Szerintetek ez így helyénvaló?
Bátyám elköltözött otthonról. (Nem egy putri koleszba/albérletbe, szép közös otthonuk van barátnőjével.) Ha ellátogat hozzánk, netán csak "felugrik", mindig ledobálja a ruháit (alsógatyában csak jobb ebben a hőségben..), belekajál a hűtőbe. Szóval pont úgy viselkedik, mintha itt lakna. Persze, nem azt mondom, hogy mostantól csak kérés után kaphat egy pohár vizet stb., de mégis olyan fura.. Nekem nem jutna eszembe az ő lakásában, egy szál bugyiban elfeküdni a kanapén, mert nekem úgy kényelmes, és úgyis magunk közt vagyunk.
Máshol ez hogy van? Szerintetek nem illik a családom otthonában valamelyest másképp viselkedni, ha én már nem lakom ott?
nekem a szülői ház lesz mindig az OTTHONOM....mindig....hazamegyek, kinyitom a hütöt, hajat mosok ha úgy tartja kedvem, megiszom a tejet, megeszem az utolsó akármit...soha, de soha az életbe nem tudnék vendégként viselkedni ott, ahol a szüleim vannak...mindegy h ez a mostani ház (bár már más nem lesz), vagy bármi...a szüleim a családom, és ahol ott vannak az az otthonom...és eszem, iszom, fürdök, kimegyek a kertbe azt szedek amit akarok....hozok el kaját amit akarok...igaz, mamám és anyukám meg apukám is mindig hoz kaját nekem, küldenek, hugom úgyszintén kérdezi, hogy hozzon e be ezt vagy azt...ha ők jönnek, szabad járás van...mamám mindig is velünk élt, de ha a másik mamámhoz mentünk (erdélybe, így jobb esetben is évente kétszer kb, meg egész nyáron) benyultam a hütőbe, azt ettem amit akartam (sajnos már nem élnek)
el sem tudom magam vendégként képzelni...számomra ez az abszolut furcsa...a szobám mindig a szobám marad...és majd ha gyerekeim lesznek, ők is mennek a nagyszülökhöz, kinyitják a hütöt, és azt esznek amit csak akarnak, azt csinálnak, amit akarnak..
23L
Igen helyénvaló.
Én ugy gondolom,szerető összetartó családban ez a normális.
32 éves nő vagyok,saját családdal,de anyuéknál mindig otthon vagyok,neki mindig a gyereke leszek,és ha ugy teszik lezuhanyzok,eszek,vagy amit akarok.Ez a család.Engedélyt kérni idegen helyen kell.Ne is haragudj de ha valaki a saját anyukájánál nem engedheti el magát akkor hol?Amugy a testvéred nem?Miért jár neked több a szülöi házba mint neki?Csak azért mert te még otthon vagy?Nem irigylem a majdani gyerekeidet,ha hazamennek majd felnőttkorodban hozzád,akkor engedélyt kell majd kérniük mindenhez?
A családom otthonában??????????
Azaz ő családja is nem?Hol élsz te?
Egyke vagyok, testvérem nincs. De a férjem is ugyanúgy szabadon belenyúlhat a hűtőbe, vagy nyáron egy szál rövidnaciban szaladgálhat. Sőt, kimehet a kertbe gyümölcsöt legelni. Pedig ő nem ott nőtt fel.
A szüleim személyes tárgyait nem pakolásszuk arrébb, nem használjuk a fogkeféjüket, egyébként tényleg mintha otthon lennénk. Néha kedvem szottyan főzni, akkor is azért kérek csak edényt, mert anyám mindig is háklis volt rá, hogy mi mire való (gyerekkoromban is, az a fakanál palancsintás, az húsos, az zöldséges...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!