Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez így helyénvaló?

Szerintetek ez így helyénvaló?

Figyelt kérdés

Bátyám elköltözött otthonról. (Nem egy putri koleszba/albérletbe, szép közös otthonuk van barátnőjével.) Ha ellátogat hozzánk, netán csak "felugrik", mindig ledobálja a ruháit (alsógatyában csak jobb ebben a hőségben..), belekajál a hűtőbe. Szóval pont úgy viselkedik, mintha itt lakna. Persze, nem azt mondom, hogy mostantól csak kérés után kaphat egy pohár vizet stb., de mégis olyan fura.. Nekem nem jutna eszembe az ő lakásában, egy szál bugyiban elfeküdni a kanapén, mert nekem úgy kényelmes, és úgyis magunk közt vagyunk.

Máshol ez hogy van? Szerintetek nem illik a családom otthonában valamelyest másképp viselkedni, ha én már nem lakom ott?

2012. júl. 7. 11:11
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Én is roppant megértőnek és objektívnek talállak. Sajnálom, hogy kevés információt írtam amiből egyből megfejtetted, hogy irigy vagyok. Egyértelműen igazad van!
2012. júl. 7. 13:00
 22/29 anonim ***** válasza:
Miért kell őt kínálni? A szüleid is mindent elé raknak és meg sem közelítheti a jelenlétükben a hűtőt,mert ő már vendég? A belekajál és visszateszi üresen engem is zavarna,de mivel nem vendég,ezért megmondanám neki,hogy legközelebb hozol egy liter tejet,ha már megittad.A tesód és nem az angol királynő jön.Ugyanúgy viselkedik,mint eddig,akkor ugyanúgy lehet rá szólni,mint eddig.
2012. júl. 7. 13:06
 23/29 anonim ***** válasza:
Tesóm évek óta nem lakik itthon, de ha hazajön és esetleg kienné az egész hűtőt, az sem zavarna, mert ő mindig ITTHON lesz!
2012. júl. 7. 13:07
 24/29 anonim ***** válasza:
Nekem is furcsa ez.Én mióta elköltöztem otthonról és hazamegyek azt eszek-iszok amivel megkínálnak.Mindig nehéz anyagi körülmények között éltünk.Aki pont otthon lakott(testvérem)beszállt a háztartásba pénzzel.Nekem fura lenne ha kiszolgálnám magam.Lehet hogy amit pont megeszek azt másnap vki vitte volna munkába ebédnek.......
2012. júl. 7. 14:41
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Anyuékhoz HAZA megyek és OTTHON érzem magam.Még akkor is ha már saját családom van és lakásunk,ahol szintén otthon vagyok.De a nagyinál is ugyanígy otthon éreztem magam mindig.Nem idegenekhez megyek ahol feszélyezve kell érezzem magam,hanem oda,ahol a legjobban ismernek és a világ legjobb helye,ergo magam lehetek.
2012. júl. 7. 14:57
 26/29 anonim ***** válasza:
84%

nekem a szülői ház lesz mindig az OTTHONOM....mindig....hazamegyek, kinyitom a hütöt, hajat mosok ha úgy tartja kedvem, megiszom a tejet, megeszem az utolsó akármit...soha, de soha az életbe nem tudnék vendégként viselkedni ott, ahol a szüleim vannak...mindegy h ez a mostani ház (bár már más nem lesz), vagy bármi...a szüleim a családom, és ahol ott vannak az az otthonom...és eszem, iszom, fürdök, kimegyek a kertbe azt szedek amit akarok....hozok el kaját amit akarok...igaz, mamám és anyukám meg apukám is mindig hoz kaját nekem, küldenek, hugom úgyszintén kérdezi, hogy hozzon e be ezt vagy azt...ha ők jönnek, szabad járás van...mamám mindig is velünk élt, de ha a másik mamámhoz mentünk (erdélybe, így jobb esetben is évente kétszer kb, meg egész nyáron) benyultam a hütőbe, azt ettem amit akartam (sajnos már nem élnek)

el sem tudom magam vendégként képzelni...számomra ez az abszolut furcsa...a szobám mindig a szobám marad...és majd ha gyerekeim lesznek, ők is mennek a nagyszülökhöz, kinyitják a hütöt, és azt esznek amit csak akarnak, azt csinálnak, amit akarnak..

23L

2012. júl. 7. 15:31
 27/29 anonim ***** válasza:
82%

Igen helyénvaló.

Én ugy gondolom,szerető összetartó családban ez a normális.

32 éves nő vagyok,saját családdal,de anyuéknál mindig otthon vagyok,neki mindig a gyereke leszek,és ha ugy teszik lezuhanyzok,eszek,vagy amit akarok.Ez a család.Engedélyt kérni idegen helyen kell.Ne is haragudj de ha valaki a saját anyukájánál nem engedheti el magát akkor hol?Amugy a testvéred nem?Miért jár neked több a szülöi házba mint neki?Csak azért mert te még otthon vagy?Nem irigylem a majdani gyerekeidet,ha hazamennek majd felnőttkorodban hozzád,akkor engedélyt kell majd kérniük mindenhez?

2012. júl. 7. 15:55
 28/29 anonim ***** válasza:
51%

A családom otthonában??????????

Azaz ő családja is nem?Hol élsz te?

2012. júl. 7. 15:57
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Egyke vagyok, testvérem nincs. De a férjem is ugyanúgy szabadon belenyúlhat a hűtőbe, vagy nyáron egy szál rövidnaciban szaladgálhat. Sőt, kimehet a kertbe gyümölcsöt legelni. Pedig ő nem ott nőtt fel.

A szüleim személyes tárgyait nem pakolásszuk arrébb, nem használjuk a fogkeféjüket, egyébként tényleg mintha otthon lennénk. Néha kedvem szottyan főzni, akkor is azért kérek csak edényt, mert anyám mindig is háklis volt rá, hogy mi mire való (gyerekkoromban is, az a fakanál palancsintás, az húsos, az zöldséges...).

2012. júl. 7. 17:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!