Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék a szüleimmel?...

Mit tehetnék a szüleimmel? (fontos nagyon)

Figyelt kérdés
Szeretném a tanácsotokat kérni,hogy mit tegyek,mert úgy érzem nem bírom tovább.27éves anya vagyok és van párom.Lassan 1hónapja lakom a szüleimnél a gyerekemmel,mert úgy volt megbeszélve(szülőkkel)addig maradhatunk míg rendbe nem jön az életünk.Sajnos Borsod megyéből jöttünk fel Budapestre mert annyira nem volt munkalehetőség a páromnak,hogy rossz körülmények között laktunk.Tudtam jól,hogy ha feljutok a szüleimhez gondok lesznek nagyon.És a megérzésem igazat mondott.Párommal nagy ritkán tudunk találkozni,mert ő más kerületben lakik.Mint kiderült a szüleim nem nézik jó szemmel ha feljön hozzánk.Szüleim mindig kibeszélnek,de úgy,hogy közben én hallom.Tesómnak van barátnője anyám azt mondta a tesóm barátnőjének,hogy ő nem zavar csak az unokája.Ilyet,hogy mondhat egy nagymama?2évig laktunk Borsod megyében ezalatt a szüleim csak egyszer látták az unokájukat.Mert minden másra van pénzük,de arra,hogy lejöttek volna arra nem volt.Most,hogy itt lakunk,már minden rossz.Anyám nem fogja fel,hogy szeretem a párom,de ő egyedül állóként kezel és,hogy kérjek a páromtól tartásdíjat.Most hétvégén megbeszéltük a párommal,hogy elmegyünk valahova 3ban,mert a szülinapja lesz és 40dik.De anyám már szervezkedik,hogy mamámékhoz mennyünk 3napra.Most mit tegyek?Folyamatosan azt kell csinálnom amit ők akarnak.Ja és közölte anyám ha párommal összeakarok költözni szól a gyámügynek,hogy vegye el tölünk a gyereket.Párommal akarok élni nyugodt körülmények között és ezért is költöztünk anno ilyen messzire.Segítsetek,hogy mit tegyek!

2012. júl. 19. 10:27
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Páromat akarom választani.De a mamám is csak örületbe kerget.Ma felhívott,hogy csúsztassam el a párommal szervezett hétvégét.De én nem akarom.Mindenki tudott róla,hogy tervünk lesz a hétvégére a születésnapja miatt.De mintha mindenki süket lenne.
2012. júl. 19. 11:15
 22/26 anonim ***** válasza:
Kezdem azt hinni vicc a kérdés. 27 éves anya vagy. Ha nem akarsz elmenni valahova megmondod,hogy NEM MEGYEK. A 12 éves unokaöcsém és meg tudja mondani a mamának, hogy nem megy nyaralni hozzá. Vagy elmész pár órára és lelépsz.
2012. júl. 19. 11:27
 23/26 anonim ***** válasza:
Még mindig nem tudjuk mennyi idős a gyerek,van-e munkád?Párodnak gondolom van munkája.Bölcsibe,oviba tudod-e adni a kicsit.Ha a válasz igen,akkor sipirc albérletbe és minden meg van oldva.Ha nem tudtok albérletbe menni,akkor köteles vagy hallgatni és tűrni,mert nincs más lehetőséged!És a családi pótlék és a gyes szart se ér,előfordulhat,hogy tényleg nem futja belőle csokira.
2012. júl. 19. 12:59
 24/26 anonim ***** válasza:

Mi a bajuk a pároddal?

Ugyan én még itthon lakok, velem is hasonló dolog van, hogy ki nem állhatják a barátom. Szegénynek annyi a "bűne" h nehezen talál munkahelyet. Egyébként a legtisztességesebb ember aki ismerek, nem iszik, nem dohányzik, és az életénél is jobban szeret. Lelki beteg voltam az itthoni helyzet miatt és ő segített feldolgozni.

Most h megerősödtem, megmondtam nekik, hogy egy ronda szót nem akarok meghallani róla, mert nem érdekel a véleményük, tartsák magukba, és mérgezze őket.

Látták, hogy komolyan gondolom, hogy határozottan kiállok mellette, azóta nem került szóba.

Ne hagyd magad, oké, hogy náluk laksz, de nem jogosítja fel őket, hogy másokat ócsároljanak. Lehet nem szeretni, de ne mondogassák.

És lehet h már felnőtt vagy, de nekik ilyenkor is gondoskodnia, és segítenie kellene a gyermeküket, aki nem így gondolja, az nem szülő, és nem értem miért vállalt gyereket.

2012. júl. 19. 13:07
 25/26 anonim ***** válasza:

Magam 21 évével mondhatom,hogy Te még tuti nem nőttél fel.Vicc az egész,ezért elvenné a gyámügy a gyereket mert a szülők próbálnak boldogulni?Majd 30 évesen attól,hogy visszaköltöztél nem lehet szabad perced,szabad döntésed?Nem 17 vagy már hanem egy tízessel több!

Közöld a kedves nagyiékkal,hogy köszönöd,hogy ott lehettek de azért van mindennek normális határa!Attól mert ott húzzátok meg magatokat ne kezeljen újra kislányként,hisz ott egy unoka is...Attól ,hogy más kerületben dolgozik a párod minek is munkásszálló? + pénz kidobás...azt vagy tetszik anyucinak ,hogy EGY családot alkottok vagy nem.Bár még mindig nem értem ,hogy így hogy lehettek igaziból egy család.

2012. júl. 19. 15:09
 26/26 anonim ***** válasza:
Egy ismerősöm csepelen bérel egy házrészt kerttel 30.000-ért (+rezsi persze), legalább 100 m2. Lehet olcsó albérletet is találni csak keresni kell.
2012. júl. 19. 16:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!