Amikor a nő otthon van a gyerekkel, akkor minden döntést a férfinak kell meghoznia? Bálatok hogy volt/lesz?
Nem értem, ha valaki otthon van a gyerekével, z nem jelenti azt, hogy hibernálódik.
A házasságban pedig már nincs olyan, hogy te pénzed én pénzem. Ott mi pénzünk van, mi döntésünk, mi költségeink. (legalábbis így kéne lennie.)
NEM.
Az ilyen gondolkodás miatt kéne bevezetni azt, hogy a gyes/gyed fele idejét a férfinak legyen kötelező otthon töltenie a gyerekkel.
Akkor rájönnének az idióták (ezt nemcsak a férfiak egy részére mondom, hanem a nők egy részére is), hogy a csecsemő/kisgyerek nevelése is munka, jóval keményebb, mint pl. egy irodában ülni napi 8 órát és kávézni meg kattogtatni az egérrel.
Különben is, milyen emberek az ilyenek? Akinek több pénze van, többet ér? Az ilyen nem is ember, hanem egy pénzben mérhető áru. Csak nehogy egyszer leértékeljék. Pfff.... na megyek, egy időre megint elegem lett a gyakorikérdések színvonalából.
Nem! Volt, amikor én kerestem többet, most pedig a férjem. Na és? Ha Ő lenne itthon a lányunkkal, én keresnék többet...
Mindig vannak elképzelések, hogy ki mit szeretne. Megnézzük, mit engedhetünk meg magunknak, és végül KÖZÖSEN döntünk. Nálunk így normális.
"A házasságban pedig már nincs olyan, hogy te pénzed én pénzem. Ott mi pénzünk van, mi döntésünk, mi költségeink. "
Én pont ezek a dolgok miatt nem házasodok meg sohasem! Nekem egyszerűen nem veszi be a gyomrom azt, hogy minden közös. Véleményem szerint a dolgok vagy az enyémek vagy a másé, közösködés nálam kizárva minden szinten.
Ahhoz nem kell megházasodni, hogy közösek legyen a dolgok. Mi is csak élettársak vagyunk, két közös gyerekkel és egy közös kasszával.
Ellenben egy rokonomék házasok, külön kasszával. Na azt meg én nem bírnám, hogy ó én csak egy túrórudit vettem, te meg hármat, ugyan adj már egyet, majd következőnek veszek egyet vagy odaadom most az árát. Hát ez milyen már?
Négy éve vagyok itthon, már a második (és utolsó) gyerkőccel. Persze, hogy kevesebbet keresek passzív dolgozóként, most meg majd főleg meg leszek lőve, mivel megszűnt a munkahelyem. Párom a jelenlegi helyzetben 3x annyit keres, mint én, a döntéseink mégis közösek.
Attól komolyan kevesebbet érnék, hogy itthon vagy a MI gyerekeinket nevelgetem, a MI háztartásunkat vezetem stb.?
Cchö...
(És megvan a véleményem arról a kettőről akik itt kikérték maguknak, hogy naná, hogy több beleszólása van, ha már ő jobban keres. Örüljetek, hogy a párotok még veletek van ilyen felfogással!)
"Én pont ezek a dolgok miatt nem házasodok meg sohasem! Nekem egyszerűen nem veszi be a gyomrom azt, hogy minden közös. Véleményem szerint a dolgok vagy az enyémek vagy a másé, közösködés nálam kizárva minden szinten."
Tipikus egyke reakció.
Ne is házasodj, mert ezzel a fölfogással csak megkeserítenéd saját magad és a társad életét is. De szerintem ez már az együttélésre is vonatkozik. Elvégre ott is közösek a költségek, ott sem lehet önző módon a másik orra alá dugni a villanyszámlát, hogy "ne, itt van, fizesd ki".
Jézusom csak kamillázok az olyan kommentek látván , hogy szerintetek normális ha az dönt aki a több pénzt keresi.
Az ám nagyon nem jelenti azt , hogy fontosabb is a munkája ebbe bele se gondoltatok?
A gyerekek se arra fognak felnézni aki a több pénzt keresi hanem aki jobb szülő.
Az ilyen gondolkodás mód miatt megy tönkre rengeteg házasság mert a nő jobban mer keresni vagy eleve el se mehet dolgozni olyan helyre.
A férfi se attól férfi , hogy többet keres hanem attól ha jó férj és jó apa.
De ha ezeket magyarázni kell akkor valami nagyon nagyon elvan rontva az emberek fejében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!