Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nyáron szobafogság?

Nyáron szobafogság?

Figyelt kérdés
Anyám azt mondta nem mehetek sehova, mert rossz lett a bizonyítványom. 18L vagyok, jövőre érettségizek, gimibe járok. Tavalyhoz képest rontottam egy két jegyet, de nem buktam meg közel sem. Egész nyári szünetben sehova sem mehetek, sehova! Majd ha javítottam a jegyeimen.. na de nyáron hogy? Mit csináljak? Persze amíg ő etetnek és tartanak el, addig azt csinálom amit mondanak. Na de ez azért már túlzás szerintem. Semmit nem érnek el vele, Ha tudnék elmennék dolgozni, vagy elköltöznék de ezt nem tudom megtenni.
2012. júl. 5. 23:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
10-es hát ez nagyon találó el sem hiszem, hogy ilyen megtörténhet. feszegetik, hogy mi lesz 18 éves korában, mit engedhet meg majd magának. Holott normális családokba egy 17 éves pontosan ugyanazt teheti meg, amit egy 25 éves. nekem nem vettek biciklit mert sz@rok voltak a jegyek... örültek, hogy elmegyek otthonról mindenfelé a nyáron, nem otthon kuksolok... :/ mondjuk akkor még nem volt szgép, de te tuti azt fogod nyomkodni a szobafogság alatt, sokra mész vele mondhatom.
2012. júl. 6. 07:55
 12/22 OlivO ***** válasza:
100%

hát ez borzasztó. Be fogsz csavarodni, nem látják?? Mit tudsz csinálni otthon, azt várják el, hogy tanulj?

Vagy egész nap tévézzél, gépezzél, olvassál + házimunka? Vagy miért tartanak otthon?

2012. júl. 6. 12:06
 13/22 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem egész jól jártál. Az én fiam kukoricát címerez reggel 6-tól este 8-ig, a hét hat napján. És még a pénzt se tarthatja meg. Talán ősztől többet fog tanulni. Ha meg nem, akkor hadd szokja a bérmunkát, mert ilyen átlaggal nem veszik fel sehova se.
2012. júl. 6. 14:29
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Na azért utolsó, valószínűleg a te fiad kettes körüli átlaggal teszi ezt, míg a kérdező sokkal jobb eredménnyel.
2012. júl. 6. 15:42
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Am az egyik barátnőm is pon ilyen helyzetben van, mint te. Nem lehet, hogy te ő vagy? :D Hol laksz?
2012. júl. 6. 15:43
 16/22 anonim ***** válasza:
94%

"Szerintem egész jól jártál. Az én fiam kukoricát címerez reggel 6-tól este 8-ig, a hét hat napján. És még a pénzt se tarthatja meg. Talán ősztől többet fog tanulni. Ha meg nem, akkor hadd szokja a bérmunkát, mert ilyen átlaggal nem veszik fel sehova se."

Én azért felvilágosítanám a fiadat, hogy hova kell segítségért fordulni, mert az felháborító, hogy dolgozni küldöd és elszeded a pénzét. Ilyet a gyerekeddel sem tehetsz meg. Szerinted mit szólnának a hivatalos szervek?

2012. júl. 8. 01:41
 17/22 Nanamia ***** válasza:
100%

10-es hozzászóló teljesen eltalálta, amit írni akartam...

Sajnos kemény érzelmi zsarolás játszódik le. Ezt én se tudtam megérteni soha.

Próbálj érvelni vele, hogy ezzel konkrétan semmit se érnek el, csak azt, hogy egymás idegeire fogtok menni. Vagy valami kompromisszumra jutni...csak arra ügyelj, hogy megőrizd a türelmed és a nyugalmad közben.

(Én ameddig otthon laktam bármilyen diákmelóra mentem, az utolsó fillérig le kellett tegyem az asztalra, menni sehova se volt szabad...és még szar jegyeim se voltak :P)

2012. júl. 8. 08:05
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egész jól jártál. Az én fiam kukoricát címerez reggel 6-tól este 8-ig, a hét hat napján. És még a pénzt se tarthatja meg. Talán ősztől többet fog tanulni. Ha meg nem, akkor hadd szokja a bérmunkát, mert ilyen átlaggal nem veszik fel sehova se.

Szerintem szánalmas vagy. A gyereket fogni kell évközben, hogy TANULJON és nem nyáron kell őt hibáztatni azért mert túl lazára engedted a pórázt.

2012. júl. 8. 10:08
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Inkább azon gondolkozz el, hogy engem 4,8-as átlaggal nem engednek sehova sem, ugyancsak 18 éves létemre...
2012. júl. 8. 11:50
 20/22 anonim ***** válasza:
52%

"Én azért felvilágosítanám a fiadat, hogy hova kell segítségért fordulni, mert az felháborító, hogy dolgozni küldöd és elszeded a pénzét. Ilyet a gyerekeddel sem tehetsz meg. Szerinted mit szólnának a hivatalos szervek?" Semmit. Ugyanis egy 18 éves egyetemista nagy szamárról van szó, akit a szülei tartanak el. Ősztől valószínűleg átkerül költségtérítésesre, ami jóval többe fog kerülni, mint amit nyáron keres. Ráadásul eddig fizettük a kollégiumot és az egyéb költségeit, ő pedig semmit se tanult. A kérdezőnek meg nyilván nem 3-as 4-es átlaga van, hanem megbukott valamiből. Vagy a jegyeihez képest nagy vágyai vannak, és a szülei ezért rugdossák, hogy most tanuljon, csináljon nyelvvizsgát, emelt szintűt, stb. De, ha ilyen gyerek lenne, valószínűleg nem kellene szobafogság, mert a szülei látnák, hogy erőlködik.

"Szerintem szánalmas vagy. A gyereket fogni kell évközben, hogy TANULJON és nem nyáron kell őt hibáztatni azért mert túl lazára engedted a pórázt." 190 km-ről úgy, hogy már normális index sincs, elég nehéz. Egyébként tanár vagyok, köszönöm az észrevételt.

"Na azért utolsó, valószínűleg a te fiad kettes körüli átlaggal teszi ezt, míg a kérdező sokkal jobb eredménnyel." Miért, hányas átlaga van a kérdezőnek?

2012. júl. 9. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!