Van valami megoldás erre a közjegyzőnél?
Figyelt kérdés
Anyukám 3 hónappal ezelőtt elhunyt. Jövőhét szerdán lesz a hagyatéki tárgyalás. Már a közjegyzőtől megkaptuk az időpontot és feltüntetett rajta egy összeget, hogy a 34.000 Ft-ot vigyük magunkkal a tárgyalásra. Na de nekünk sajnos nincs annyi pénzünk, vagy ha elvisszük akkor ételre sem jut már a hónapban. Lehet erre valami megoldást találni, szerintem nem csak mi vagyunk ebben a szomorú helyzetben, ha esetleg járt már így valaki, vagy tud ilyen esetről kérem válaszoljon.2012. júl. 9. 22:44
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és mit kell csinálni?
2012. júl. 9. 22:46
3/9 anonim válasza:
A közjegyzővel nem próbáltál beszélni erről?
4/9 A kérdező kommentje:
Még nem kérdeztem, nem ismerem egyáltalán és még sosem voltam nála. Azért érdeklődtem először itt hátha tud valaki valami okosat mondani.
2012. júl. 9. 22:51
5/9 anonim válasza:
Nekünk is így volt csak nekünk 24 ezret kellett fizetni- Akkor mi sem tudtuk,így a közjegyző azt mondta,hogy akkor átteszi a hagyatéki tárgyalás időpontját akkora amikor kitudjuk fizetni a díjat. 2 hónappal később ki tudtuk.
Bár mi nem érdeklődtünk jobban utána,de szerintem fel kéne hívnotok a közjegyzőt,hogy elmondjátok nincs pénzetek a hagyatéki díjra. A közjegyző ezt figyelembe veszi,és vagy elnapolja amikor lesz rá pénz, vagy ad részletfizetési lehetőséget.
6/9 anonim válasza:
Nem voltam még ilyen helyzetben,de a közjegyző,mint jogi személy,már biztosan és találni fog rá valami megoldást,esetleg részletfizetési lehetőséget.Őszintén mondjátok el,hogy a megélhetésetek forog kockán és biztos vagyok benne,egyre többen lesznek ilyen helyzetben.Nyugi nem a Te szégyened.
7/9 A kérdező kommentje:
És ha átteszi másik időpontra, akkor tesz az összegre kamatot?
2012. júl. 9. 22:56
8/9 anonim válasza:
A hagyatéki tárgyalás addig nem történik meg ameddig nem tudod kifizetni. Fel kellene hívnod, hogy olyan időpontot egyeztessetek amikorra kezedben van a megfelelő összeg. Nem kell emiatt szégyenkezni, sokan járnak ebben a cipőben.
9/9 anonim válasza:
ma 22:51 vagyok
Én írtam,hogy mi sem tudtunk fizetni,így át tette a hagyatéki tárgyalás időpontját amikor már fizetőképesek voltunk. Ne kellett semmi kamatot vagy bármit fizetni,csak annyit amennyit az első alkalommal is megjelöltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!