Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Úgy érzem romokban az életem,...

Úgy érzem romokban az életem, totál kivagyok?

Figyelt kérdés
Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Tudni kell, hogy faterom úgy ahogy lehet elrontotta az egész életem. Alkoholista, játéggépezett, kb 8éves koromban eljátszotta a házunkat. Folyton nyomorba döntöt minket, többször is elváltak muteromtól, de mindig összejöttek. Anno mindig én tartottam muteromban a lelket, sokszor odaadtam neki kölcsönbe a nehezen spórolt pénzem(sokszor persze nem láttam többet). Mára ez már teljesen megváltozott, teljesen ellentetje lettem régi önmagamnak. A sok veszekedés, ordibálás (muter vs fater) azt váltotta ki belőlem, hogy teljesen megszüntettem az érzelmi kötődést muterommal, testvéremmel. Faterom pár hete költözött el tőlünk, hatalmas adóságokat hátrahagyva. Most pl volt egy veszekedés hármunk között, mivel nincs semmi pénzünk és sok a számla és miért nem adom oda a spórolt pénzem(kb hatvanezer huf). Én most erre teljesen kiakadtam, mivel ez fősulira kell, amit szeptemberben kezdek, de mégse mehetek oda 0ft-al, azt se tudom, hogy mi hogy lesz, lesz e egyáltalán szociális ösztöndíjam vagy diákmelózni tudok-e. A másik dolog, hogy tesóm megkapta az első igazi fizetését, kb 2 nap alatt elverte, vett új mobil 18k-ért, meg egy csomó kölcsönét kifizette amit butaságokra kért kölcsön, pl-2havonta új táskát vesz, ékszerek stb. Nem sokat adott haza belőle. Mondjuk muterom és tesóm abszolút nem tud normálisan bánni a pénzel, pl tesóm rávette muteromat hogy vegyen neki előfizetéses mobilt, hogy majd fizeti az ösztöndíjából--> Kb 60k-s tartozás lett belőle, muterom köttetet be új tv-t mivel, hogy a régi feketén volt, és az bnem jó mert megbbüntetnek minket, ez kb havi 6k. Egy csomó ilyen dolog volt, én mindig mondtam, hogy ne csinálják, de sose halgattak rám. Legszívesebben itthagynám az egész országot, csak itt a bukkanó, hogy van egy kafa gyógyíthatatlan betegségem(crohn), amit csak a kísérleti gyógyszer tud karbantartani, most pl. teljesen jól vagyok, de ha nem kapnám akkor valszeg fél éven belül úgy néznék ki mint egy végstádiumos rákos beteg. Dolgozni is próbálok, de szinte nem jön össze semmi, eddig csak 2 hetet tudtam dolgozni, sokszor még olyan melókat is elvállaltam, mint a libapakolás(nem egy leányálom), elvileg most is jött volna két hét nyomdai munka de lemondták. Teljesen kivagyok az egésztől, a legroszabb hogy még magányos is vagyok, mióta legjobb haverom kiutazott külföldre dolgozni az itteni fos helyzetek miatt, szinte totál depressziós vagyok, főleg az ilyen veszekedések után, szinte felvágnám az ereimet. Ha legalább lenne valamilyen diákmunka, az elvonná a figyelmemet a problémáktól, de nincs semmi. Bocsi, ha kicsit kusza voltam, de egyszerűen ki kellett írnom magamból ezeket. 20/F

2012. júl. 19. 21:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes lenne az elköltözést megfontolni, mert csak lehúz a jelenlegi környezeted.
2012. júl. 19. 21:15
 2/15 anonim ***** válasza:
Hát a költözés szerintem nem megoldható mivel nem keresel, mivel fősulira mész tudsz koleszba menni ha nem helyben van a suli és gond megoldva.
2012. júl. 19. 21:18
 3/15 A kérdező kommentje:
Igen koleszra gondoltam én is, csak az még nagyon messzi van, és nem tudom, hogy hogy bírjam ki addig.
2012. júl. 19. 21:21
 4/15 anonim ***** válasza:
Miért, mikor szeretnél fősulira menni?
2012. júl. 19. 21:25
 5/15 anonim válasza:
100%

Meglepődtem mikor az utolsó sort olvastam, hogy fiú vagy...Mert általában a fiúk nem szokták ilyen nyiltan elmondani az érzéseiket...

Az én helyzetem hasonló de én jobban állok mint te nálunk érzelmileg megy ez az én szüleim vallásosak és rengeteg pénzt beleölnek ebbe.

Én azért kezdtem el tanulni,hogy elköltözhessek itthonról. Ahogy olvastam mindjárt mehetsz fősulira kitarts mindjárt augusztus van. Ott majd találsz munkát is meg leköti a figyelmedet. Lehet , hogy most ki fogsz nevetni, de én, hogy lekössem magam könyvtárba járok elkezdtem olvasni az utóbbi időben addig sem vagyok otthon és nem kell hallgatnom anya kiabálását...

Lehet h bunkón fog hangzani, de a spórolt pénzedet ne add nekik a kolesz is rengeteg kiadással jár! Ha ki akarsz törni ebből a közegből akkor néha áldozatokkal jár és mindenképp végezd el a fősulit!!! Kitartás :) L/20

2012. júl. 19. 21:31
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan rokonod,akivel jó a kapcsolatod és segíteni tudna?

Az anyád és a testvéred meg igazán szégyellheti magát...idióták!

Te egy rendes,normális és jóravaló embernek tűnsz. Mindenképpen pályázz meg szociális ösztöndíjakat, menj kollégiumba... próbálj meg elhelyezkedni mondjuk egy Tescoban, hátha találsz árufeltöltő munkát. Tarts ki! Ha elkezdődik a főiskola,mindenképpen jobbra fordul a helyzet!

2012. júl. 19. 21:34
 7/15 anonim ***** válasza:
Pontosan milyen messze van az a kolesz?Mármit időre célzok.Ha szeptember akkor addig még tarts ki.Addig esetleg valami rokonhoz nem mehetnél?Az jó lenne.Ott is lakhatnál addig nála,vagy ha nem is mindig,de akkor is megbeszélhetnéd vele hogy kikészülsz,és kéred a sgítségét és akkor egy héten egy vagy 2 napot hátha ott lehetsz.vagy minden második héten vagy valami.a koleszon kívül az a legjobb megoldás.Főleg ha egy városba lakik veletek.SZerintem ezt próbáld meg.Vagy ha nem rokon,akkor eg ybarát.Tudom,mondtad hogy a legjobb haverod kiment,de akkor menj el egy másihoz,akivel úgy elvagy.Hirtelen ezek jutnak eszembe.
2012. júl. 19. 21:43
 8/15 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok:ne addig beszéljétek meg hogy kikészülj,hanem hogy szükséged van segítségre,mert kikészülsz.elírtam
2012. júl. 19. 21:47
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Menj le a Balatonra és vállalj valami munkát, palacsintasütést, vagy akármit, ilyenkor van szállás is, és jó lehet a hangulat is.
2012. júl. 19. 21:48
 10/15 anonim ***** válasza:
72%

Te szegény nem is értem hogy lehet anyukádnak egy ilyen normális jóravaló fia azok után amit leirtál,meg sem érdemel téged minnél hamarabb menekülj!!!Az a balcsis dolog nem lenne rossz szerintem se lennének uj barátok is meg ilyenek és valahogy kibirnád a suliig.De ha nem sikerül tarts ki valahogy A VILÁGNAK SZÜKSÉGE VAN RÁD!!!

26L.

2012. júl. 19. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!