Meleg kérdés! Egy fiú, ha betölti a 18-at, odaköltözhet a 26 éves barátjához attól függetlenül, hogy a szülei (főleg az apja) nem engedik és hallani sem akarnak a homoszexualitásról?
ne legyél kitartott.
egyenlő félként lépj be egy ilyen összeköltözésbe,akkor is ha nyunyó vagy.
Először is egy viccel kezdtem volna, de látva egy előző válaszolónak szóló reagálásodat, ezért inkább nem mondom, hátha megsértődnél (szvsz nagyon sértődékeny vagy, nekem is vannak meleg ismerőseim, de nem rugózik egyik sem, hogy milyen szót használnak rájuk, mert lehet a szlenget is kedvesen, a PC-t is sértően használni). Úgyhogy a mondanivalóját inkább leírom:
Szóval nagyon nem jó megoldás eltartottá válnod. Mert:
1. Baromi kockázatos. Odaköltözöl a barátodhoz, akit csak tavaly nyár óta ismersz, és fizeti az egyetemedet, de mi van ha 1 év múlva szakítotok? Akkor majd visszakönyörgöd magad szüleidhez?
2. Ha nem is szakítotok, ha később rádöbbensz, mégsem ő az igazi, akkor ott a dilemma, hogy lelépj, de nincs hová, vagy vágj továbbra is jó képet hozzá. Szóval így gyakorlatilag személyes k-vá válhatsz.
3. Eleve egy nem egyenlő együttélés, amibe belépni készülsz. Nem mert idősebb nálad, hanem mert ő tartana el. Minek sieted el, hiszen attól még összejárhattok évekig, mielőtt összeköltöznétek, mire lesz már neked egy szakmád, addigra már egyenlő felek lehettek.
4. Ahelyett hogy szépen lassan elfogadtatnád magadat apáddal, inkább elmenekülsz előle. Ez sem jó. Egy meleg ismerősömnek elképesztően mélykonzervatív, falusi szülei vannak, de még ő is el tudta idővel érni, hogy legalább beletörődjenek, és persze fizetik a srác tanulmányait, pedig tudják jól, hogy melegbárokba is eljár.
Még gondolkodom, mi legyen, köszönöm a hasznos válaszokat, jöhetnek még nyugodtan!
Valaki kérdezte, hogy első barátom-e, igen, nekem még nem volt más és úgy érzem, hogy vele szeretném leélni az életem. És valóban jó állása, egzisztenciája van (saját ház úszómedencével, 2 autó stb.) továbbá még a szülei is segítik, ezért is mondta, hogy nem jelentene gondot számára, ha odaköltöznék. Nem félek attól, hogy eltartott leszek, csak néhány évről lenne szó, utána én is dolgoznék. Mert barátom már olyasvalakire vágyna, aki minden reggel mellette ébredne. És ez csak úgy lehetséges, ha odaköltözöm.
Szüleimmel sem szeretnék összeveszni, de apámmal nem lehet szót érteni. Itthon már sokszor a sírógörcs kerülget, apám mindennek elmond és jön a szokásos szöveggel, hogy amíg az ő kenyerét eszem, addig tartózkodni fogok a "perverzióimtól", ahogy ő mondja. 18 éves vagyok és nézi a számítógépemet is. Múltkor is látta a keresési előzményekben, hogy a melegséggel kapcsolatban keresgéltem a neten, és ilyennel zsarol, hogyha mégegy ilyet meglát a gépen elveszi a gépemet és nem netezhetek. Szerintetek ez normális?? Felnőtt korú vagyok...
Hát valamit lépni kéne.
Vagy csak simán mondj ellent neki, menjél találkozzál barátoddal.
A legrosszabb amit tehet, hogy kirak és akkor végül is ugyanott vagy...
Böngészési előzmények:
Azon kívül, hogy bármikor törölheted az elmúlt 1-2-4 óra előzményeit, a legtöbb böngészőben van privát böngészésre is lehetőség, pl. Firefoxban Eszközök->Privát böngészés indítása, ha ott böngészel nem is jegyzi meg az előzményeket.
Eltartott nyilván azon időszakban leszel, amíg még nincs munkád, de éppen ez a kockázat, mivel ha mégsem alakulnak úgy a dolgok, akkor elég nagy szívás lesz visszakönyörögni magad. Egyébként egy városban élsz te és a barátod, egyetemre is ugyanabba a városba készülsz, ahol most laksz?
Nem ugyanabban a városban lakom, ahová egyetemre készülök, kb. 30 km-re onnan, szóval be tudok járni. De párom azt is mondta, hogy az egyik kocsijával nyugodtan eljárhatok minden nap suliba.
Itthon ma is nagyon feszült a hangulat, szüleim azt hiszik, hogy a párom "fertőzött meg" a melegséggel. Egyre inkább úgy érzem, el kell innen mennem. :(
Jajj de kis édes vagy:)) Ha úgy érzel akkor menj el a pasidhoz:) Látni, hogy nagyon szereted akkor na habozz, élvezd ki az életet. Még ha most meg is romlik a kapcsolatod a szüleiddel még később javulhat.
Jah és ne hallgass arra aki azt mondta, hogy kitartott vagy:)) Hisz szeret az pedig, hogy vele élsz neki csak jó.És ahogy írtad később dolgozni fogsz.
Utóirat:Én a helyedben tuti a pasimhoz költöznék:))
Na jó azért most bevillant, hogy mi lene ha ugye összeköltöztök és veszekedtek és szétmentek:S Utána kínos lenne visszaköltözni a szüleidhez, vagy akár még együtt laknála barátoddal.
Nah mindegy ez csak úgy eszembe jutott remélem nem lesz ilyen!
Sok sikert!
Szerintem meny nincs sok értelme hogy terrorizálva legyél otthon és beleőrülj esetleg próbáld meg még egyszer meggyőzni a szüleidet hogy fogadjanak el téged meg a párodat ha nem sikerül akkor meg nem is szeretnek igazán
Ha elköltözöl akkor viszont keres minél előbb munkát ha esetleg szakítanátok legyen miből kezdeni valamit
Remélem hasznos volt a válaszom :/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!