Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit mondhatnék neki?

Mit mondhatnék neki?

Figyelt kérdés

Először is, 17 éves fiú vagyok és teljesen összezavarodtam.

Na most ugye, vannak olyan emberek akik szigorúbb neveltetésben részesültek és nem engedik el őket sehová egészen felnőtt korukig, és vannak olyanok akiket már 15-16 évesen bárhová elengedtek.Nos, az én anyámra nem igazán tudok mit mondani.Általában csak szólok neki, hogy elmentem valahová, majd jövök 1 körül, és csak annyit mond hogy oké rendben.Na de most, amikor valami akármi kis hülyeség felhúzza anyámat a napja során(nagyon sűrűn történik ilyen) akkor egész nap hisztis lesz, folyamatosan kiabál minden hülyeségért-például bejön a szobámba, és annyira látszik, hogy keres valamit amibe beleköthet, és végül elkezd kiabálni azért, hogy a fiók nincs rendesen becsukva(mármint hogy kicsit kiáll például) és elvette a gépemet tévét stb..Persze amikor ilyen rosszkedve van sokszor előfordul akkor nem azt mondja ám, hogy menj nyugodtan bulizni, hanem mondjuk jön egy ilyennel, hogy egész nyáron itthon maradsz-persze ez csak addig tart amíg rossz kedve van-és nem mehetek hétvégén akkor sehová pedig a társaságomból mindenki megy és felettébb rossz hallgatni, hogy milyen jó buli volt, stb(én meg csak azért maradtam ki, mert anyát mondjuk munkahelyén valaki felidegesítette)- hozzáteszem, anya rosszkedvét ritkán okozom én, általában felkel és egyből ilyen vagy olyan kedve van, úgyhogy hétvégente csak reménykedni tudok. Megpróbálok vele beszélni, akkor elkezd énekelni magában és elkezd kiabálni elhord mindennek és mondja hogy hívja nekem a pszichológust stb..szóval én már nem igazán tudom mit mondhatnék neki ami igazán meggyőző lehetne ilyen helyzetekben..

2012. júl. 6. 13:00
 1/3 anonim ***** válasza:
A rövid válasz az, hogy semmit. Egy középkorú nőt nem fogsz tudni egy (vagy akár száz) beszélgetéssel megváltoztatni. Két dolog van, amit tehetsz: 18 éves korod után megpróbálhatsz a magad lábára állni, de ez kínkeserves lesz. A jó oldala, hogy mindjárt itt van. A másik, hogy gőzerővel tanulsz tovább, karriert építesz, stb. hogy normálisan le tudjál válni, de ez akár még 10 év is lehet. Sajnálom!
2012. júl. 6. 13:06
 2/3 anonim válasza:
Szerintem meg szegülj ellen, menj el otthonról amig hisztizik és állj ki az igazadért, hogy vegye észre magát. Legyél kemény ha kell kiabálj vele. Neki egy vezéregyéniségre van szüksége mer túl gyenge ahhoz hogy leküzdje saját gondjait. Ha látja rajtad h erős vagy (nem tud manipulálni az érzelemkitöréseivel) talán több mindent megoszt majd veled.
2012. júl. 6. 14:20
 3/3 anonim válasza:
ugyanezt tapasztalom nálunk is.Az előttem szólónak igaza van,hogyha visszaszólsz neki (nem durván,de határozottan,nem kiabálva),talán elgondolkodik rajta.Segíts be egy kicsit a házimunkába,vagy amiben épp segítségre szorul,utána talán másképp viszonyul hozzád,valamint,ha nem enged el bulizni,a "fejéhez vághatod",hogy pedig te segítettél neki.
2012. júl. 6. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!