Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Előzzem meg a bajt és mondjam...

Előzzem meg a bajt és mondjam el a szüleimnek vagy hallgassak erről?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok,szombaton ballagtam el 8.-ból.

2 napja volt egy osztálytársamnál házibuli,ahová engem is elhívott.Mondtam,hogy nem hiszem,hogy elengednek és kitaláltunk közösen egy fedősztorit,mert mondta,hogy szeretné,ha ott lennék én is,elvégre sok gimis lesz és közöttük a jövőbeli osztálytársaink(a gimiben is osztálytársak leszünk),én is megismerhetném őket.

Azt mondtam,hogy a legjobb barátnőmnél alszom.El is mentem hozzájuk,ott viszont azt mondtam,hogy nem alhatok ott,csak estig maradhatok és utána elmentem a srácék házához,mert mondta,hogy a buli után alhatok náluk és majd délután hazamegyek.

A buli elején még tök jól éreztem magam,utána rosszul lettem és kicsit kiütöttem magam,ahogy emlékszem.A srác felvitt a szobájába,mert mondta,hogy már nagyon rosszul néztem ki és ott maradt velem végig,de ezekre már nem annyira emlékszem(pedig alig ittam).

Eddig semmi baj nem is volt,de most elkezdték páran feltölteni facebookra az ott készült képeket és nem akarom,hogy a szüleim megtudják,hogy én is ott voltam.Ha nem látják meg a képeket,attól még elmondhatja nekik bárki és abból botrány lenne.

Nem bántam meg,hogy elmentem a buliba,mert örültem,hogy a srác engem is meghívott(ő a menőkhöz tartozik,én pedig átlagos vagyok,de az utóbbi egy évben nagyon jóban lettünk,de még sosem hívott el sehová,inkább kettesben értettük meg jól egymást,amikor nem voltak ott a tapló haverjai vagy az én barátnőim meg bele is szerettem egy kicsit),de nem lenne jó emiatt összevesznem a szüleimmel.

Ők elég szigorúak és vallásosak,a fiút sem szereti és már így is volt egy kis feszültség közöttünk,mert pár napja veszekedtünk.

Mit csináljak?

2012. jún. 20. 22:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
64%
Ha ilyen nagylány vagy részegre inni magad és hazudni, akkor legyél nagylány a felelősségvállaláshoz is. Ennyi.
2012. jún. 20. 22:15
 2/15 anonim ***** válasza:
94%

Mondd el, hogy hazudtál, nagyon sajnálod, és kész.

Kapsz egy egész nyaras büntit kb, és az is lehet, hogy elveszíted a szüleid bizalmát, de én inkább ezeket választanám, mint a rettegést, meg a lelkiismeret furdalást.

3/15 anonim ***** válasza:
74%

Sz@rban vagy, de ezt te is tudod.

Én elmondanám nekik, mert tuti megtudják előbb vagy utóbb. Két apai pofonra meg jó pár hét szobafogságra számíthatsz egy adag fejmosással. Mondd el, hogy megbántad és sajnálod és felelőtlen voltál és soha többé.

Menj el nőgyógyászhoz is.

4/15 anonim ***** válasza:
86%
mindegy mit teszel balhé lesz, talán egy picit javítana a helyzeten ha te mondanád el. nem lesz egy rózsás menet, dehát ezek a tinikor csatái
2012. jún. 20. 22:17
 5/15 anonim ***** válasza:
93%
Őszintén mondd el, mi történt. Egy hazugság ebben a sztoriban bőven elég. + gondolj bele: annak milyen következményei lehetnek, ha másoktól tudják meg a szüleid. Ez is a felnőttség felé vezető út része: a tetteink következményeiért vállalni kell a felelősséget!
2012. jún. 20. 22:19
 6/15 anonim ***** válasza:
63%
imádkozz
2012. jún. 20. 22:29
 7/15 zokniszörny ***** válasza:
73%

Hát ezt jól elbaltáztad. Akármilyen ordenáré baromságnak tűnik a gondolat, a szülők többnyire nem azért tiltják a gyereküket valamitől, mert irtó gonoszak és értetlenek. Hanem azért, mert féltenek, aggódnak érted, szeretnének megóvni a rossztól, és a többi.

Igazából én mindig azt mondom, hogy az ember igenis csináljon hülyeséget, mert abból tanul. A másik, amit mindig mondok, hogy az ember akkor hazudik, ha tudja, hogy éppen sz*rban tapicsgál. Nagyon cink helyzetben vagy, és nincsenek számodra jó megoldások. A legbecsületesebb útja, hogy bevallod, hogy mi történt, és nem számítasz könyörületre. Vagy reménykedsz, hogy senki sem fog bemószerolni a képek alapján. De ha kiderül, annál rosszabb.

2012. jún. 20. 22:48
 8/15 ava87 ***** válasza:
Jobban jársz, ha tőled tudják meg, mintha mástól. Meg persze nyilván rosszabbul jársz, ha elmondod, mintha nem szólsz, és nem derül ki, de az ilyen dolgok már csak olyanok, hogy ki szoktak derülni. Meg amúgy is, nincs annál rosszabb, mint amikor titkolsz valamit, és folyamatosan attól félsz, hogy kiderül. Ennél még a büntetés meg a leszidás is könnyebben elviselhető.
2012. jún. 20. 23:26
 9/15 anonim ***** válasza:
Inkább mondd el nekik mert az sokkal rosszabb lenne ha mástól tudnák meg.Így legalább látni fogják hogy megbántad amit tettél
2012. jún. 21. 00:23
 10/15 anonim ***** válasza:
Mond el a szűleidnek...de nődokihoz se ártana elmenni ha ki voltál ütve és nem emlékszel sok dologra az talán nem véletlen....
2012. jún. 21. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!