Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megoldás lenne a kollégium...

Megoldás lenne a kollégium ősztől, hogy csak hétvégente lássam a szüleimet?

Figyelt kérdés
Valamiért állandóan belém kötnek, ha kell ha nem. Ha tanulok, miért nem dolgozok, ha dolgozok miért nem tanulok. Miért nem vásárolok be, miért nem takarítom ki a medencét, miért ez miért az, mikor nem is kérnek meg rá, csak gondolhattam volna, hogy kell. Most a záróvizsgámra készülök, sok tételem van, de akartam dolgozni nyáron. Nem engedték mondván tanulnom kell. Most meg azt hallgatom, hogy nem dolgozom. Meg amúgy is mindig mindennel bajuk van. Amúgy 20 éves vagyok, lány, tudom, jó lenne már eltartanom magam, de suliba jártam eddig is, alkalmi munkám meg már egy éve nincs, de nincsenek is itthonra különleges kívánságaim. Ha ősztől koleszba mennék és hétvégente látnának akkor vajon máshogy állnának hozzá, nem b.sztatnának állandóan mondvacsinált indokokkal? Csak mert folytatni szeretném a tanulmányaimat.

2012. júl. 7. 13:30
 1/8 anonim válasza:
100%

Ha ennyire kötekedős szüleid vannak, akkor szerintem ha hazamennél hétvégéken akkor még többet kellene dolgoznod.

Viszont hogy hétköznap ne kötekedjenek a kollégium egy nagyon jó ötlet ! :)

2012. júl. 7. 13:35
 2/8 anonim ***** válasza:
Hát lehet hogy jobb lenne a kollégiumban és akkor nem kellene mindig ezt hallgatnod . Egyébként én vizsga után egyből elkezdenék dolgozni és próbálnák mihamarabb elköltözni tőlük . De azért leülnék és megbeszélném velük ezeket a dolgokat hogy ha egyszer nem engednek dolgozni akkor minek követelőznek most . Egyébként én 18 éves koromban azt csináltam hogy nappal tanultam és iskolába jártam este pedig elmentem dolgozni hogy mihamarabb elkerüljek itthonról .
2012. júl. 7. 13:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld meg a kollégiumot. Nekem is gyakran beleszólnak itthon a dolgaimba, de én még kicsi vagyok, szóval a meló meg a koli felejtős. De ha tanulok az a baj, ha nem tanulok az a baj. Ha itthon vagyok az a baj, ha elmegyek itthonról, az a baj. Ha kitakarítok az a baj, ha nem takarítok ki az a baj. A szülők már csak ilyenek...
2012. júl. 7. 13:52
 4/8 A kérdező kommentje:

hihetetlen, tényleg mintha csak azt keresnék mikor mibe kössenek bele

köszi a válaszokat, megpróbálom a kollégiumot szerintem :)

2012. júl. 7. 14:15
 5/8 anonim ***** válasza:
Kolesz remek ötlet, ott tudsz mosni is, főzni is, nem kell hetente sem hazajárnod, ha nem akarsz.
2012. júl. 7. 14:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Annyiból mindenképp jó, hogy hétköznap tudsz a saját dolgaidra koncentrálni, nem kell a szüleidet hallgatni folyton. Hétvégén persze lehet, hogy bepótolják, de talán nem, ezt nem lehet megjósolni. Összességében szerintem jó ötlet, tudsz mosni, főzni, nem kell medencét takarítani. :)
2012. júl. 7. 18:03
 7/8 A kérdező kommentje:

:D pedig aztán én szívesen megcsinálom, csak ne kötnének belém folyton

lehet, hogy az a rejtett gondjuk, hogy nem tartom el magam, de ők is ragaszkodtam a diplomához, nem csak én, és szeretek tanulni

2012. júl. 7. 18:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha ilyen szüleid vannak, akkor egyértelműen a kollégium a megoldás, és nemhogy hétvégente hazamenni, hanem MINÉL RITKÁBBAN!

Akkor maradna energád a tanulásra is, kérhetnél segítséget a szüleid agressziója ellen egy jó szakembertől és mindjárt meglátnád, hogy mennyivel könnyebb és szebb az élet.

Én előbb hetente, najd kéthetente, aztán, amikor eldurvilt a családom teljesen, akkor havonta, háromhavonta mentem haza. MInél durvábban voltak veel, annél inkább ignoráltam őket. Nem volt könnyű, de megérte. Különben ma nem élnék.

2012. júl. 7. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!