Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha valaki megözvegyül, szerint...

Ha valaki megözvegyül, szerintetek mennyi idő után "jó" ha új párt keres magának?

Figyelt kérdés

Tapasztalatokat is várok, akiknek a szülőjénél fordult elő ilyesmi vagy akár saját tapasztalatból.

Tudom, sok dologtól függ, például hirtelen jött e a feleség/férj elvesztése, vagy egy hosszabb betegség után.

Várok mindenféle választ.

Köszönöm előre is.

#övegy
2012. júl. 14. 20:51
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Meg persze függ a kortól is, hogy egyáltalán keres e valaki új párt...
2012. júl. 14. 20:57
 2/12 anonim ***** válasza:
76%

Ezt csak az érzi/tudja, akinek meghalt a párja. Időben ezt nem lehet mérni, függ attól mennyire szerette, kortól stb.

Van aki egy év után talált párt, de ismerek olyat is aki tizenév után sem (valszeg sose fog).

2012. júl. 14. 21:02
 3/12 anonim ***** válasza:
67%
szerintem ha én veszteném el a páromat, soha nem keresnék mást.
2012. júl. 14. 21:04
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

Ez csak attól függ, akar-e.

Mennyire kötődött az elhunythoz, az nem mindig mérvadó, van, aki nem tud egyedül lenni.

Szomszédunk temetés egy hónap után összebútorozott az új (?) nőjével. Pedig jól megvoltak az asszonnyal is.

Másik ismerősnek eszébe sincs 9 év után sem.

2012. júl. 14. 21:07
 5/12 anonim ***** válasza:
70%
Jelen pillanatomban úgy érzem, ha elveszíteném a párom akkor sose keresnék magamnak mást.Tudom, hogy a sors hozhat mást, de ha belegondolok akkor azt érzem, hogy cserbenhagyom ami másnak aki könnyebben túllép úgy tűnhet, hogy csak ezt írom úgyse így lesz, pedig nem tudnék úgy szeretni mást, hogy ő ne jusson eszembe, ilyen esetet az ember nem felejt el, soha.
2012. júl. 14. 21:08
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én apám kb 1 év után talált feleséget, pedig imádta anyát, igaz elváltak, de attól még ő oda volt érte. Anyósom viszont nem keresett újat 10 év után sem. Szóval embere válogatja..
2012. júl. 14. 21:13
 7/12 anonim ***** válasza:
66%

Erre nincs semmiféle szabály, van, aki évekig megvan egyedül, nem keres mást, van, aki meg jóformán azonnal - és ez egyáltalán nincs összefüggésben azzal, hogy az elsö házastárssal mennyire volt jó a viszonyuk.

A szomszédunk 35 évig élt a feleségével, nagyon jól megvoltak, szerették egymást, és nagyon szépen éltek.

A feleség rákos lett, és két év után meghalt. Egy hónap múlva az özvegy még nagyon el volt keseredve, alig tudta felfogni, hogy nincs a felesége többé. Fél év múlva viszont már lett egy újabb kapcsolata, a barátnö szintén özvegy volt, a két házastárs sirja egymás mellett volt a temetöben, pár nap különbséggel haltak meg és ott kezdtek el beszélgetni az özvegyek. Ennek most 10 éve, és még mindig együtt élnek.

2012. júl. 14. 21:18
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Apa fél éve halt meg lassan, anyának eszébe sem jut más. Tényleg ember válogatja, valószínű évekig még nem fog másra nézni, Ő azt mondja soha többet, de mivel 41 éves, így ha teszem azt 80 éves koráig élne vagy tovább, nem lenne jó 40 éven keresztül még egyedül, és apa sem így akarná, de még tényleg ráér 5-6 évet, majd Ő eldönti:)15L
2012. júl. 14. 22:32
 9/12 anonim ***** válasza:

Nekem anyukám 13 éves koromban halt meg. Apu a halála után is mindig azt mondta hogy "Sajnálom hogy anyádat nem hamarabb ismertem meg" "Nála jobban senkit sem tudok szeretni" ehhez képest nem hazudok, kb 2 hónap múlva összejött egy nővel. Ugye gyerek fejjel ez nekem iszonyat fájt, hogy nemrég temettük el a 3 éve rákban szenvedő anyámat, aztán ő csak ilyen hamar összejön egy nővel. És akkor hallottam hogy hogyan fűzte be hát....És őszintén szólva ez mindig egy fájó pont marad a lelkemben hogy ilyen hamar talált mást.

23/L

2012. júl. 14. 22:43
 10/12 anonim ***** válasza:
Attól függ hogy mennyire szerette a párját.Van aki senkivel sem hajlandó összejönni mert annyira szerette a párját viszont olyan is van aki 1 éven belül összejön mással
2012. júl. 15. 01:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!