Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amikor valaki azt mondja,...

Amikor valaki azt mondja, hogy tizen-huszon éve szerelmesek egymásba a párjával, egyesek miért vágják rá automatikusan, hogy ez hazugság?

Figyelt kérdés

Ennyire kiégtek, ennyire csak ennyire a rosszat látják mindenben? Vagy mi bajuk van? Mert az, hogy valaki saját maga nem tapasztalta meg, az egy dolog. De ebből miért következik az, hogy akinek másképp alakult az élete, az csak és kizárólag hazug lehet?

Ha valaki nem hisz a tartós szerelemben, az az ő baja. De aki nem csak hisz benne, hanem át is éli, azt tényleg annyira irigyelni kell, hogy hazugnak nevezzék a saját boldogságáért? Igaz, az könnyebb mint tenni a saját boldogságunkért.

2012. júl. 18. 15:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%

1. Még nem tapasztaltak ilyet, ezért nem tudják elhinni, hogy igaz lehet.

2. Nem elégedettek a saját kapcsolatukkal, de ezt maguknak sem merik bevallani, ezért inkább a másikét szólják le (mert senki nem lehet náluk boldogabb ugye...).

2012. júl. 18. 15:53
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert nem csak egyféle módon lehet értelmezni a szerelmet. Van akinek a szerelem az első néhány hónapban meglévő szenvedélyt jelenti és ami később van az csak nagyon mély szeretet, viszont van akinek az első néhány hónapban lévő rózsaszín köd "csak szenvedély" és az utána kialakuló mély érzéseket tekintik szerelemnek. Úgyhogy ha valaki azt mondja, hogy tizen-huszon akárhány éve szerelmesek egymásba a párjával annak valószínűleg a szerelmet a nagyon mély szeretet, kötődés jelenti. Akik szerint ez meg hazugság azoknak a fellángolás jelenti a szerelmet azért mondják ezt. Szerintem.
2012. júl. 18. 15:55
 3/11 anonim ***** válasza:
92%
Egyszerűen annyi, hogy mindenki mást nevez szerelemnek. Valaki szerint átalakul szeretetté egy hosszú kapcsolatban. Másnak meg az az álláspontja, hogy az még igenis szerelem, függetlenül attól, hogy már nem olyan lángoló, rózsaszín, felhőtlen és vak. Én az ilyet "érett szerelem"-nek nevezem. Nem az első egy-két év butus, vaksi szerelme, de nem is szeretet, több annál. Mondom, csak az elnevezés más. Nomeg a tapasztalat - illetve sokszor annak hiánya: sokan meg sem tapasztalják soha az érzés,t, hogy milyen összetartozni valakivel. Milyen az élet akkor, ha nem bánjuk, hogy a párunkra vagyunk utalva, ha bízunk és bíznak bennünk, ha nem bántanak, hanem mellettünk állnak. Aki ezt nem tapasztalta meg 25 év után, az könnyen hiheti, hogy nem is létező dolog.
2012. júl. 18. 15:57
 4/11 anonim ***** válasza:
71%

Pontosan úgy van a dolog,ahogy az utolsó két válaszoló írta.Rengeteg dolog van olyan az életben,ami nézet kérdése.:) és neked sem kellene rosszindulatúnak tekintened az olyan embereket,akik különböző nézeteket vallanak a szerelemről.Egyáltalán nem biztos,hogy az ilyen emberek nem voltak szerelmesek és nem tapasztalták meg a mély szeretetet,vagy éppen a boldogságot.

Az,hogy a hosszú szerelemről valaki így vélekedik,hogy az egy hazugság.. attól még senkit nem neveznek hazugnak,hiszen akkor is lehet másban igazat mondani,főleg úgy,hogy még az igazság is nézetek kérdése.. na mindegy,a lényeg,hogy nem kell rögtön beleállni minden emberbe,aki csak úgy hasraütésszerűen mond valamit.

2012. júl. 18. 16:12
 5/11 A kérdező kommentje:
#4: Csak bosszant, hogy ha én elhiszem, hogy vannak párok, akik hosszú évek évtizedek óta szerelmesek egymásba, akkor ők hazudnak, én meg biztos egy naiv, hiszékeny buta tapasztalatlan kislány vagyok, mert hiszek az ilyen nyilvánvaló hazugságoknak, amit csak azért mondanak, mert maguknak sem merik bevallani, hogy már rég nem szerelmesek. Érvelhetek én a más nézettel, vagy hogy azért mert ő nem tapasztalta meg, még nem neki van igaza, újra megkapom, hogy hülye vagyok. Ami nem zavarna különösebben. Az zavar, hogy esetleg mással sikerül elhitetnie, hogy hazugság és mese az egész. :( Elég csak egy ember meggyőzniük, hogy az ellaposodott kiégett kapcsolat normális, és máris ott van két ember, akik nem tesznek semmit a kapcsolat helyrehozásáért, mert a boldog szerelem csak mese. Nem tudom miért, de engem ez zavar! :(
2012. júl. 18. 16:21
 6/11 anonim ***** válasza:
65%
Mert ma már ez nem megszokott. Ma már ha egy kapcsolat ha pár évet megél, akkor már igen tartósnak számít. Régebben jobban megbecsülték az emberek egymást.
2012. júl. 18. 16:37
 7/11 anonim ***** válasza:
78%

egyetértek veled kérdező! és szerintem ez szörnyü! szüleim 26 éve SZERELMESEK egymásba...néha mint a tinik, csokoloznak, ölelkeznek stb....és annyira aranyosak...Llátszik rajtuk, hogy szerelmesek...és jönnek ezzel az x év után csak mély szeretet dumával, és én nézek nagyokat, hogy ne már...ez így tök béna...igenis van halálig tartó szerelem....

23L

2012. júl. 18. 16:46
 8/11 anonim ***** válasza:
35%

kérdező képzeld el hogy van egy alma,beleharapsz te és én is.Te azt mondod érett én azt mondom zöld,akkor melyikünk hazudik?Ugynarról az almáról van szó mégis másképp érezzük milyen.

Az én érzéseim szerint örök szerelem nincs,mert az én tapasztalatom alapján a kezdeti szerelem átváltozik mély szeretetté,egy másfajta szerelemmé amely egy életen át tarthat.Tehát ha nekem azt mondja valaki hogy 80évesen 50év házasság után is szerelmes azt nem hiszem el,csak azért mert nekem mást jelent a szerelem mint annak a 80éves embernek.

2012. júl. 18. 17:02
 9/11 A kérdező kommentje:
#8: Az alma példán maradva: egyikünk sem hazudik. Épp erről beszélek. Ha x nem hiszi el, hogy létezik örök szerelem, vagy nem tapasztalja meg, az egy dolog. De ezért a másikat hazugnak nevezni... Pont olyan mint téged hazugnak nevezni azért, mert nekem ízlik az alma, neked meg nem.
2012. júl. 18. 17:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Attól hogy én azt mondom szerintem ilyen nincs,az nem jelenti azt hogy a másik fél hazudik,vagy hazug.Van külömbség a hogy szerintem ilyen nincs,és te hazudsz között.
2012. júl. 18. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!