Szerintetek mit tegyek a kislánnyal? Nem ehet húst, mert az anyukája vega, de remeg érte.
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni egy kislánnyal kapcsolatban. Óvónőnek készülök, szeptembertől leszek is, addig csak gyakorlaton. Van egy kislány, akinek az anyukája vegetáriánus, és ebből kifolyólag a gyermekeinek sem ad húst. A kislány 5 éves, a bátyja azt hiszem 11-12. Eddig akárhány ebédnél, reggelinél vettem részt a csoportban, a kislány remegett a húsért. Látom rajta, hogy kívánja, de nem ehet. A kollégáim közül, van aki ad neki titokban, van aki nem engedi húst enni, mert az anya kérte. Nem tudom én mit tegyek, mert egyrészt szüksége van a húsra, másrészt viszont nem akarom titokban etetni én is.
Szerintetek mi lenne a helyes döntés?
Beszéltünk az apával, azt mondta, nyugodtan adjunk húst a kislánynak. De még mindig tanácstalan vagyok az anyával kapcsolatban.
Így mit tennétek?
TÉNY: A fejlődő szervezetnek szüksége van a kielégítő táplálkozásra, ebbe beletartozik a húsfélékből származó fehérje. Az ember eredendően mindenevő, erre legfőbb bizonyíték a fogazatunk.
Felnőtt korban dönthet úgy bárki, hogy vegetáriánus lesz (én magam is voltam az pár évig), de egy ötéves megfelelő ellátásáért teljes egészében a felnőttek felelnek. Felelőtlen az a szülő, aki megvon egy alapvető táplálékfélét a kisgyerekétől. Hallgass az apára, adj neki húst.Én a helyedben felhívnám az illetékes védőnő figyelmét erre a szülői viselkedésre.
nyilvánvaló hogy itt a vegákat fikázó emberek jó része semmit sem tud az egészről, különben nem írna ekkora butaságokat. Csak azt nem értem akkor miért válaszolnak ide? Korrekt véleményt csak akkor lehet mondani valamiről ha az ember érintett. Szerintem. Én sem p.fázok bele a marhatartás rovatba, ha nekem egy sincs.
Az óvodával kapcsolatban az a véleményem, hogy a nevelőknek be kell tartani a szülők utasítását, amíg az nem veszélyezteti a gyereket. A vega életmód nem veszélyeztetés. Már csak azért sem, mert tejtermékekből egyébként is hozzájut állati proteinhez (de anélkül is lehet élni). A hús pedig elsősorban a só és fűszerezés miatt olyan "jó". Ha anélkül kéne megenni nem "remegne" érte senki. A kollégákat akik titokban etetik, simán feljelenteném. Ezek szerint akkor is etetnék hússal, ha pl. a vallása tiltaná! Én mindenesetre nem szeretném egy olyan oviban tudni a gyerekemet, ahol felülírják a kérésemet. Mert ma hússal etetik, de ki tudja legközelebb mi jön.
HAAALLLLÓÓÓÓ
A kérdés már rég lecsengett apuka engedi a husit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!