Házasok! Eladnátok a karikagyűrűiteket, ha meg lennétek szorulva anyagilag?
Mi 4 éve házasodtunk, van két gyerekünk. Sajnos közbejött egy nagymértékű , váratlan anyagi kiadás. Személyi kölcsönt nem akarunk felvenni, nem részletezem miért.
Én konkrétan, mióta karikagyűrűm van, allergiás vagyok az aranyra. Ez csak későn derült ki, mert a gyűrű előtt az aranyra még nem voltam allergiás, "csak" az összes többi fémre.
A férjem sem hordja, mert sokat fogyott, és leesik az ujjáról :O
Azt beszéltük, hogy rossz érzésünk lenne, ha el kellene adni.
Viszont tényleg nem hordjuk, és nagyon kell a pénz.
Nem tudunk senkitől sem kölcsönkérni sajnos.
Ti mit csinálnátok?
Őszintén!
Nálunk a férjemnek nincs is karikagyűrűje,mert utálja,és sosem hordta volna. Ezért már az elején pénzkidobás lett volna.
Én ezért azt mondom,hogy ha te nem hordod,mert allergiás vagy rá, a férjed meg amúgy sem hordja mert nem bírja a gyűrűket,akkor meg minek porosodjon a fiókban? El kell adni. A házasságod attól még tökéletese maradhat ha nincs gyűrű.. Az csak egy jelkép..
Nem zaciba adnánk, hanem el!
Vagy az zaci hogy működik??
Hát nézd, ha ezen múlna, hogy az éhes gyerekemnek tudok-e enni adni, akkor eladnám. Ha ezen múlna, hogy egy hónapig mosógéppel vagy kézzel mosok, akkor nem.
Szóval csak nagyon végső esetben. Másként meg az a két használt aranygyűrű nem ér sokat sajna, nem hiszem, hogy megoldaná egy család anyagi gondjait.
hát nem tudom, bár nekünk még csak 41 napja van a kezünkön, de nagyon hozzánk nőtt. Az öcsémék viszont beadták zaciba, mert kellett a pénz. Mi nem tudom, megtennénk-e, ha a gyereknek nem tudok kaját adni, akkor nyilván nem gondolkodnék rajta, de tényleg csak akkor, ha semmi, ismétlem SEMMI más lehetőséget nem látok a pénzszerzésre.
A zaci valahogy úgy működik, hogy beadod az aranyad, kapsz érte valamekkora összeget. Az aranyat, ha jól tudom, most 5-8000 forint körül veszik be a zacikban grammját. Ez változhat. Aztán kapsz egy határidőt, hogy meddig kell visszafizetned a pénzt (gondolom van rá kamat). Ha nem tudod visszafizetni az egészet, tehát kiváltani, kaphatsz haladékot, de persze mindig egyre többe fog kerülni kiváltani. De a lényeg, ha ki tudod váltani elsőre, akkor a gyűrű is megmarad, és pénzt is kapsz, a hátulütője, hogy nyilván vissza kell venni az ékszert.
Még nem zaciztam, de valahogy így működhet.
Én eladnám a helyetekben, ha úgy is allergiás vagy rá, férjednek meg nagy, akkor eladjátok és ha majd jobban álltok anyagilag, akkor vesztek magatoknak egy olyat, amire nem vagy allergiás, a férjedre meg jó. :)
És akkor pénzetek is lesz, meg olyan is, ami nem csak a szekrényben van.
(bocsi a szóismétlésért :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!