pofont leadnék!!! Ha hisztizik hadjad! Hadd hisztizzen! Hisztizze ki magát, aztán másnap ugyan ez, és leülni vele komolyabban elbeszélgetni! Ha ez sem segít, akkor ami most hirtelen szembe jutott: Tudakoljátok meg az egyik barátnőjének a nevét, és hívjátok el magatokhoz! Hátha a barátnőjének elmondja a problémáját.
2012. máj. 2. 19:40
 26/32 A kérdező kommentje:
Nincsen legjobb barátnője, ilyen léhűtőkkel áll össze, nem tudjuk kivel van, hol és miket csinálnak?! Semmit! Csak pénteken elmegy reggel vasárnap éjjel jön. Már azt se lehet neki elhinni amit kérdez. Inni dizsiben szokott. Gondoltunk a drogra mert mondta is, meg hirtelen fogyott, sokat aludt, pörgött.
2012. máj. 2. 20:41
 27/32 anonim ***** válasza:

A húgod nevelése úgy el lett b*szva, mint annak a rendje.

Az lesz az igazán ciki, amikor a gyámhatóságtól jönnek ki hozzátok környezettanulmányt végezni (az iskola kiküldi a jegyzőnek és a szülőknek a papírt, hogy húgod sokat hiányzik).

A kulcsot mindenképp szerezd meg a szüleidtől, és ne félj akár keményebben is fellépni a húgoddal szemben, pl. amikor beb*szva jön haza, simán ruhástól vágd be a zuhany alá, akár két pofont is lesózhatsz neki.

Valami drasztikus hatás kéne érje a húgodat, amitől észhez tér. Talán a nevelőintézeti látogatás lesokkolná. Vagy egy elvonóban tett látogatás.

2012. máj. 2. 20:44
 28/32 anonim ***** válasza:

Jaa, hogy már voltak kint nálatok! Hát akkor tényleg nagyon-nagy gáz van.

Tényleg az lesz a következő lépés, jól írta v.ki, hogy elviszik a gyámhatóságiak, és vagy nevelőszülőkhöz kerül, vagy az intézetbe. Ha ez se gondolkodtatja el, akkor kakukk.

2012. máj. 2. 20:50
 29/32 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom hogy mehet eddig el egy lány ennyire fiatalon,pont most fejlődik ezért a drog meg a pia pont a legrosszabbkor kerül a szervezetébe,miközben vannak szülei akik a másik testvért-ahogy innen meg lehet ítélni-normálisnak tudták nevelni.
2012. máj. 3. 19:18
 30/32 anonim ***** válasza:
Milyen a helyzet azóta?
2013. jan. 19. 22:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!