A párom családjában szokás a teljes név átadása, ám én evvel nem értek egyet. Ti mit csinálnátok?
Tegyük fel, hogy a neve Kovács Béla, bár nem ez, de nem is egy nagyon szép férfi név. A párom dédnagyapjától kezdve a fiú örökli ezt a nevet és ezek szerint ha nekünk is fiúnk lesz, kénytelenek vagyunk ezt a nevet adni neki is. Engem alapból dühít, hogy a fiamnak ugyanaz lesz a neve mint a férjemnek, szerintem tök idétlen, de hát egyedül mégsem lázadhatok.
A párom is ragaszkodik hozzá, bele kéne törődnöm. Nálatok nincs ilyen helyzet?
Nekem ez a név átadás nagyon nem tetszik és a lányomnak nem is adtam a saját nevem amit persze anyámtól örököltem.
Ha lesz fiúnk akkor ő se az apja nevét kapja majd.
Nálunk a párom akarta, én nem. És nem is lett az a neve.
Köss kompromisszumot, hogy második névnek megkaphatja a keresztnevét. Az úgyis csak a hivatalos papírokon szerepelne. Én is ezt mondtam, és most mégis egy keresztnévvel van anyakönyvezve a fiunk, azzal, amit KÖZÖSEN választottunk.
Nálunk a Júlia név van örökítve, olyan 6-7 családtagnak volt a neve. A jelenlegi generációból most hárman vagyunk együtt Júliák s eléggé idegesítő.
Szép, oké de suliban a Rómeómat kereték rajtam most meg középsuliban azt a szemet dalt kapom meg mindig.
Miért nem lehet a babához illő nevet adni ami szépen cseng a vezetéknévvel, korhoz illő s melegséggel gondolnak rá a szülei nem pedig egy makacs, csak azért is ragaszkodás? Miért hiszik, hogy ha bekiabálnak egy szobába, hogy Béla! akkor poén, hogy 5en visszazolnak: Mi van? szerintem nem az s ez tapasztalat.
Az exem volt ezzel megbolondulva pedig olyan tucat semmilyen neve volt, kapásból 5 szebb keresztnevet tudtam neki felsorolni ami illett a vezetéknevéhez. Tiszta dilis volt a családja, szét is mentünk hálistennek, igaz, nem ezek miatt.
Mi lenne, ha a fiatoknak esetleg 2 keresztnevet adnátok? A példa szerint lehetne mondjuk Kovács Béla Dániel, vagy Kovács Béla András... érted... így enyhítenéd ezt az erőszakos névöröklést :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!