Meleg kérdés! Egy fiú, ha betölti a 18-at, odaköltözhet a 26 éves barátjához attól függetlenül, hogy a szülei (főleg az apja) nem engedik és hallani sem akarnak a homoszexualitásról?
Ha betöltötted a 18-at, akkor attól kezdve nagykorú vagy, és ott laksz, ahol akarsz. Ha apádnak nem tetszik, és balhézik, akkor kihivhatod a rendörséget és megbüntetik.
Viszont ha elköltözöl, akkor attól kezdve nem köteles neked semmit fizetni, sem eltartani, sem taníttatni. Ha van elég jövedelmed ahhoz, hogy megélj belöle, akkor költözhetesz, ha nincs, akkor nincs értelme.
Attól,hogy betöltöd a 18-at,semmi sem változik.Egy fedél alatt éltek,nincs önálló kereseted,szóval hiába jössz az személyi szabadság korlátozása dologgal,szerinted mit tehet ez ellen bárki is?
Sajnos szomorú dolog,hogy nem fogad el Téged olyannak,amilyen vagy. De nyilván valamennyire az ő részét is meg lehet érteni... lázadozással nem fogsz elérni nála semmit,csak jobban elmérgesíted a helyzeted. Úgyhogy azt tanácsolom,ezzel a költözés-dologgal,ameddig lehet,várj. Próbálj meg segítséget kérni rokonoktól...ő az édesapád,akárhonnan nézzük. Nem vagy önálló, az ő házában élsz, innentől hiába "ugrálsz",sajnos magad alatt vágod a fát vele. Szerintem várj... találkozz titokban a kedveseddel,keress munkát,amiből eltarthatod magad,és csak utána költözz. Legyél türelmes,bármennyire is nehéz a helyzet.A barátod biztos támogat mindenben.De ne harcolj,azzal magadnak ártasz csak...és ne tekints ellenségként az édesapádra,bármennyire is rossz most nálatok a helyzet. Édesanyáddal mi van?
Anyu nem mer apámnak ellent mondani, de szerintem nem is akar, ő sem nagyon fogadja el, hogy én más vagyok.
Amúgy pénzügyileg szerintem rendben lennénk, mivel barátomnak nincsenek anyagi gondjai, sőt, ő bíztat, hogy jövőre jelentkezzek egyetemre, tudja finanszírozni.
Az összeköltözés oké, de az is csak akkor, ha te is dolgozol. De ezzel nagyon vigyázz, hogy eltart, és még a sulidat is fizeti.
Mióta ismered?
22:31!
Az előtted lévő egy korábbi válaszra reagált, amit töröltek, mivel az oldal moderálási alapelveibe ütközött.
22:34!
Nem "homokos", hanem meleg vagy homoszexuális. Köszi!
Egyébként ha esetleg párommal lesz gyerekünk (örökbefogadott), nem fog zavarni egyáltalán, ha esetleg ő is meleg. Tudod, belénk legalább szorult annyi tolerancia, hogy nem gyűlölködünk olyanért, amelyről valaki nem tehet és nem árt vele senkinek.
22:46!
Ez épp nem gyűlölködés, viszont abban a válaszodban, amit kimoderáltak volt némi rosszindulat, valljuk be őszintén. Egyébként megválaszoltam a kérdésed, ha a gyerekem is meleg lenne, gond nélkül elfogadnám, nem keseríteném meg úgy az életét, mint az enyémet az apám.
A kérdésemre is jöhetne még néhány válasz, mert nem igazán tudom, hogy mit tegyek. Félek attól is, hogy barátom elhagy, ha sokáig húzom az időt, mivel csak titokban találkozhatunk jelenleg. De ha elhagy, azt én nem élem túl, komolyan mondom. :(((
ha igazán szeret, kitart melletted a nehézségek ellenére is.
költözz hozzá, de igyekezz azért saját egzisztenciát is kialakítani, ne alapozz mindent az ő jóindulatára és pénzére.
első komoly barátod?
igen, felnőtt vagy, jogod van oda költözni ahová csak szeretnél
Viszont ezt a barátod általi eltartást azért gondold át. Később még visszafelé sülhet el a dolog, pl.: már egyetemre jársz és szakítotok, és esetleg apud már látni se akar, nem lesz hol laknod, nem lesz munkád, és a sulira se lesz pénzed, ez azért veszélyes dolog.
Szerintem először a szülőket kéne puhítgatni. Esetleg a barátod szülei megpróbálhatnának beszélni velük vagy valami.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!