Mit csinalnatok a helyemben? Nagyon kivagyok :/ ( lentebb)
És ofőd honnan tudja, h TÉNYLEG nem vagy beteg? Mert vki látott? Ugyan már, ma bekajálsz rosszul létig, holnapot ágyban töltöd, aztán ha jön a gyámhatóság, akkor kitaláltok vmit. Mellesleg mondhatod, h fájt a fejed, hánytál, ment a hasad, stb.
2012. márc. 15. 17:15
Ne nézd ennyire drasztikusan,bár lehet ez most nem nyugtat meg.Egyedül mentem ki hasonló területre,senkit nem ismertem,nem tudtam beszélni,stb.Eleinte csak az első boltig mertem elmenni,konzerveken meg ilyen hülyeségeken éltem:)És szépen lassan rám ragadt a nyelv,mert rá voltam kényszerülve.Nekem is hihetetlennek tűnt először,nem is értem hogy történt:)Az a lényeg,hogy megtanultam németül,suliban csak angolt tanultam,és azóta is szeretem ezt a nyelvet,pedig nagyon utáltam.Azt a beszédstílust vettem át,lehet hogy nyelvtanilag nem volt helyes amit mondtam,de mindenkivel tudtam kommunikálni:)Csak a kezdet nehéz,ne félj ettől.Biztos lesz a suliban,aki kíváncsi rád,és beszélgetni akar,stb.Nem hiszem,hogy mindenki barátságtalan lenne..próbáld meg,neked is jó lenne ha megtanulnád a nyelvet.
2012. márc. 15. 17:18
Elhiszem hogy nagyon rosszul erzed magad,es utalsz mindent,de erot kell venned magadon.Szembe kell nezned a problemaiddal,igy magadnak es a szuleidnek is segitesz,a gyamhatosag nem jatek.Elobb utobb megtorik a jeg a suliban,egy mar osszeszokot tarsasagba nehez beleilleszkedni,de toled is nagyon sok fugg.Minnel pozitivabban allsz a dolgok ele annal konnyebb lesz.Fel a fejjel!Most biztos azt gondolod hogy konnyu beszelni,de vegyel erot magadon,minden jo lesz.
2012. márc. 15. 17:21
3 napot igazolhat a szülő, utána elmész orvoshoz és kiíratod magad pár napra fej, torok vagy valamilyen fájással.
2012. márc. 15. 17:22
Vannak olyan problémák, amelyek csak akkor tűnnek annak, ha előttük állsz, utólag már holt jelentéktelenek. Szerintem ez is az! Először is nyugi, ne parázz!!!!!!!!!! :) Én bemennék a suliba, ahogy az ofő mondta, mert nem jó ám szerintem egy tanárral ujjat húzni, a végén még elkezd rád pikkelni vagy vmi, kinek kell ez, szerintem Neked nem! Egy hét nem hosszú idő, gyorsan eltelik. Ok, nem lesz valószínűleg a legvidámabb számodra egyedül, de túl fogod élni... Másik lehetőség: van olyan betegség (pl.: fogfájás, vagy mit tudom én.), ami nem látszik kívülről láthattak attól Téged még a városban, különben is ki tudja, hogy hova mentetek Őszíntén szólva én nem tudom, hogy ez Németországban hogy megy, de nekem a gyámügyös dolog egy kicsit csak légbőlkapott fenyegetőzésnek tűnik. Szerintem amiatt nem küldik rátok a gyámhatóságot, mert nem mentél be 5 napja a suliba (és még 5 napig nem is fogsz). A lényeg: nyugi, nincs semmi baj!!! :) Kint vagy Németországban, ami egy tök szupi hely és még a nyelvet is gyakorlod.
2012. márc. 15. 17:23
Én is Németországban élek, mindenképpen menj holnap iskolába, mert itt igen komolyan veszik az ilyeneket, adott esetben kirugnak az iskolából, a szüleidet meg megbüntetik.
Ilyen esetben CSAK orvosi igazolást fogadnak el, de ott egyetlen orvos sem kockáztatja, hogy hamis igazolást adjon, mert az osztályfönöknek jogában áll másik orvostól kérni ellenörzö vizsgálatot.
A másik osztályban nem lesz semmi bajod, senki nem fog bántani, söt a legtöbben inkább segiteni akarnak.
Nyugodtan menj, hidd el, a végén rájössz, hogy feleslegesen idegeskedtél elöre.
2012. márc. 15. 17:26
7/19 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat,aranyosak vagytok!:) Mar 5 honapja elek itt van egy nagyon edi baratnom,csak most o praktikumon van es nem a suliban:/ sulibol mar mindenkit ismerek a 8/b es a 8f (mi osztalyunk)on kivul a tobbi ember kepmutato nem szeretem oket,pedig en baratkozos tipus vagyok. Eleinte veluk vtam,de kiismertem oket..:S tudom hogy bekene mennem,de nekem regen voltak problemaim ami miatt 1 evig nem jartam suliba,es nem szeretnem ha elojonne megint:/// a gyamhatosag akkor nem komoly? Nagyon remelem mert nem akarom hogy intezet vagy vmi legyen :S Tehat holnap hogy csinaljam? :/
8/19 A kérdező kommentje:
Utolso* hat akkor lehet nem is kellett volna kijonnom :S
Ugyan már, ne a rossz dolgokra koncentrálj! Honnan tudod, hogy nem fog senki sem beszélgetni veled? De ha így is lesz, csatlakozz a tanárhoz, őt kérdezgetsd valamiről, aztán számolj be valakinek arról, hogy miről beszélgettetek a tanárral, hogy milyen jó fej, ilyesmi.
Vagy kérdezz a többiektől akármit, csak ne legyél kuka. Kérdezd meg őket, hogy nekik milyen volt ez a Praktikum.
2012. márc. 15. 17:37
MINDENKÈPPEN menj be holnaptól.
Németországban komolyan veszik az ilyeneket, nem úgy, mint MO-on. Föként ha korábban is volt ilyen gond veled, akkor ne kockáztass.
Egyébként itt a szülö nem mindig igazolhatja a hiányzást, praktikum alatt, szünet elötti és utána napokok CSAK orvosi igazolást fogadnak el.(Éppen azért, hogy ne lehessen igy lógni.)
Egyébként a legtöbb esetben ha kénytelen vagy a nemszeretem emberek között lenni, akkor rájössz, hogy nem is annyira vészes.
2012. márc. 15. 18:14
Kapcsolódó kérdések: