Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tegnap véletlenül rosszul...

Tegnap véletlenül rosszul tolattam be párom kocsijával a garázsukba, kicsit megkarcoltam. Párom és az apja szerint "büntibe" vagyok és nem vihetem el a kocsit sehová. Ez most normális?

Figyelt kérdés
2012. júl. 6. 21:37
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:

Kitolattam 4 éve a férjem kocsijával, neki a kapu szélének, ez reggel történt, elszaladtam a boltba, a jó nagy kapunk nem fértem ki, letörtem a jobb oldali visszapillát. Nem volt nagy vita, még aznap, munkába menet, két város között letörték a bal pillantót. Akkor már csak nevetett rajta.

utána oda volt a kocsi kozmetikában, csillivilli fényezés, szupi tiszta, erre jött apósom és összetolatott a férjemmel, a bal első ajtótól a tanksapkáig 2 csík, meg lett csináltatva és nincs köpködés.

Nemhogy majd még após engem eltiltson a kocsitól..sem a férjem, abból indulunk ki, vagyis akinek van egy csöpp IQ-ja, hogy ez bármikor, bármelyikőnkkel megtörténhetett volna, felesleges keresni a hibást. Jó, nem 20 forint, de inkább a családi béke..nem? de!

2012. júl. 10. 19:34
 52/52 anonim ***** válasza:

Habár régi téma, de azért szeretnék hozzá szólni.

Először is, kié a kocsi?

- Ha az apáé, akkor megtilthatja, hogy te vezesd (jogosan). (Ha nem tetszik vehettek saját autót amibe nincs beleszólása.)

- Ha közös vagyon (pl férjed nevén van, de a házasság után szereztétek, vagy közös pénzből vettétek a pároddal), akkor MEGBESZÉLHETITEK, hogy használd-e később vagy sem. Ha te úgy gondolod, hogy használnád, akkor nem tilthatja meg (az apának meg ehhez semmi köze).

- Ha a párodé, akkor megtilthatja, hogy használd (amennyiben ő úgy érzi, hogy nem tudod biztonságosan vezetni és félti az autót), de - amennyiben úgy érzed ez jogtalan, úgy - részedről jogosan - mehet ez a kapcsolat rovására.

Az, hogy "büntibe" vagy, az nem normális, mert a párodnak nem áll jogában büntetni. A problémákról kommunikálni kell. Lehet, hogy a kommunikáció vége az, hogy nem mehetsz az autóval (mert pl közveszélyesen vezetsz), de az nem lehet, hogy "büntessenek".

2012. szept. 12. 10:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!