Minden nő szolgalelkű?
szívesen csináltok meg otthon minden feladatot?kaja/takaritás/gyereknevelés?
csak nekem tűnik furának,hogy egy átlag nő szó nélkül kiny*lja a férje se*ggét?
Sajnos nem furcsa, mert kisbaba koruktól kezdve erre vannak kondicionálva. Pakoljanak el maguk után (meg azért a bátyus és az öcsi után is), gyere kislányom megtanítlak főzni, nézd, hogy kell teregetni, hagyd most a bátyád, ő pihen!
Szóval számomra inkább az a hihetetlen, hogy még mindig nem világos mindenkinek, hogy patriarchális társadalomban élünk, ahol a férfiak alárendeltjei a nők - még mindig. Csak most már nem illik hangosan kimondani, mert jogilag egyenlőek. Még néhány évszázad és a férfiak is fognak házimunkát végezni - maguktól!
nem értem,hogy egy nő miért neveli arra a lányát,hogy mindent az csináljon..én a fiamat is arra fogom, ha lesz.
ezért mondom,hogy szolgalelkűek az átlagos nők, saját lányukat is erre nevelik.
Én egyáltalán nem vagyok az, házias sem vagyok. Nem vagyok rá büszke, próbáltam is egy-két évig, hogy mindent én csináltam meg a háztartásban, de elegem lett belőle, utáltam.
Mivel a férjem sem szolgalelkű, kompromisszumként együtt csináljuk a takarítást és minden más házimunkát, és ez így működik már vagy 6-7 éve és szerencsére jól működik. Egyikünk sem érzi magát áldozatnak és hamarabb meg is vagyunk mindennel, több időnk jut egymásra.
Szerintem nincs azzal sem gond, ha egy nő "szolgalelkű", ha őt az efajta gondoskodás boldoggá teszi és meg is van hozzá a partnere. Nem vagyunk egyformák.
Azzal van gond, ha valaki kényszerből, vagy félelemből szolgalelkű, mert úgy érzi, másképp esetleg nem maradna mellette a partnere.
Szerinte én egy szolgalelkű fehérnép vagyok!
Addig nem nyugszom míg a lábaim előtt nem fogsz bocsánatot.. hhhhhh.. kérni!!
Csodálom, 0%-ban hasznos, amit a 16-os írt...pedig tökéletes válasz...
Amúgy a kérdésre: NEM, nagyon NEM!
Én pl. abszolút nem szolgálom ki a Páromat, azért, mert Ő a férfi...azért már igen, mert ő bent van a szobában én meg a konyhában és kéri, hogy vigyek neki egy pohár vizet. De ez fordítva is így van. Én lusta vagyok, Ő szorgos, segít nekem, kiosztja a rámeső feladatokat. Pl.: "Szivem, lejárt a mosógép, menj csak, teregess ki, addig én elpakolok itt a konyhában/elmosogatok".
Tudja, hogy kell az irányítás, de eszébe nem jutna pl. tvzni, míg én felmosok mondjuk.
Nálunk nincs szolga meg úr, hanem PÁR vagyunk, akik egymásért vannak. És ha gyermekünk lesz, akkor sem NEKI szülöm (ahogy sokan írják...) hanem magunknak.
23N
Nem.
Én jóval több, magára egyenrangú partnerként tekintő nőt ismerek, mint olyat, aki alárendeltnek érzi magát egy kapcsolatban.
Utóbbi mondjuk sajnos pont a párom anyja, aki tipikus szolgalelkű és a férjének semmit sem kell csinálnia otthon...
A párom is bepróbálkozott ilyenekkel, de gyorsan megneveltem :) Pl. nálam szóba sem jöhet, hogy minden nap én készítsem össze a kajáját. Felnőtt ember, akkor is kell kajálnia, ha egyedül él, ergo meg tudja magának is csinálni. Erre megkaptam, hogy ez milyen gáz már, mert a kollégáinak a feleségei minden nap fullra összepakolják a kaját, én meg visszavágtam, hogy és vajon azok a nők is szeretik az orális szex önzetlen formáját? Mert ha nem, akkor fogja be, pakolja magának a kaját és örüljön, hogy én szeretem :)))))
Nálunk én csinálok szinte mindent itthon,mivel jelenleg nem dolgozom,párom viszont reggeltől estig,minden2. hétvégén szombat-vasárnap is dolgozik.
Szerintem így van rendjén,nem várhatom estig a párom,hogy:megvártalak,akkor csinálhatjuk ezt azt.
Ha itthon van,akkor segít,ha valami olyat csinálok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!